04 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Yaz Kur’ân kursu öğrencileri ve velileri camideki iftarda kaynaştı

Erzurum Halitpaşa Camii’nde yaz Kur’ân kursuna devam eden öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Caminin bahçesindeki yemeğe öğrenci aileleri yoğun ilgi gösterdi. Cami İmam Hatibi Cihan Aydın, “Semtimiz, Erzurum’un dar gelirli insanlarının yaşadığı bir yer. Çocukların aileleriyle tanışmak için böyle bir uygulama yaptık. Hiç tanımadığımız insanlar yemeğe katıldı. Böylece bir gönül köprüsü kurduk. Bu tür ilişkiler çocukların eğitimini de olumlu etkiliyor” ifadelerini kullandı. Aydın, öğrencilere bayram öncesi bir veda yemeği vermeyi düşündüklerini de vurgulayarak, “Hayırsever vatandaşlarımız da bu işin altına elini attı. Başarılı bayan öğrencilere giyim ve ayakkabı hediyesi de verecekler. Bu tür organizasyonlarla paylaşmanın tadını da çıkarıyoruz” dedi.

04.09.2010


 

Meridyen Derneği Boğaziçi iftarında buluştu

Evrensel bilgi birikimini toplumsal değerlerle harmanlayarak özgün bir dil ve düşünce geleneğinin oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olan Meridyen Derneği, üyelerini Boğaziçi iftarında teknede bir araya getirdi.

Katılımın yoğun olduğu iftarda Ramazan’ın huzuruyla birlikte Boğaz’ın eşsiz güzelliğinin tefekkürü birarada yaşandı. Kur’ân-ı Kerim tilâveti, okunan ezanla birlikte başlayan ve TRTArap kanalının çekim yaptığı iftarda konuşan Dernek Başkanı Hümeyra Şahin, derneğin, toplumsal dinamikler arasındaki hassas dengeyi koruyarak değişen dünya şartlarına uygun projeler üretmeye imkân tanıyan sosyal bilimleri desteklemeyi çalışma alanı olarak seçmiş olduğunu belirterek, “Uluslar arası arenada gelişmişliğin önemli parametrelerinden birisi olarak kabul edilen sosyal bilim çalışmalarına vereceğimiz her destek, dünyadaki yüzeysel bütünleştirme hareketlerine karşı geleneğin derinliğini ortaya koyacaktır. Bu anlamda en büyük ve önemli projemiz www.sonpeygamber.info sitesidir. Bizim yüzakı bir projemizdir” diye konuştu. İftar sonrası Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan camiinde Enderun usûlü teravih kılındı. Kur’ân nüzulünün 1400. yılı sebebiyle düzenlenen 1400 hatim organizasyonunun duâsı da teravih sonrası yapıldı.

04.09.2010


 

Safranbolu’da bayram için 100 ton lokum üretildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yöreye özgü 100 ton lokum üretildi.

Halk, Safranbolu lokumuna yoğun ilgi gösteriyor. Safranbolu’da bayramın yaklaşması ile lokum imalatçılarında hummalı çalışma başladı. 1942 yılından beri Safranbolu’da lokum üretimi yapılıyor. Bugün ilçede 7 firma lokum işi yaparken, yaklaşık 100 aile geçimini lokumculuktan sağlıyor. Safranbolu lokumunun büyük ilgi gördüğünü belirten Safrantat Üretim Müdürü Eda Yetimoğlu, “Türkiye’de ve hatta dünyada Safranbolu lokumları kalitesi ve tadı ile yer almıştır. Biz firma olarak özel toz şekerden imal ediyoruz, lokumlarımızın içinde sıfır glikoz oranı bulunmaktadır. Bu da genzi yakmadığı için ağızda hoş bir tat bırakmaktadır. Ayrıca duble fındıklı lokumlar sadece Safranbolu’da üretilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle Türkiye’de ve dünyada isim yapmıştır” dedi.

04.09.2010


 

İzmir’de 145 bin kişi okuma yazma bilmiyor

Türkİye’nİn en aydın şehirlerinden biri olarak gösterilen İzmir’de 144 bin 688 kişi okuma yazma bilmiyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kentte 2008 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerinde 165 bin 221 olan okuma yazma bilmeyen sayısı, geçen yıl yapılan çalışmalarla 144 bin 688’e düşürüldü. Okur yazarlığı artırma performansında Türkiye 35.si olan İzmir’de, 165 bin 221 kişiden 86 bin 634’ü 60 yaş üstü olduğu için bu kişilere ulaşmakta sorun yaşanıyor ya da okur yazar yapılamıyor. Kalan 78 bin 587 kişinin yüzde 80’lik kısmı olan 62 bin 813’ünün kadın olduğuna dikkati çeken İl Millî Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, farkın kız çocuklarının okula gönderilmemesinden kaynaklandığını belirtti. Okuma yazma kurslarıyla çalışmaları sürdüren İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2008 yılından bu yana 33 bin 640 kişiye açtığı 2736 kurs ile eğitim verdi. Kursiyerlerden 20 bin 533’i okur yazar yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bu eğitim öğretim yılı içinde de 24 bin 783 kişiyi okur yazar yapmayı hedefliyor.

04.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.