07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnafın gözü memurda

Yaz aylarını durgun geçiren, bayram ve okul öncesi alışverişten umutlu olan esnaf, kamu çalışanlarının maaşını alacağı bugünü bekliyor. Öte yandan, Tüketiciler Birliği, maaşlarını bugün alacak kamu çalışanlarını bayram ve okul alışverişi harcamaları konusunda uyardı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Tak, yaz aylarının yaşanan ekonomik gelişmelerin etkisiyle durgun geçtiğini söyledi. Özellikle giyim sektöründe piyasanın canlanması için sezon sonu indirimlerinin oldukça öne çekildiğini ifade eden Tak, Ağustos ayının başlarında sezon sonu indirime girildiğini anlattı. Tak, Ramazan ayını umutla bekleyen esnafın yine beklediği satışı yapamadığını dile getirerek, şöyle konuştu: ‘’Ramazan ayının ilk 15 günü, piyasa beklediğimizin çok altında durgun geçti. 15’inden sonra kıpırdanmalar başladı ve şu anda yaz aylarına göre daha iyi gidiyor. Hafta sonunda çarşıları, esnafı gezdim yüzleri gülmeye başlamış. Bayram ve okul alışverişi artınca esnaf biraz rahat nefes aldı. Kamuda çalışan memur, sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin Eylül ayı maaş ve ücretlerinin Ramazan Bayramı dolayısıyla 7 Eylül Salı günü avans olarak erken ödeneceği açıklandı. Bu açıklama, çalışanlar kadar esnafı da mutlu etti.’’ Esnafın dört gözle 7 Eylül’ü beklediğini ifade eden Tak, ‘’Susuz kalan sebzeyi düşünün. Suyu bulan sebze gibi paraya kavuşan piyasa canlanır. Maaşını alan çalışan, bayram ve okul öncesinde şeker, tatlı, kıyafet, kırtasiye almak için esnafa gidecek’’ dedi.

Kamu çalIşanlarIna

Harcama uyarIsI

Tüketİcİler Birliği, maaşlarını bugün alacak kamu çalışanlarını bayram ve okul alışverişi harcamaları konusunda uyardı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kamuda çalışanların maaşlarını yaklaşık bir hafta önce erken alacağını hatırlattı. Bayram ve okul alışverişleri ile tüketicileri zor günlerin beklediğini savunan Kaya, geçen yıllara bakıldığında bayram ve okul öncesi dönemlerde harcamaların ve kredi kartı kullanımı oldukça artığını belirtti. Kaya şunları kaydetti: “Yapılacak kontrolsüz harcama, Ekim ayı maaşını alana kadar bütçeyi oldukça zorlayabilir. Hatta bunun olumsuz etkileri, diğer aylara da sıçrayabilir. Bu yüzden özellikle giyimde fiyat araştırması yapılarak alışveriş yapılmasını ve kredi kartlarının evlerde bırakılmasını öneriyoruz.’’ Tüketicilerin kampanyalara kanmamasını isteyen Kaya, bu dönemde yapılan indirimlerin yanıltıcı olduğunu söyledi. Bankaların müşteri çekmek için faizleri düşürdüğünü, bazı kredilerin ise masrafsız gibi gösterilerek, tüketicilere cazip gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti: ‘’Krediler ‘şeker’ gibi gösteriliyor ancak geri ödenirken acısını tüketiciler çekiyor. Birkaç günlük mutluluk, rahatlığın bedeli aylarca ödeniyor. Bu dönemde maaşlarını erken alacak çalışanlar, bunun üzerine bir de kredi kullanırsa aylarca sıkıntı çekebilir. Masraf alınmadığı, inanılmaz düşük faizler uyguladığı söylense de kâr edenin her zaman bankalar olduğu, tüketicilerin sırtından ciddî paralar kazanıldığı unutulmamalıdır.’’ Bursa/aa

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  IMF: Küresel ekonomide ılımlı toparlanma sürüyor

  Esnafın gözü memurda

  Vatandaş bayramı evinde geçirecek

  Seyidoğlu’ndan, bayrama özel 15 ton tatlı

  Bandırma’da rüzgar kuleleri fabrikası kurulacak

  Türk Telekom ve çalışanlarından Pakistan’a 1 milyon lira yardım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.