25 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasa kötü, değişiklikler yetersiz

ESKİ Anayasa Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Başkanı Doç. Dr. Osman Can, Anayasa değişikliğini, yetersiz olmasına karşın mevcut Anayasa’nın ‘’kötü’’ olması sebebiyle desteklemek zorunda kaldıklarını söyledi.


Savcılar aydınlatacak

Yol bozuk haberi yapmış, yargılanmış

TÜRKİYE 12 Eylül anayasasının değişikliği için referanduma hazırlanırken, dönemin mağdurları da konuşmayı sürdürüyor.


  Değişiklikler yeterli değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Arzuladığımız geniş mânâda anayasa değişikliğini yapamıyoruz. Biz şu andaki anayasanın ihtiyaçlara cevap verdiğine inanmıyoruz. Eksikleri olan bir anayasa metniyle karşı karşıyayız. Onu da hemen 2011 sonrasında oturur konuşuruz. Bizim şu anda taslaklarımız var, bu taslaklarla beraber adımlarımızı atarız’’ dedi.


  Bahçeli sert konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Hükümetin terör örgütüyle diyalog kurduğu’’ yönündeki iddialara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği karşılığa ilişkin, sert cevap verdi.


  Sarp sınır kapısında 127 kişi oy kullandı

GÜRCİSTAN ile Türkiye’yi birbirine bağlayan Sarp Sınır Kapısı’nda, Anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylülde yapılacak halk oylaması kapsamında, şu ana kadar 127 kişinin oy kullandığı belirtildi.


  Iğsız Paşa da ifade verdi

30 Ağustos itibarıyla emekliğe ayrılacak olan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, ‘’kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri kurulduğu’’ yönündeki iddialara ilişkin soruşturma kapsamında dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.


  Reformları hızlandırın sizi kimse tutamaz

İspanya’nın AB ile ilişkilerden sorumlu devlet sekreteri Diego Lopez Garrido, ‘’Türkiye ne kadar hızlı davranırsa, Almanya ve Fransa’nın karşı gelmesi o kadar zorlaşır’’ dedi. İspanya'nın kuzeyindeki Menendez Pelayo Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta konuşan Garrido, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine de değinerek ‘’Türkiye bir istisna olmamalıdır’’ diye konuştu.


  Bu anayasa ile AB olmaz

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘’Türkiye, AB’ye girmek istiyorsa öncelikle bu anayasadan kurtulması gerekiyor’’ dedi.


  Türkiyesiz Avrupa kaybediyor

Polonya’nin eski Devlet Başkanı Leh Walesa, ‘’Türkiye’siz Avrupa olamaz. Her zaman söylüyorum, Türkiyesiz Avrupa kaybediyor” dedi. Walesa, eşi ile çıktığı bir haftalık Türkiye tatilini Fethiye’nin Göcek beldesinde tamamladı.


  Kıyat’a fail-i meçhul sorgusu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının faili meçhul cinayetlere ilişkin bilgisine başvurulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdiği Emekli Koramiral Atilla Kıyat, ifade vermek üzere dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ndeydi.


  İş dünyası gerginlik istemiyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Anayasa değişikliği referandumu nedeniyle siyasi gerilimin arttığını, siyasi parti liderlerinin Anayasa değişikliği referandumu tartışmalarınındaki üsluplarının gerginliği arttırdığını, iş dünyasının ülkede gerginlik istemediğini söyledi.


  YÖK Genel Kurulu rektör adaylarını belirleyecek

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında yarın toplanacak. Alınan bilgiye göre, toplantının resmi gündemini ‘’rektör adaylarını belirleme’’ oluşturuyor.


  Aden Körfezi’nde komutanlığı Türkiye alacak

Denız haydutluğu ile mücadele amacıyla Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi’nde görev yapan Birleşik Görev Kuvveti 151’in (CTF-151) komutanlığı görevi üç aylığına Türkiye’ye geçecek.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.