07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi coşkusu

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi coşkusu yaşandı.

MEVLİD CANLI YAYINLANDI

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan mevlid, bu yıl 38 ülkeye yayın yapan Kanal Urfa Televizyonu ve Sentez Haber’den canlı yayınlandı . Mevlid arasında mevlide katılan Mehmet Kutlularla da röportaj yapıldı.

Bediüzzaman Vakfından İftar

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat vakfı tarafından düzenlenen Geleneksel iftar yemeği öncesinde Çevre il ve ilçelerden gelen okuyucularımıza Bediüzzaman ve Risâle-i Nur konusunda Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular tarafından bir sohbet yapıldı. Çevre il ve ilçelerden gelen okuyucularımız ile Başta Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular olmak üzere Yönetim kurulu üyelerimiz arasında bir kaynaşma yaşandı.

ŞANLIURFA Cumartesi akşamı müstesna bir gece yaşadı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere, vefatının 50.yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Cumartesi akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlid Dergâh Camii İmamı Bekir Hoca’nın Bediüzzaman ve Bediüzzamanın Urfa ile ilgili mektuplarını anlatan konuşması ile başladı. Şanlıurfalı mevlithanların okuduğu Mevlitte Zeki Dedeoğlu, Risâle-i Nur Külliyatından Uhuvvet Risalesinden bir ders okudu. Mevlidin duâsını ise Mustafa Kılıç Hoca yaptı.

MEVLİDE YOĞUN İLGİ

50 yıldır aralıksız olarak yapılan mevlidin haftasonuna denk gelmesinden dolayı Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık 10-12 bin kişi katıldı. Mevlide Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, siyasî partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Mevlide, Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinden Ahmet Aytimur, Abdülkadir Badıllı ve Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular da iştirak ederek, mevlide katılanlarla sohbet ettiler.

Risâle-i Nur adını verdiği l30 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, Hicrî 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Oteli’nin 27 nolu odasında Cenâb-ı Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

NİHAT ÇİÇEK

ŞANLIURFA

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi coşkusu

  Bin aydan hayırlı gece duâlarla idrak edildi

  ÜLKEYİ GERMEYİN

  Temel haklarda oylama olmaz

  Rahibe afişi’ CHP’yi karıştırdı

  Özgür irademizle oy vereceğiz

  Tepkiler tutarsızlık ve kamuflaj çabası

  10 gurbetçilerden 6’sı oy kullanamıyor

  Hakkari’de barış nöbeti

  ÖSYM yeniden yapılandırılmalı

  Stratfor: Din ve kültür bağı Türkiye’nin avantajı

  Son teravihi kılıp, son sahura kalkacağız

  Bayram sıcak geçecek

  Türkçe konuşan liderler buluşuyor

  Kılıçdaroğlu, Başbakanın gömlekçisiyle anlaştı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.