20 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Heron iddiaları cevaplansın

‘Her konuda beyanat vermeyi alışkanlık haline getiren Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcilerinin ‘’Heron’’ olarak adlandırılan insansız hava uçaklarına yönelik iddialarına derhal açıklama getirmesi istendi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada, Heronlarla ilgili iddia ve görüntülerin yaklaşık 20 gündür kamuoyunu meşgul ettiğini, bazı gazete ve televizyonların Heron görüntülerinin gerçek olduğuyla ilgili iddiaları olduğunu kaydetti. Söz konusu iddiaların muhatabı olan kişilerin bugüne kadar hiçbir şekilde açıklama yapmadığına işaret eden Elitaş, ‘’Her konuda beyanat vermeyi alışkanlık haline getiren Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcileri, bu kadar önemli bir iddia karşısında sessiz sakin durmaları, açıkçası bir Türk vatandaşı olarak, 4 erkek evlat babası olarak beni endişelendiriyor, beni şüpheye düşürüyor’’ dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın bir an önce Heronlarla ilgili açıklama yapmasını isteyen Elitaş, ‘’İhmal var ise hata var ise derhal soruşturma başlatmalı. Soruşturmayla ilgili sonuçlar alınmalı, suçlular varsa derhal cezalandırılmalı, suç varsa Türk Milleti’nden, şehit ailelerinden derhal özür dilenmelidir’’ diye konuştu.

Yapılacak soruşturma sonunda iddiaların asılsız olması halinde bu iddiaları ortaya atanların cezalandırılmasını da isteyen Elitaş, ‘’Genelkurmay Başkanlığı’nın yetkilileri derhal açıklamalarını yaparak Türk Ordusu’nun daha da yıpranmasına fırsat vermemeli, meydan vermemelidir’’ dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nda 27 Ağustos’ta devir teslim töreni yapılacağını hatırlatan Mustafa Elitaş, Heronlarla ilgili açıklamanın bu tarihten önce yapılmasını da istedi.

20.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’siz olmaz

  Yargıda ideolojik direniş

  TÜRKİYE BM GÜVENLİK KONSEYİNDE GÜNDEME GETİRMELİ

  Başbakanlık manipüle iddialarını yalanladı

  Başsavcı Engin: Merkez Komutanlığını aramadım

  Kafes dosyası Malatya’da

  AKP: İllegal örgütle masaya oturmayız

  Başbuğ’un son MGK’sı

  Demir: Hep birlikte yaşamak zorundayız

  TÜSİAD: Ayrımcılığı reddediyoruz

  Heron iddiaları cevaplansın

  TÜRKER: SORU İŞARETLERİ AYDINLATILSIN

  2 terörist ölü ele geçirildi

  Van’da KCK’ya 10 tutuklama

  Kartal’da trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

  1 günde 52 kaçak yakalandı

  Biz kilise yakmadık

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.