20 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

MİSAFİR EVİN BEREKETİDİR

Sabah telefon sesiyle herkes uyandı. Arayan Zeyneb’in anneannesiydi. Bugün yola çıkacaklarını ve yarın nasip olursa geleceklerini söylediler.

Zeyneb bunu duyunca sevinçten havalara uçmuştu. Hep beraber oruç tutacaklardı. Annesiyle evleri temizlemeye başladılar. Annesi; “Zeynebcim, anneannen ve deden evimize bereket de getirecekler, bunu biliyor musun?” dedi.

Zeynep ise bilmediğini söyledi. “Misafir gelen ev bereketli ve güzel evdir. Bir Hadis-i Şerifinde Peygamber Efendimiz (asm) şöyle söylemiştir; ‘Misafir rızkı ile gelir, ev halkının günahlarının affına sebep olur.’ Gelen misafir de, ev sahibi de sevap işlemektedir. Biz ise ev sahibi olarak gelen misafirimizi en güzel şekilde ağırlamalı ve rahat ettirmeliyiz.”

Zeyneb, misafirin dinimiz açısından çok önemli olduğunu anlamıştı. “Anne, ben dün televizyonda bir hadis-i şerif duymuştum; ‘Allahü Teâlâ hayır murat ettiğine hediye olarak misafir gönderir.’ Yani şimdi anneannemler bize Allah’ın hediyesi mi?”

Bu söyledikleri annesinin çok hoşuna gitmişti. "Sana misafirle ilgili bir kıssa anlatayım ister misin?” dedi. Zeynep hemen oturdu ve annesini dinlemeye başladı. “Bir adam varmış, çok mutsuzmuş. Çok büyük bir evde yaşıyormuş. Tek başına, ıssızlığa terk edilmiş bir ada gibiymiş. Bir gün kapısı çalınmış. Kapıda küçük bir çocuk varmış. O gün Ramazan bayramıymış. Kapıyı açınca küçük kız ‘Hayırlı bayramlar’ demiş. Yıllardır gülmeyen adam tebessüm etmiş. Kıza, ‘Bekle’ demiş. Koskoca bir oyuncak vermiş. Bunu gören ve duyan bütün çocuklar oraya koşturmuşlar. Adam her çocuğa çok güzel oyuncaklar vermiş. Verdikçe yüzü gülmeye başlamış. Bunu gören aileler teşekkür için gitmişler. Adam her kapısına gelene hediyeler vermiş. Kapısına gelen her misafir ona mutluluk vermiş. Artık her gün kapısını çalan birçok çocuk varmış.”

Bu hikâye Zeyneb’in çok hoşuna gitmişti. Misafirin dinimizde çok önemli olduğunu öğrenmişti. Bu günkü duası da; “Allah’ım her gün bize misafir gelse de bıkmayacağım. Bizi o adam gibi yalnızlığa terk etme. Bereketinle şenlendirdiğin evlerimizi boş bırakma…(Âmin)” olmuştu.

Allah hiç kimseyi yalnız bırakmasın İnşâallah…

MERVE İRİYARI

20.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Gerçek tevbe nasil olur?

  Cömertlik, yiğitlik, akıllılık ve uysallık

  MİSAFİR EVİN BEREKETİDİR

  ZAHMETLERDEKİ RAHMET

  İSKELETİMİZ

  El-GANİYY

  AHİRET ÂLEMLERİNİN HARİTASI

  Yâ Hakîm!

  ‘Güzel görüp güzel düşünmek’

  KAZA

  ORUCA NASIL NİYET edilir?

  ‘NİYE LÂFI UZATIYORSUN?’

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.