04 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TÜRKİYE 3 SAYI KRALI

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Perşembe günü tamamlanan grup maçlarının ardından ikinci tur heyecanı bugün İstanbul'da başlıyor.

Şampiyonada 4 grupta yapılan maçların ardından gruplarında ilk 4 sırayı alan 16 takım, 2. turda çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek. Şampiyonada 2. turdan itibaren final grubu maçları İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak. İkinci turda bugün (A) Grubu birincisi Sırbistan, (B) Grubu dördüncüsü Hırvatistan'la, (D) Grubu ikincisi İspanya ise (C) Grubu üçüncüsü Yunanistan ile karşılaşacak. (C) Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Türkiye, 2. turda 5 Eylül Pazar günü (D) Grubu dördüncüsü Fransa ile karşılaşacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. 2. tur maç programı şöyle: Bugün: 18.00 Sırbistan-Hırvatistan, 21.00 İspanya-Yunanistan, 5 Eylül Pazar: 18.00 Slovenya-Avustralya, 21.00 Türkiye-Fransa, 6 Eylül Pazartesi: 18.00 ABD-Angola, 21.00 Rusya-Yeni Zelanda, 7 Eylül

2. tur heyecanı başlıyor

Salı: 18.00 Litvanya-Çin Halk Cumhuriyeti, 21.00

Arjantin-Brezilya. Karşılaşmaları kazanan takımlar çeyrek finale yükselecek. Şampiyonada çeyrek finaller 8-9 Eylül tarihlerinde, yarı finaller 11 Eylül Cumartesi günü yapılacak. 2010 Dünya Şampiyonu, 12 Eylül Pazar günü yapılacak final maçıyla belli olacak. Şampiyonada, sıralama maçları ise 10-11-12 Eylül günleri yapılacak.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda grup maçlarının ardından takım istatistiklerinde Türkiye, 3 sayılık atışlarda ilk sırada yer aldı. (A) Milli Basketbol Takımı, 126'da 56 isabet oranı ve yüzde 41.3 ile 3 sayılık atışlarda ilk sırada bulunurken, Almanya yüzde 40.5 ile ikinci, Hırvatistan ise yüzde 39.3 ile üçüncü oldu. Blokta, ribauntta ve top çalmada 2. sırada yer alan Türkiye, asistte ise 3. sırada bulunuyor. Grup maçlarının ardından 24 takım arasında en kötü serbest atış yüzdesine sahip olan Türkiye, 101'de 57 isabet ve yüzde 56.4 ile son sırada, top kaybında ise 60 top kaybıyla 21. sırada yer aldı. Grup maçlarında en fazla sayıyı Sırbistan attı. Rakip potalara 5 maçta 465 sayı atan Sırbistan'ı, 455 sayıyla ABD, 424 sayıyla da Yeni Zelanda takip etti. Tunus, 300 sayıyla en az sayı atan takım oldu.

Fransa, Yeni Zelanda'dan bilerek mi 12 sayı fark yedi?

2010 FIBA Dünya Şampiyonası D Grubu'nda oynanan son maç olan Yeni Zelanda-Fransa karşılaşmasından önce Yeni Zelanda takımının, 4. sırada yer alarak C Grubu'nun lideri olan Türkiye ile eşleşeceği tahmin ediliyordu. Hesaplar, Yeni Zelanda'nın Türkiye ile ikinci turda karşılaşmamak için canla başla oynamasıyla bozuldu. Üçüncü olmak için grubun son maçında Fransa'yı 12 sayı farkla yenmesi gereken Yeni Zelanda, bitime 6 saniye kala bulduğu üçlük isabetiyle bunu başarınca Fransa Türkiye ile, Yeni Zelanda ise Rusya ile eşleşti. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda liderliği garantileyen Türkiye'nin, eleme turundaki rakibi D Grubu'nun dördüncüsü Fransa oldu. Fransa'yı 82-70 yenen Yeni Zelanda, ihtiyacı olan 12 sayılık farka ulaştı ve grubu 3. bitirerek ikinci turda Rusya ile eşleşti. D grubunu 4. sırada bitiren Fransa ise millî takımımızın rakibi oldu. 12 Dev Adam, pazar günü çeyrek finale kalmak için Fransa ile karşı karşıya gelecek. Bu sonucu sürpriz olarak nitelendiren bazı spor otoriteleri, Fransa'nın muhtemel bir ABD eşleşmesinden kaçınmak için bilerek Yeni Zelanda'dan 12 fark yediğini iddia ediyor.

04.09.2010


 

A Millîler İstanbul'da

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Ankara'da oynadığı maçlarda grubunu lider tamamlayarak 2. turda Fransa ile eşleşen (A) Milli Takım kafilesi İstanbul'a geldi.

Antrenör Bogdan Tanjevic yönetimindeki milli takım oyuncuları, Atatürk Havalimanı'na gelişlerinde yolcular ve basketbolseverler tarafından coşkuyla karşılandı. Yolcular, milli takım oyuncularıyla fotoğraf çektirmek ve imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Basketbol Milli Takımı İdari Menajeri Barbaros Akkaş, ''Bu maçlar, özellikle önümüzdeki iki maç çok önemli. Çünkü kaybeden eleniyor. Bundan dolayı ev sahibi olmanın avantajını İstanbul'da da kullanıp, ikinci önemli hedefimiz olan ilk 4'e kalmak istiyoruz. Takımımız moral, motivasyon ve sağlık olarak çok iyi durumda. İki oyuncumuzda küçük sakatlıklar var ama çok önemli değil. Bu organizasyonda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul'da da aynı desteği göreceğimize ve bu desteğin katlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Maçlarımızı kazanarak hedeflediğimiz noktalara geleceğiz, herkesi gururlandırmak istiyoruz.'' Akkaş, Ankara seyircisine verdiği destek için teşekkür ederken İstanbul'daki seyircileri kendilerine destek vermeye davet etti.

04.09.2010


 

RAKİP BABAM OLSA TANIMAM

BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Fatih Tekke, mesleğini layıkıyla yerine getirmek için her zaman profesyonel düşündüğünü ifade ederek, ''Sahaya çıktığımda rakibim babamın oğlu olsa tanımam. Kazanmak için ne gerekiyorsa yaparım'' dedi. Fatih Tekke, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine verdiği röportajda, yenilgiyi kabullenemediğini, bunun kendisini hırçınlaştırdığını, Rusya serüveninde futboluyla ilgili büyük kazanımlar elde ettiğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı: ''Daha önce Altay'da ve Gaziantepspor'da forma giyerken Trabzonspor'a karşı oynamıştım ve golümü de atmıştım. Bizim işimiz futbol ve bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için profesyonel düşünmek zorundayız. Sahaya çıktığımda rakibim babamın oğlu olsa tanımam. Kazanmak için ne gerekiyorsa yaparım. Şu andan sonra da yapacağım her şey Beşiktaş için olacak. Ligde ve Avrupa'da hedeflenen başarıları kazanmak için çalışacağım. Taraftarlarımızın bana destek vereceğine ve karşılığında çok iyi şeyler alacaklarına inanıyorum.''

BEŞİKTAŞ'TA BIRAKACAĞIM

Rubin Kazan takımından siyah-beyazlı ekibe transfer edilen Fatih Tekke, 1'er lig şampiyonluğu, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa, 2 Rusya Kupası kazanarak, kariyerinin en parlak günlerini geçirdiği Rusya'da belli bir süre sonra arzusunu yitirdiğini, futbolun heyecanını özlediğini kaydetti. Beşiktaş'a transferiyle bu heyecanı yeniden hissettiğini anlatan Fatih Tekke, ''Son zamanlarımda oynama heyecanımı tamamen kaybettim. Rusya'da çok güzel günler geçirdim ancak ben futbolun heyecanını özledim. Bugün burada daha coşkulu ve heyecanlıyım, ilerisi için daha güzel şeyler düşünüyorum. Beşiktaş taraftarı takımına aşırı derecede bağlı. Aynı zamanda her futbolcuya heyecanını kazandıracak kadar etkili. Bu da beni sabırsızlandıran bir başka faktör. Bunlar konsantrasyonumu yükseltiyor ve takıma katılacağım zamanı iple çekiyorum'' dedi. ''Türkiye'nin en ateşli, en tutkulu taraftarlarının karşısına çıkacağım günü heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyorum'' diyen siyah-beyazlı futbolcu, ''Üç gündür güzel bir heyecan yaşıyorum. Tekrar ülkeme döndüğüm için, Türkiye'nin en güzide kulüplerinden birisinde oynayacağım için çok sevinçliyim. Taraftarlarımızın, camiamızın benden ne istediğini çok iyi biliyorum. Beklenenleri karşılayıp taraftarlarımızı memnun etmek, futbola veda ettikten sonra Beşiktaş camiasında iz bırakan bir insan olmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

04.09.2010


 

Beşiktaş'tan büyük çıkış

ULUSLARARASI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) ağustos ayı ''Dünyanın En İyi Futbol Takımları'' sıralamasında, Avrupa kupalarında başarısız sonuçlar alan Türk takımlarının düşüşleri dikkati çekti.

Dünyanın En İyi Futbol Takımları sıralamasında ilk 100 içinde yer alan 3 Türk takımından Fenerbahçe ve Galatasaray, bir önceki aya göre gerilerken, Beşiktaş ise önemli bir yükseliş gösterdi. Önce UEFA Şampiyonlar Ligi, ardından da UEFA Avrupa Ligi'ne eleme turlarında veda eden Fenerbahçe, temmuz ayı değerlendirmesinde 32. sırada bulunmasına karşın, ağustos ayında 11 sıra geriye giderek 43. sırada yer aldı. UEFA Avrupa Ligi'nde sergilediği başarısız futbolla eleştirilerin hedefi olan ve Ukrayna ekibi Karpaty'ye play-off turunda elenmekten kurtulamayan Galatasaray ise 9 sıra gerileyerek ağustos ayı değerlendirmesinde kendisine 48. sırada yer bulabildi. IFFHS'nin değerlendirmesinde yer alan ve Avrupa kupalarında maç oynayan Türk takımları içinde yükseliş yakalayan tek takım ise Beşiktaş oldu. Avrupa arenasında maçlarına başlayıp yoluna devam edebilen tek Türk takımı olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmasının ardından IFFHS'nin değerlendirmesinde 44 sıra birden atladı. Temmuz ayı sıralamasında 96. durumda bulunan siyah-beyazlılar, ağustos ayında dünya sıralamasının 52. sırasına yerleşmeyi başardı. UEFA Avrupa Ligi'ne Liverpool'a elenerek veda eden Trabzonspor ise 42 sıra gerilemekten kurtulamadı. Temmuz ayına 135. sırada başlayan Trabsonspor, Ağustos ayı değerlendirmesinde ancak 177. durumda yer alabildi.

04.09.2010


 

Fink'le yeni sözleşme

BEŞİKTAŞ Kulübü, yabancı kontenjanı nedeniyle bir süre önce sözleşmesini dondurduğu Alman Futbolcu Michael Fink ile yeni bir sözleşme imzaladı.

Borsaya gönderilen yazıda şöyle denildi: "Şirketimizin profesyonel futbolcularından Michael Fink'in 28.07.2009 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tescil ettirilen 31.05.2012 bitiş tarihli sözleşmesi, yabancı kontenjanı sorunu nedeni ile 09.07.2010 tarihinde Şirketimiz tarafından dondurulmuştu. Ancak yabancı kontenjanının açılması sebebiyle futbolcu ile şartları 28.07.2009 tarihli sözleşme ile aynı olan yeni bir sözleşme imzalanmış olup; Michael Fink 2010-2011 sezonu için TFF'ye tescil ettirilmiştir."

04.09.2010


 

Bursaspor'dan logo uyarısı

BURSASPOR Kulübü, logosunun zaman zaman bazı televizyon ve yazılı yayın organlarında yanlış kullanıldığı uyarısınnda bulundu.

Kulüpten yapıyan açıklamada, Bursaspor'un orijinal logosuna yer verildi. Açıklamada, "Bursasporumuz'un logosu zaman zaman televizyon ve yazılı yayın organlarında yanlış kullanılmaktadır. Bu konuda daha önce yapmış olduğumuz düzeltme uyarısını bir kez daha yapıyoruz." denildi.

04.09.2010


 

Galatasaray A2 ile oynadı

GALATASARAY, Gaziantepspor ile oynayacağı maçın çalışmalarını A2 takımı ile yaptığı hazırlık maçıyla devam etti.

Florya Tesisleri'nde oynanan maç golsüz sona erdi. Bu arada yeni transferlerden Emiliano Isua da hazırlık maçının tamamında forma giydi.

04.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.