23 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KARADENİZ'DE DERBİ ATEŞİ

SPOR Toto Süper Lig'de, ligin ikinci haftasında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor, bu sezon taraftarı önünde ilk kez çıkacağı karşılaşmada rakibini yenmek istiyor.

Hüseyin Avni Aker Stadında bugün saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı tecrübeli hakem Bünyamin Gezer yönetecek. İstanbul'da Bursaspor'u 3-0 yenerek Süper Kupa'yı müzesine getiren, ligde Ankaragücü'nü deplasmanda 2-0 mağlup eden, UEFA Avrupa Ligi'nde ise İngiltere'de Liverpool'a 1-0 yenilen Trabzonspor, bu sezon 4. resmi maçını taraftarı önünde oynayacak. Geçen sezon en son ligin 30. haftasında Kasımpaşa ile sahasında karşılaşan ve daha sonra sahasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sezonun kalan maçlarını dışarda oynayan bordo-mavililer, yaklaşık 4 ay sonra taraftarı önüne çıkacak.

ENGİN: F.BAHÇE HIRSLI OYNAYACAK

Trabzonspor'un sol kanat oyuncusu Engin Baytar, Fenerbahçe ile geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası ve ligde başarılı maçlar oynadıklarını belirterek, ''Sonuçta biz her maça onurumuz, namusumuz, şerefimiz için çıkıyoruz. Giydiğimiz formayı en iyi şekilde temsil edip namuslu şekilde formamızı terletmenin mücadelesini veriyoruz'' dedi. Fenerbahçe'nin geçen sezonki maçlardan dolayı hırslı olacağını düşündüğünü ifade eden Engin Baytar, ''Ama bizim için hiçbir şey fark etmez. Her takım hırslı olabilir. Bence biz değil, onların bizden korkması lazım'' diye konuştu. Fenerbahçe maçının biletlerinin ise büyük oranda tükendiği bildirildi. Karşılaşmanın biletleri, kale arkası tribün 50 lira, Türk Telekom tribünü 100 lira, Kapalı kenar tribün 150 lira, Kapalı orta tribün 200 lira, VIP tribünün ise 300 liradan satışa çıkarılmıştı.

NOTLAR..

F.Bahçe 38-36 önde

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları maçla birlikte tarihte 103. kez karşı karşıya gelecek. 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 36 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 38'ini kazanırken, Trabzonspor 36 kez galip geldi. Taraflar 28 maçta ise eşitliği bozamazken, sarı-lacivertlilerin toplam 122 golüne, bordo-mavililer 121 golle cevap verdi.

Trabzon evinde üstün

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan 41 maçta Trabzonspor'un 19, Fenerbahçe'nin ise 12 galibiyeti bulunuyor. Taraflar Trabzon'daki 10 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker'de Trabzonspor 50, Fenerbahçe ise 34 gol attı.

F.Bahçe daha çok gol attı

FENERBAHÇE ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 72 kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında bugüne kadar ligde yapılan maçlarda, sarılacivertlilerin, bordo-mavili takıma karşı galibiyetlerde 28-21'lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 23 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 92 gole, Trabzonspor 80 golle cevap verdi.

23.08.2010


 

Belediye Beşiktaş'ı uyardı

BEŞİKTAŞ Kulübü yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldıkları yenilginin kendileri için bir uyarı olduğunu söyledi.

Sinan Vardar, yaptığı açıklamada, ligin henüz başı olduğunu belirterek, ''Beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Ancak lig uzun bir maraton, bu yenilgi bize uyarı olmalı ve bundan ders çıkarmalıyız'' dedi. Türkiye'ye yabancı teknik adamlar geldiğinde yanlarında mutlaka ülke futbolunu iyi bilen yabancı dil konuşan bir Türk antrenör bulunması gerektiğini ifade eden Vardar, ''Tayfur Havutçu'nun daha ilk maçta tribüne çıkması bir diyalog eksikliği olduğunu gösteriyor. Tayfur, Schuster'in birinci yardımcısı olmalı ve sahada yer almalı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un iyi incelenmediği ortada. Bu konuyu çözmeliyiz. İlk yönetim kurulu toplantısında bu konuyu gündeme getireceğim'' diye konuştu.

İNÖNÜ STADI TARLA GİBİ

Önlerinde zorlu Helsinki ve Karabük deplasmanları bulunduğunu hatırlatan Vardar, ''Elimizde mükemmel bir kadro var. Schuster'in artık ilk 11'ini belirlemesi gerekiyor. Bu kadroda bence 12 yaşından bu yana Beşiktaş sevgisi almış Necip'in de bulunması lazım. Hep generallerle olmaz, sahada askerlerin de bulunması iyi olur. Schuster çok iyi bir teknik adam ve sorunları kısa sürede çözecektir'' ifadelerini kullandı. BJK İnönü Stadı'nın zemininin de oyunlarını etkilediğine değinen Vardar, ''Maalesef saha adeta bir tarla gibi. En kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz'' dedi.

AYDINUS ETKİ ALTINDA KALDI

Sinan Vardar, maçın hakemi Fırat Aydınus'un etki altında kaldığını ve rakip takıma kırmızı kart gösteremediğini öne sürdü. Maç öncesi Beşiktaşlı taraftarların lehine tezahürat etmesinin Aydınus'u psikolojik olarak etkilediğini savunan Vardar, ''Kırmızı kart gösterseydi rakibimiz 10 kişi kalacaktı. Henüz maçın ilk yarısıydı ve sonuca etki edecek bir hata oldu, adeta oyunun kaderini değiştirdi'' dedi. Vardar, transferle ilgili bir soru üzerine, Beşiktaş'ın yüksek toplara hakim bir santrfora ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Bu konuyu da yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceğini anlatan Vardar, ''Beşiktaş'ın en büyük eksiği yüksek toplara hakim bir santrfordur'' diye konuştu.

23.08.2010


 

Schuster yanlışta ısrar etme!

UEFA maçlarında zayıf rakiplere karşı kazanılan maçlar ve ligin ilk maçında Bucaspor ‘dan alınan 3 puandan sonra, Beşiktaş göklere çıkarılmıştı. Herkes “yıldız” ların parlaklığından bahsederken, biz ise Schuster’in orta sahadan başlayan dörtlü savunmasının ve ofsayt taktiğinin yanlışlığını anlatmak için “kara delik”e dikkat çekmiştik. Nitekim yanılmadığımız daha ilk maçta ortaya çıktı.Gerek 10 kişi kalmış Buca, gerekse Helsinki takımı kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar bulmuştu. Schuster buna tedbir almak yerine defansı dağıtarak İ mağlubiyete zemin hazırladı.İBB , Buca ve Helsinki’nin bulduğu pozisyonu buldu ve değerlendirdi.

Takım kadrolarını gördüğümüzde Schuster’in Süper ligi ve İBB takımını ciddiye almadığını düşündük.Sen tut, Ernst le birlikte başarılı olmuş Necip’i oynatma, O’nun yerine, koşmayan pres yapmayan Delgado’yu (Ben o’na “etkisiz eleman”diyorum) koy.Bu takımın vazgeçilmez golcüsü Bobo’nun yerine formsuz Holosko’yu oynat.Koşmayan, geri dönmeyen, takım savunmasına katılmayan, Nihat, Holosko, Hilbert, Delgado, Tabata gibi futbolculardan oluşan orta saha ve hücum oyuncularını bir arada oynat.Taraftarın seyretmek için geldiği Guti’ yi kulübede unut.

Eğer hücumda etkili pozisyonlar bulup bunları değerlendiremezsen yenilgi kaçınılmaz olur.Rotasyon yapacağım diye takımı yarı yarıya değiştirerek ,bir kısmı ilk defa birlikte oynayan futbolcularla başarılı olacağını düşünen Schuster’e Süper lig ve İBB hakkında kimse bilgi vermedi mi acaba?Acaba Schuster geçen yıllardaki İBB maçlarını hiç izlemedi mi?iKötü zemin ve tartışmalı hakem kararları bahane olmamalı? Acaba Schuster bu yenilgiden bir ders çıkarır mı?Perşembe günü oynanacak Helsinki rövanşından sonra Beşiktaş için en zor maç haftaya oynanacak olan Karabükspor karşılaşması. O maç Beşiktaş için çok zor olacak.

Eğer Schuster, eleştirilere değer vermeyip, yanlışta ısrar ederse Beşiktaş’ı zor günler bekliyor. Bu da son haftaların en mutlu taraftarı olan Beşiktaş seyircisinin düşünmek bile istemediği bir şey. Beşiktaş seyircisi demişken, gerek Nihat’a yapılan olumsuz, gerekse Quaresmaya yapılan olumlu tezahüratın “takımın birliği ve bütünlüğü”nü zedeleyici bir durum olduğunu ve yanlış bulduğumu belirtmek isterim.

NADİ [email protected].

23.08.2010


 

Messi 3 gol attı, Barcelona süpe kupayı kazandı

İSPANYA Süper Kupa'sını kazanan Barcelona'da, takımın ve maçın yıldız futbolcusu Arjantinli Lionel Messi, "Halen ritmimi arıyorum, yüzde 100'de değilim" dedi.

Süper Kupa'da Sevilla karşısında ilk maçta alınan 3-1'lik yenilgiyi, sahasında 4-0'lık galibiyetle lehine çeviren ve kupayı kaldıran Barcelona'nın üç golünü atan Messi, Dünya Kupası'nın ardından çok az maç oynadığını ve halen fizik olarak kendini tam hazır hissetmediğini söyledi. Attığı üç golün dışında kupayı kazanmalarından dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Arjantinli futbolcu, "Bazen bir gol bile atamıyorum, bazen de bu maçta olduğu gibi şanslı oluyorum ve goller arka arkaya geliyor. Ama bu, tüm takımın çalışması" diye konuştu. Her zaman kendisine yöneltilen, "Nasıl oluyor da Barcelona'daki performansını Arjantin Milli Takımı'nda gösteremiyorsun" sorusuna ise Messi, "Bilmiyorum. Ben burada da orada da hep aynıyım. Ama bazen her şey iyi gitmiyor. Ben her zaman en iyiyi yapmaya çalışıyorum" cevabını verdi.

23.08.2010


 

İnter sezonun 4. kupası süper kupanın da sahibi oldu

İTALYA'DA 2010-2011 sezonunun ilk kupası olan Süper Kupa finalinde, AS Roma'yı 3-1'lik skorla geçen FC Inter, geçen sezonla birlikte kupa sayısını 4'e çıkardı.

FC Inter'in sahası da olan Milano'daki San Siro Stadı'nda oynanan finalde, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ve İtalya Kupası şampiyonu FC Inter, İtalya Kupası finalisti AS Roma ile karşılaştı. Mücadelenin 21. dakikasında Norveçli oyuncusu John Arne Riise ile 1-0 öne geçen AS Roma, devreye giderken üstünlüğünü koruyamadı. Başkent ekibinin golüne cevap, 42. dakikada FC Inter'in Makedon golcüsü Goran Pandev'den gelirken, ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Çekişmeli geçen Süper Kupa finalinin ikinci yarısında ise FC Inter, Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o'nun 70. ve 80. dakikalarda kaydettiği gollerle bu sezonki ilk, geçen sezonla birlikte 4. kupasını kazanmayı başardı. FC Inter, geçen sezon Serie A ve İtalya Kupası şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak, önemli bir başarıya imza atmıştı.

23.08.2010


 

Zeytinburnuspor takımı otelde rehin tutuluyor

SPOR Toto Üçüncü Lig takımlarından Zeytinburnuspor, ücretini ödeyemediği için Bolu'nun Karacasu beldesindeki Yıldız Termal Otel'den ayrılamadı.

12 gün önce kamp çalışmaları için Yıldız Termal Otel'e gelen Zeytinburnuspor takımı, hazırlıklarını tamamlayarak önceki gün otelden ayrılmak istedi. Fakat otel yönetimi, yaklaşık 28 bin TL tutarındaki otel ücretinin ödenmesini talep etti. Bunun üzerine, ödemeyi peşin yapma imkanlarının bulunmadığını belirten kulüp yöneticileri, çek vermeyi teklif ettiler. Ancak, otel yöneticileri, kamp başlangıcında ödemenin peşin olarak yapılacağı konusunda anlaştıklarını hatırlatarak çeki kabul etmedi. Yıldız Termal Otel yöneticileri, 28 bin liralık alacakları ödenene kadar futbolcuların ve teknik kadronun otelden ayrılmalarına izin verilmeyeceğini ifade edince, Zeytinburnusporlu yöneticiler, parayı tedarik etmek üzere otelden ayrıldı. Otel sahibi Savaş Yıldız, Zeytinburnusporlu futbolcuların ve teknik kadronun şu an misafirleri olduğunu ve paranın ödenmesinden sonra diledikleri anda otelden ayrılabileceklerini söyledi.

23.08.2010


 

Millî atlet Meryem Erdoğan yarın Fransa'da yarışacak

MİLLİ Takımın ümit vaad eden atleti Meryem Erdoğan, Metropol Grand Prix'de yarışacak. Erdoğan, Fransa'nın Lille kentinde 24 Ağustos Salı günü yapılacak yarışlarda bayanlar 3 bin metrede piste çıkacak.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan milli atletin antrenörü Öznur Dursun, bu yarışın özellikle tecrübe kazanmak açısından önemli olduğunu vurgulayarak, ''Davetli olarak katılacağımız bu yarışta bir aksilik olmazsa ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz'' dedi. Son Avrupa Şampiyonası'nda 10 bin metrede 5. olan Erdoğan, geçen günlerde gıda zehirlenmesi geçirmiş ve bir süre tedavi görmüştü.

23.08.2010


 

SPOR TOTO SÜPER LİG'DE BUGÜN

21.00 Kasımpaşa-Bucaspor (BJK İnönü)

21.00 Trabzonspor-Fenerbahçe (Avni Aker)

23.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.