25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Sel, Pakistan’ı 50 yıl geriye götürdü

Türk Kızılay’ı Âfet Yönetim Danışmanı Hakkı Ersoy, sel ve muson yağmurlarının Pakistan’daki hayatı felç ettiğini belirterek, “Sel felâketi; Pakistan’ı sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak derinden etkileyerek 50 yıl geriye götürmüştür’’ yorumunda bulundu.


Abbas: İnşaatlar başlarsa görüşmelere devam edemeyiz

Filistİn Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail’in yerleşim birimleri inşaatlarıyla ilgili politikasına yeniden başlaması durumunda doğrudan görüşmelerin

Doğrudan görüşmeler 2 Eylül’de

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistin arasındaki doğrudan görüşmelerin 2 Eylülde Washington’da başlayacak olması yönündeki karardan memnu


  Irak'ta maaş gasbı: 7 ölü

Irak’In Selahaddin vilayetinde, rafineri çalışanlarının maaşlarını taşıyan bir araca pusu kuran soyguncular, 7 kişiyi öldürdükten sonra araçtaki parayı alarak kaçtı.


  İşgalci askeri 50 binin altında

Pentagon yetkilileri, ABD’nin Irak’tan geri çekilme planı dahilinde, Başkan Barack Obama’nın talimatıyla Irak’taki Amerikan askerlerinin sayısının 50 binin altına indirildiğini kaydettiler.


  Zorunlu askerlik askıya

Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, silahlı kuvvetleri üçte bir oranında küçülteceğini ve zorunlu askerliği askıya alacağını söyledi.


  Somali’de otele saldırı: 15 ölü

Somalİ’de hükümet yetkilileri ve milletvekillerinin kaldığı Mogadişu Oteli’ne düzenlenen saldırıda 15 kişi öldü. Afrika Birliği sözcüsü Barigye Bahoku, otele bir intihar bombacısı ve silahlı bir kişinin saldırı düzenlediğini söyledi.


  Taliban’a operasyon: 40 ölü

Afganİstan ve NATO yönetimindeki uluslararası güç askerlerinin düzenlediği operasyonda 40 Taliban askeri öldürüldü.


  Eyjafjallajokull fizik kurallarını da alt üst etti

Geçtİğİmİz Mart ayında patlayan İzlanda’daki Eyjafjallajokull yanardağının sadece Avrupa’daki hava trafiğini felç etmediği aynı zamanda fizik kanunlarını da alt üst ettiği ortaya çıktı.


  Pakistan’da ikinci sel korkusu

PAKİSTAN’DA yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmadan, yeni sel korkusuyla bazı bölgelerde evler boşaltılıyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.