04 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

PAPALIKTAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu her yıl Ramazan ayının sonlarına doğru Müslümanlara hitaben yayınladığı mesajını bu kez, şiddetle mücadele konusuna ayırdı. Kardinal Jean-Louis Tauran imzalı mesaj “Farklı dinlerin inananları arasındaki şiddete karşı mücadele”yi ele aldı.


Avusturya başbakanı Faymann iftar verdi

Avusturya Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) lideri Werner Faymann, aralarında Türklerin de bulunduğu ülkedeki Müslüman toplumun ileri gelenleri

Her geçen gün rekor kırıyorlar

ŞİLİ'DE 29 gün önceki maden kazasının ardından hayatta kalmayı başaran 33 madenci aynı zamanda toprak altında en uzun yaşama rekoru kırdı.


  Danimarka’da cami projesine yeşil ışık

DANİMARKA uzun süreden beri yapılması planlanan ve en son yaşanan karikatür kriziyle rafa kaldırılan minareli cami projesini sonunda onayladı.


  UAEK: İsrail, nükleer tesislerini denetime açsın

ULUSLARARASI Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano, İsrail’e, Nükleer Silâhların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’na (NPT) taraf olması çağrısında bulundu.


  Sarrazin ihraç ediliyor

MÜSLÜMAN göçmenleri eleştiren kitabıyla gündeme gelen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin için, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Charlottenburg-Wilmersdorf ilçe teşkilâtı da partiden ihraç sürecini başlatma kararı aldı.


  Göçmenler giderse Almanya biter

ALMANYA'NIN Kuzey Ren Vestfalya eyaleti (KRV) eski içişleri Bakanı ve hukukçu Burkhard Hirsch (80), göçmenler Almanya’yı terk etse, bunun eksikliğinin ülkede derinden hissedileceğini söyledi.


  Yağmacı askerler mahkemede

Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail ordusunun düzenlediği saldırının ardından gemide yağmalama yaptıkları gerekçesiyle biri subay 3 İsrailli asker mahkemeye sevk edildi


  Filistinli gruplar silâhlı mücadele için birleşti

Aralarında Hamas’ın silâhlı kanadının da yer aldığı 13 silâhlı Filistinli grup, İsrail’e yönelik operasyonlar için bir koordinasyon mekanizması kurduklarını açıkladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.