23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

İstişarî kurul toplandı

GAZETEMİZ Yönetim Kurulu üyeleri ile bölge sekreterleri, istişarî kurul toplantısında 12 Eylül’de yapılacak referandumdaki hareket tarzımızı müzakere etti.

Toplantıda, anayasada değiştirilen maddelerin eski ve yeni halleri tek tek ele alındı. Güneşli Tesisleri Zübeyir Gündüzalp Salonunda geçtiğimiz Cumartesi yapılan ve gün boyu süren görüşmeler neticesinde, mevcut 12 Eylül Anayasasının yeni, sivil, demokratik bir anayasa ile mutlaka değiştirilmesi gerektiği vurgulandı. 12 Eylül rejiminin Türkiye’ye dayattığı anayasada bugüne kadar çok sayıda değişiklik yapıldığı hatırlatılarak, yapılan bu değişikliklerin anayasa üzerindeki darbe izlerini kaldırmaya yetmediği vurgulandı. Referanduma sunulan son değişikliklerin de yetersizliğine dikkat çekilen toplantı sonunda, herkesin tercihinde serbest bırakılması kararı alındı.

23.08.2010


 

Adana şehidini uğurladı

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma uzman onbaşı Emrah Yalım için Adana’da tören düzenlendi.

Adana Sabancı Merkez Camisi’ndeki törene şehit Emrah Yalım’ın (26) annesi Gülten (63), babası Mehmet Yalım (59) ile diğer yakınlarının yanı sıra Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, AKP Adana milletvekilleri Vahit Kirişçi, Ali Küçükaydın ve Necdet Ünüvar, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve vatandaşlar katıldı. Şehidin cenazesi, kortej eşliğinde törenin yapılacağı alana getirildi. Öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Törende güçlükle ayakta duran Gülten ve Mehmet Yalım’ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Vatandaşlar ‘’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’’, ‘’Askere uzanan eller kırılsın’’, ‘’Kahrolsun PKK’’ diye slogan attı. Hükümet aleyhine slogan atan vatandaşlarla polis arasında tartışma yaşandı. Bir kişi, bir çelenkte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kâğıdı söktü. Bu kişi polis tarafından uzaklaştırıldı. Törenin bitiminde cenaze kortej eşliğinde top arabasına konuldu. Bir süre top arabasıyla taşınan cenaze, daha sonra Kozan ilçesine gönderildi. Törenin ardından, MHP gençlik kollarından olduğu belirtilen bazı kişiler, törene katılan AKP milletvekillerini protesto etti. Bu kişilerle polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı.

Tunceli’de çatışma: 1 asker yaralı

TUNCELİ'NİN Pertek ilçesinde terör örgütü PKK üyeleriyle yaşanan çatışmada bir asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Pertek ilçesine bağlı Dereköy ve Ardıç Köyü bölgesinde devriye görevi yapan güvenlik kuvvetleri, söz konusu bölgede terör örgütü PKK üyesi bir grup teröristle karşılaştı. Çatışma sonucu bir asker hafif yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Elazığ Asker Hastanesine gönderildi. Bölgede operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğü bildirildi.

Askerî araç devrildi: 2 şehit

Kastamonu-Devrekanİ karayolunda askeri aracın devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’dan Devrekani ilçesi yönüne giden Hava Radar Komutanlığı’na ait ‘’640042’’ plâkalı askerî araç, Kırcalar mevkiinde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre uzman çavuşlar Mevlüt Poyraz ile Ahmet Erdönmez şehit oldu, uzman çavuşlar Levent Çavuş (36), Selim Şenol (36), Hüseyin Timirli (36) ve Akın Yıldız (35) 4 da yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arada Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ile İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaza sonrası bir süre ulaşıma kapanan Kastamonu-Devrekani karayolundaki trafik bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

23.08.2010


 

Öğretmen atamaları iptal edilmeyecek

Millî Eğitim Bakanlığı, Kamu Personeli Sınavı ile ilgili ‘soruların çalındığı’ iddialarıyla ilgili olarak, aksi ispatlanıncaya kadar sınavın geçerli olduğu açıklamasında bulundu. Bakanlık, öğretmen atamalarının iptal edilmeyeceğini de bildirdi.

MEB: Aksi ispatlanana kadar KPSS geçerli MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından KPSS’ye yönelik iddiaların 30 bin kadroya yapılacak . öğretmen atamalarını etkileyip etkilemeyeceğine yönelik yapılan açıklamada, aksi ispatlanıncaya kadar sınavın geçerli olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar üzerine, 31 Ağustos 2010’da gerçekleştirilecek 30 bin kadrolu öğretmen atamasına ilişkin iptal taleplerinin medyada yer aldığı belirtildi. 10 ve 11 Temmuzda yapılan KPSS’de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarının ÖSYM tarafından araştırıldığı ifade edilen açıklamada, iddianın özellikle ‘’eğitim bilimleri’’ testinde 350 adayın tam puan almasına yönelik olduğu kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi: ‘’ÖSYM hem söz konusu 350 adayı hem de sınavdan yüksek puan alan adayları tek tek araştırmaktadır. Ancak araştırmanın sonuçlanacağı tarih net değildir. Bu sebeple bakanlığımız 18 Ağustos 2010 itibarıyla almaya başladığı kadrolu öğretmen başvurularını 31 Ağustosta gerçekleştireceği atamalarla tamamlayacaktır. Kaldı ki ağustos ayında 30 bin öğretmen alınacağı tarafımızca çeşitli tarihlerde duyurulmuştur. Ayrıca 20 Eylül 2010’da başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yeni atanacak öğretmenlerimiz, 1 Eylül 2010 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretim çalışmalarının aksamaması için görevlerinin başında olmak durumundadır. Dolayısıyla hem öğretmen ihtiyacımız hem de atama bekleyen öğretmenlerimiz göz önüne alındığında atamaları iptal etmek haksızlığa neden olacaktır. Sınavın iptaline yol açacak bir sonuç elde edilmediği sürece Millî Eğitim Bakanlığı bu sınavı hukuken geçerli saymak durumundadır ve bakanlığımız aksi ispatlanana kadar sınavın geçerliliğini kabul etmektedir. Bakanlığımız söz konusu iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa bu kişilerin atamalarını derhal iptal edecek ve kimseyi hak kaybına uğratmadan yerlerine puan üstünlüğüne göre yeni öğretmen ataması yapacaktır.’’

23.08.2010


 

Referandum yasakları yayınlandı

ANAYASA değişikliğinin halkoyuna sunulmasında oy verme günü uygulanacak seçim yasaklarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı, Resmî Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Karara göre, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 79 ve 80’inci maddeleri doğrultusunda oy verme günü olan 12 Eylül 2010 Pazar günü geçerli olacak yasaklar şöyle: ‘’

Sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması; içkili yerlerde, umumî mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak.

Oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

Sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 6/f maddesinde sayılan silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından halkoylaması ve halkoylaması sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak.

Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından halkoylaması ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00’den sonra bütün yayınların serbest, ancak Yüksek Seçim Kurulunca gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.’’

23.08.2010


 

Pakette eksiklikler var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Anayasa Değişiklik Paketi’nin eksiklikleri var, ama paketleri mükemmel değil diye de göz ardı etmemek lâzım. Eğer ülkeyi özgürlükler, demokratikleşme anlamında 3-5 adım ileriye götürüyorsa bunu değerlendirmek lâzım’’ dedi.

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Anayasa Değişiklik Paketi’nin eksiklikleri var, ama paketleri mükemmel değil diye de göz ardı etmemek lâzım. Eğer ülkeyi özgürlükler, demokratikleşme anlamında 3-5 adım ileriye götürüyorsa bunu değerlendirmek lâzım’’ dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi’ni de ziyaret etti.

Referandum çalışması sebebiyle Gaziantep’te olduğunu, derneğe de nezaket ziyaretinde, bir anlamda istişare ziyaretinde bulunduklarını belirten Şimşek, ‘’Anayasa Değişiklik Paketi referanduma gidecek. Herkesin görüşüne saygılıyız. İnsanlar farklı siyasi düşüncelerde olabilir ama hiç olmazsa Anayasa Paketi’nde ne var ne yok bilinsin, ona göre karar verilsin’’ diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerde anayasaların 100, 500 yıllık dokümanlar olduğuna işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

‘’Türkiye’de 70’lerin korkularını yansıtan bu darbe Anayasasının bile 28 yıldır yüzde 80-90’ını geçerli. Anayasa Değişiklik Paketi’nde içerik itibarıyla çok ciddî düzenlemeler var. Bu paket yeterli mi? Bu paketin eksiklikleri var. Ama şu da var, paketleri mükemmel değil diye de göz ardı etmemek lazım. Eğer ülkeyi özgürlükler, demokratikleşme anlamında 3-5 adım ileriye götürüyorsa bunu değerlendirmek lazım.’’

23.08.2010


 

Nüfus memurları mesaî alacak

NÜFUS cüzdanlarında TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşların işlemlerini halkoylamasına yetiştirebilmek için mesaiye kalan nüfus müdürlüğü personeline ek ödeme yapılacak.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personele 15 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında ek ödeme yapılacak. Bakanlar Kurulu’nun ek ödemelere ilişkin kararı Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilen memurlar ile sözleşmeli personelden 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinde yer alan ek ödemeden yararlananlara, 15 Ağustos 2010 ile 14 Eylül 2010 tarihleri arasında nüfus hizmetlerine yönelik her türlü iş ve işlemleri yürütmek üzere iş hacimlerinde meydana gelen artıştan dolayı yoğun mesai yapmaları sebebiyle, yüzde 53 oranında ek ödeme yapılacak.

23.08.2010


 

Numan Kurtulmuş kararlı

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Teştilatının önceki gün verdiği iftarda yaşanan olaylarla ilgili olarak, büyük kongrede başlayan gerginliklerin bugüne yansıması olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti: ‘’Maalesef çok güzel başlayan bir iftar, birkaç kişinin provokasyonuyla tatsız bir şekle dönüştü. Her halde kongredeki olaylardan sonra çeşitli vesilelerle sabrımızı deniyorlar. Kim ne yaparsa yapsın, ben ve arkadaşlarım kararlı tutumumuzu sürdüreceğiz. Asla üslûbumuzu, tavrımızı, bize yakışan üslûbun dışına çıkarmayacağız” dedi.

İFTARI BASANLAR TEK TEK TARANIYOR

SP İstanbul İl Başkanlığı ise iftar yemeğinde protestoda bulunulmasıyla ilgili olarak otel kamera görüntüleri ve televizyon kayıtlarının inceleneceğini, görüntülerden olaylara karışan kişiler tesbit edilerek gerekli hukukî sürecin başlatılacağını bildirdi.

23.08.2010


 

Erbakan: Hadi oradan çocuk mu kandırıyorsun?

KAPATILAN Refah Partisi’nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, halkın ay sonunu nasıl getireceğini düşündüğünü savunarak, ‘’Millî gelir 10 bin dolara çıkmış, hadi oradan. Çocuk mu kandırıyorsun?’’ dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kocaeli Üniversitesi Mezunları Grubunun Kocaeli’de bir restorandaki iftarına katılan Erbakan, yaptığı konuşmada, ‘’Ya siyonizmin kölesi olacağız, ya da millî görüşe sarılıp ecdadımız gibi tüm insanlığı kurtaracağız’’ dedi. Bütün milletlerin önünün karanlık göründüğünü, şartların gün geçtikçe daha da kötüleştiğini savunan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Kominizm, nasıl 80 sene insanlara zulmedip yok olduysa, siyonizmin nizamı da yok olmaya mahkumdur. Bu nizamla yaşamak mümkün değildir. Kominizm gitti, siyonizm gidecek, geriye ne kaldı? Adil düzen. Adil düzen bir tercih değil, bir zaruret, kurtuluş ilacıdır. Ecdadımızın yaptığı gibi millî görüşe sarılarak kurtuluşumuz mümkündür.’’ Erbakan, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, ‘’Millî gelir 10 bin dolara çıkmış, hadi oradan. Çocuk mu kandırıyorsun? Herkes ay sonunu nasıl getirecek onu düşünüyor, tarım, hayvancılık yok oldu. Heyecan ile şahlanacak, tekrar iktidara geleceğiz. Zafer sonunda muhakkak inananların olacaktır’’ diye konuştu.

23.08.2010


 

Prof. Şener: Üniversiteyi şehirle bütünleştirmeyi hedefliyoruz

SAKARYA Üniversitesi (SAÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Sami Şener, üniversite bünyesinde sivil toplum kuruluşları koordinasyon birimi kuracaklarını belirterek, “Üniversiteyi şehirle bütünleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Rektör adayı Şener, yaptığı yazılı açıklamada, toplumların sözcüleri olan sivil toplum kuruluşları ile kurulacak irtibatın, toplumla daha sıkı ilişkiler kurabilme şansı yakalanabileceği anlamına geldiğini ifade etti. Fiziki olarak da kampüste yerleşmekle şehirden kopmuş gibi gözüken üniversitenin, şehirle irtibatına fiziki mesafenin yol açtığını, böyle bir düşüncenin kesinlikle öğretim üyelerinde bulunmadığını kaydeden Şener, “Tüm resmi, sivil ve ekonomik kurumlar o toplumun ortak üretilmiş değerleridir. Bu kuruluşlar bir makinenin parçaları gibi, ahenkli bir şekilde ortak çalışma zorunluluğu içinde olması gerekiyor. Programımızda, tüm kurumların ortak çalışmasını hedef olarak benimsedik” dedi. İktisadi, sosyal, bilimsel ve daha birçok alanlardaki resmi ve özel kurumların, birbirinden ayrı, birbirinden habersiz hareket etme gibi bir lüksleri olmadığını anlatan Şener, şunları kaydetti: “Bu amaçla, üniversite bünyesinde ‘sivil toplum kuruluşları koordinasyon birimi’ kuracağız. Bu birimle üniversitedeki araştırma merkezleri ve şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile irtibat kurularak, genel ve büyük projeler ortaya koyulabilecek. Ciddî bir dinamizm sağlanacak. Bu şekilde sağlanan irtibatlarla da şehir ve üniversite, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik açılardan şehir insanının sosyal bütünleşmesine katkı sağlayabilecek.”

23.08.2010


 

Nuri Demirağ’a vefa

BAKANLAR Kurulu’nun Sivas Havaalanı’nın isminin Sivas Nuri Demirağ Havaalanı olarak değiştirilmesine ilişkin kararı Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden ve Cumhuriyet’in ilk sayılı zenginlerinden birisi olan Nuri Demirağ, 1886 yılında Sivas’ın Divriği kasabasında doğdu. Bir süre devlet memurluğu yapan Demirağ, daha sonra ticarete atıldı. İlk demiryolu müteahhidi unvanını elde eden Demirağ, 1936 yılında havacılık sanayiinin ilk temellerini attı. Besiktaş Barbaros Hayrettin İskelesinin yanında Tayyare Etüd Atölyesini kurdu. Bu atölyeyi kısa bir zaman diliminde dev bir fabrika haline getirdi. Nuri Demirağ, Cumhuriyet Tarihinde üçüncü kez çok partili hayata geçişte (1945) ilk muhalefet partisi olan Millî Kalkınma Partisi’ni kurdu ve genel başkanlığını üstlendi. Partisinin kapanması sonrasında 1954 seçimlerinde Demokrat Parti’den Sivas’tan milletvekili olarak Meclis’e girdi. Demirağ, 1957 yılında vefat etti.

23.08.2010


 

BDP’li Halis: Kılıçdaroğlu Dersim katliâmını meşrû gösterdi

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Dersim’i CHP’nin bombaladığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bu sözlerin gereğini yapmamakla suçladı.

Halis, Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben daha doğmamıştım” diyerek katliâmını meşrû gösterdiğini ileri sürdü. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde düzenlenen 17. Pülümür Bal Festivali’ne katılan BDP Halis, yaptığı konuşmada, “Bir Dersim meselesidir kaşınıyor. 100 yıllık acının bizden yana olduğunu, bu işi unutmanın ihanet olduğunu söyleyen yine biziz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda Dersim ile ilgili yaptığı konuşmayı hatırlatan Halis, şunları söyledi: “Bu ülkenin Başbakanı ‘Dersim’i CHP bombaladı’ dedi. Evet, Dersim’i CHP bombaladı. Peki CHP’liler ne yaptı? Dersim’in ağıtlarıyla büyüyen Kılıçdaroğlu’ndan biz ayakta alkışlanması gereken bir cevap beklerdik. Ama Kılıçdaroğlu ne yaptı? ‘Ne var bunda’ derecesine ‘ben daha doğmamıştım’ dedi. Bu olsa olsa katliâmını meşrû göstermektir. CHP’liler Başbakan’ın ağzından çıkan itirafı somut değere çevirmek yerine, ‘o dönem İsmet Paşa değil Celal Bayar vardı’ dediler. Celal Bayar Afrika’dan mı geldi? Celal Bayar sizin partinizin başbakanı değil miydi? Bu işin altından çıkamazsınız. Tarihî acıların üzerilerinden siyasî istismara götüren bir konuma gelirsiniz.”

23.08.2010


 

Yüzük ve küpeler Pakistan’a

Türkiye, genelinde Pakistan’a yardım kampanyaları sürerken, bazı vatandaşlar takı ve zinetlerini bağışlıyor. Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bozcalı beldesi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi iki kız, paraları olmadığı için küpelerini, aynı beldede oturan iki kadın da nikâh yüzüklerini bağışladı.

Yüzük ve küpelerini bağışladılar Pakİstan’da son 20 günde 2 binden fazla kişinin ölümüne, 20 milyondan fazla kişinin evlerini terk etmesine yol açan sel felâketi sonrası kardeş ülkenin vatandaşlarına yardım etmek için Türkiye’nin dört bir yanında başlatılan yardım kampanyaları sürüyor. Bu çerçevede yapılan bazı anlamlı yardımlar ise görenleri duygulandırıyor.

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bozcalı beldesi Gerdengeç mahallesinde, Pakistan’a yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlar burada başlatılan kampanyaya destek oldu. Gerdengeç Camii imamı Duran Arslan’ın minareden Pakistan için yardım toplanacağı anonsunu yapması üzerine vatandaşlar yardımlarını camiye gelerek, imama iletti. Yardım anonsunu duyan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri 15 yaşındaki Şeyda Yalçın ile arkadaşı Sevinç Kaya da paraları olmadığı için altın küpelerini bağışlamaya karar verdi.

Kulaklarındaki küpeleri çıkarak cami imamına veren kızların bu davranışı imam arslan ile cemaati duygulandırdı. Paraları olmadığı için kampanyaya böyle destek vermek istediklerini belirten Yalçın ve Kaya, Pakistan’ın Kurtuluş Savaşı’nda Türklerin yanında olduğunu bildiklerini ve bunu unutmanın mümkün olmadığını söylediler. Bu zor dönemlerinde de kardeş ülke Pakistan’a destek olmanın insanlık görevi olduğunu vurgulayan kız öğrenciler, Pakistan halkı için dua etti. Cami imamı Arslan, mahallede yaptığı yardım anonsunun ardından 520 lira toplandığını, 50 yaşındaki Yayla Yalçın ile 55 yaşındaki Deste Kaplan adlı iki hanımının da parmaklarındaki nikah yüzüklerini yardım kampanyasına bağışladıklarını bildirdi. Mahallenin 20 haneli, yaklaşık 100 nüfuslu olduğunu belirten Arslan, ‘’Pakistanlı kardeşlerimize yardım için bu kadar candan davranış gösterilmesi bizleri çok duygulandırdı. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bu arada imam Arslan’ın eşi Çiğdem Arslan da kampanyaya destek amacıyla eşine bir cumhuriyet altını teslim etti.

23.08.2010


 

Şile’de kazı çalışmalarına dün de devam edildi

İstanbul’un Şile ilçesinde polis ekiplerince önceki gün başlatılan, akşam saatlerinde ara verilen arama çalışmalarına dün de devam edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, mühimmat bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak Kömürcüoda mevkiindeki ormanlık alanda önceki gün başlatılan ve akşam saatlerinde ara verilen arama çalışmaları dün sabah yeniden başlatıldı. Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik tedbirleri alınırken, kazı ve arama yapılan bölgeye giriş çıkışlar kontrol altında tutuldu. Bölgeye, basın mensuplarının yaklaşmasına da izin verilmedi. Yeni bir soruşturma çerçevesinde yapıldığı bildirilen arama çalışmaları sırasında gerçekleştirilen kazılarda önceki gün boş mermi kovanları bulunmuştu.

23.08.2010


 

Siirt’te gerginlik

Sİİrt’te terör örgütü mensubunun cenazesinde çıkan arbedede 7’si polis, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Van’da ölü ele geçirilen terör örgütü PKK mensubu Feyzullah Koyun’un cenazesinin Zevye Mezarlığında yapılan defin işleminde, cenazeye katılanlar ile polis arasında henüz belirlenemeyen sebeple tartışma başladı. Cenazeye katılan bazı kişilerin polisi taşlaması ile çıkan olayda aralarında 7 polisin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılar Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olaya karışan 3 kişi yakalandı. Bu arada AKP Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu ile AKP İl Başkanı Bayram Kızılay hastaneye gelerek yaralı polisleri ziyaret etti.

23.08.2010


 

UYAP, mobil imza sistemine entegre oldu

YargI ağı sistemi olan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), mobil imza sistemine entegre oldu. Turkcell’den yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ali Kaya’nın konuyla ilgili görüşlerine yer verildi.

Açıklamaya göre Kaya, mobil imza teknolojisini kısa süreli bir çalışma sonucunda sisteme entegre ettiklerini, bu sayede hem vatandaşların hem de avukatların UYAP avukat ve vatandaş portalına ‘’güvenli ve çok daha kolay bir şekilde’’ giriş yapılabileceklerini bildirdi. UYAP bilişim sisteminin günden güne geliştirilmeye devam edildiğini vurgulayan Kaya, önümüzdeki dönemde sistemi daha da geliştireceklerini ve vatandaşların hayatını kolaylaştıran yeni servisleri hizmete sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

23.08.2010


 

Kapıkule’de tır kuyruğu

KapIkule Sınır Kapısında, yurt dışına çıkış yapacak 160 civarında TIR, 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Kapıkule gümrük yetkililerinden edinilen bilgiye göre, TIR’ların ihracat yüklerini gidecekleri ülkedeki firmalara Pazartesi günü teslim etmeye çalışması sebebiyle, Türkiye tarafında TIR kuyruğu oluştu. Kapıkule’de TIR’ların işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını ifade eden yetkililer, Bulgar gümrüğünde nöbet değişimi ve sahanın küçük olmasından dolayı, TIR’ların Kapıkule gümrüğünde beklediklerini bildirdiler. Kapıkule’de halen 160 civarında TIR, çıkış için bekliyor.

23.08.2010


 

Uruguay’dan alınan Anguslar Derince’de

Et ve BalIk Kurumu’nun (EBK), kasaplık hayvan ithalatı için düzenlediği ihale kapsamında Uruguay’dan ithal edilen canlı hayvanlar Derince Limanı’na getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Uruguay’dan yaklaşık 17 gün önce yola çıkan ve içerisinde Angus cinsi 12 bin 580 büyükbaş canlı hayvan bulunan Ürdün bandıralı ‘’Almawashi’’ adlı gemi Derince Limanı’na yanaştı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Derince İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerince gerekli kontrolleri yapılan canlı hayvanlar Derince 33 Nolu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinin kamyon ve TIR’lar ile Et Balık Kurumunun Ankara, İstanbul, Sakarya, Bursa ve Eskişehir’deki kesimhanelerine gönderilmeye başlandı. Merkezi Ürdün’de olan Hicazi Ghohseh firması tarafından ithal edilen Angus cinsi hayvanların, 2008 model sistemin bulunduğu gemide otomatik yem ve sulama sistemi ile hayvan başına 4 metrekarelik alan içinde özenle getirildiği ve Sakarya’ya sevklerinin 2-3 gün süreceği bildirildi.

23.08.2010


 

Sebze ve meyve fiyatları Ramazanda düşmeyecek

Türkİye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, mart ayında çıkan yeni Hal Kanunu ile sebze ve meyve fiyatlarını belirlemenin süpermarketlerin eline geçtiğini ifade ederek, ‘’Artan fiyatları sadece sıcak havalara bağlamak yanlış.

Fiyatlar Ramazan süresince düşmeyecek’’ dedi. Yetkin, Ankara İç Kale Otel’de düzenlediği basın toplantısında, sebze ve meyve ile et fiyatlarını değerlendirdi. Türkiye’nin ürettiği yılda 45 milyon ton sebze ve meyve ile dünyanın beşinci büyük üreticisi olduğuna işaret eden Yetkin, üretimin yüzde 70’inin kayıt dışı olduğunu söyledi. İbrahim Yetkin, yüzde 30 olan kayıtlı oranının Hal Kanunu ile arttırılmasının mümkün olmadığını, hale giren ürünlerle bir fiyat oluşmadığını savundu. Kanunun bildirim yoluyla kayıt altına almayı amaçladığını belirten Yetkin, hallere giren sebze ve meyvelerin sahte irsaliye ve fatura ile olduğundan daha az gösterildiğini iddia etti. Yetkin, yeni Hal Kanunu ile sebze ve meyve fiyatlarını belirlemenin süpermarketlerin eline geçtiğini, yasanın fiyatları ucuzlatmak amacıyla çıkarılmasına karşın sebze meyve fiyatlarının düşmediğini söyleyerek, ‘’Artan fiyatları sadece sıcak havalara bağlamak yanlış. Fiyatlar Ramazan süresince düşmeyecek’’ dedi.

23.08.2010


 

Memur “ücretsiz check up’’ istiyor

Memur-Sen, hükümetten kamu çalışanları için maaş zammı dışında her yıl ücretsiz genel sağlık kontrolünden geçirilmeleri talebinde bulundu.

Konfederasyon, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zammın yanında, kamu çalışanlarının çeşitli sorunlarının çözümü için geliştirdiği teklifleri bir rapor halinde hükümete sundu. Atama-yer değiştirme uygulamaları, sicil-disiplin işlemleri, çalışma şartları gibi konulardaki sıkıntıları gündeme getiren konfederasyon, kamu kurum ve kuruluşları arasında ayırım yapılmaksızın bütün kamu görevlilerinin 0-6 yaşındaki çocuklarının yararlanması için kreş ve gündüz bakımevi açılmasını, açılmıyorsa bu giderler için ödeme yapılmasını istedi. Tabiî afet sebebiyle zarara uğrayan kamu çalışanlarına tabiî afet tazminatı ödenmesini talep eden Memur-Sen, sağlık açısından risk oluşturan görevleri yürüten kamu çalışanlarına ‘’koruyucu gıda yardımı’’ yapılmasını teklif etti. Memur-Sen, her türlü atama ve yer değiştirme işlemlerinin, şeffaflığın sağlanmasına imkân verecek şekilde elektronik ortam üzerinden puana dayalı gerçekleştirilmesini istedi.

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.