07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

‘12 Dev Adam’ tarih yazıyor

TÜRKİYE'DE yapılan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6'da 6 galibiyetle çeyrek finale yükselen (A) Milli Basketbol Takımı, tarih yazıyor. Türkiye, katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları tarihinde ilk kez ilk 6 maçını kazanarak, en iyi başlangıcını yaptı.

Ankara'da yaptığı grup maçlarını 5'te 5 galibiyetle kapatıp yenilgisiz lider olarak İstanbul'a gelen (A) Milliler, 2. tur maçında da Fransa'yı farklı skorla yenerek, 6 galibiyetle çeyrek finale yükseldi. (A) Milliler, geçen yıl Polonya'da yapılan 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk 5 maçta 5 galibiyet almıştı.(D) Grubu'nda ilk 3 maçını kazanarak gruptan lider olarak çıkan ''12 Dev Adam'', 2. turda (F) Grubu'nda da ilk 2 maçını kazandı ve tarihinde ilk kez 5'te 5'e yaparak, katıldığı Avrupa Şampiyonalarına en iyi başlangıcını yaptı. (D) Grubu'nda ilk maçında Litvanya'yı 84-76, ikinci maçında ise Bulgaristan'ı 94-66 mağlup eden (A) Milliler, ev sahibi Polonya'yı da kendi seyircisinin önünde 18 sayı farkla 87-69 yenerek, 3 maçta 3 galibiyetle grubu lider tamamladı. 2. tur (F) Grubu'nda İspanya'yı 63-60 ve 5. maçında da Sırbistan'ı 69-64 yenen milliler, gruptaki son maçında Slovenya ile karşılaştı. Slovenya,Türkiye'yi 69-67 yenerek, milli takımın şampiyonadaki yenilmezliğine son vermişti.

3 KEZ SAHNE ALDI

Türkiye, 2002'de ilk kez katıldığı ve ABD'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda grupta ilk iki maçını yitirerek, kötü bir başlangıç yapmış ve 6 maçında 4 yenilgi, 2 galibiyetle grup maçları sonunda klasman maçları oynamıştı. Türkiye, şampiyonayı 9. sırada tamamlamıştı. Milliler, 2006'da Japonya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ise grubunda yaptığı ilk 4 maçı kazanmış, ancak 5. maçında Yunanistan'a yenilerek, grubunu 2. sırada tamamlamıştı. 2. tur maçında Slovenya'yı yenen Türkiye, tarihinde ilk kez çeyrek finale kalmıştı. Türkiye, bu şampiyonada 6 maçta 5 galibiyet aldı. Türkiye, şampiyonayı 6. sırada tamamladı. ÖNÜNE GELENİ YENDİ (C) Grubu: Türkiye-Fildişi Sahili.............................: 86-47 Türkiye-Rusya.......................................: 65-56 Türkiye-Yunanistan..............................: 76-65 Türkiye-Porto Riko................................: 79-77 Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti............: 87-40 2. Tur: Türkiye-Fransa.......................................: 95-77

07.09.2010


 

A Millîler Belçika önünde

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) Elemeleri (A) Grubu ikinci maçında bugün Belçika ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Marko Stancin ve Primoz Arhar yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Darko Ceferin üstlenecek. Milli takım, gruptaki ilk maçında deplasmanda Kazakistan'ı 3-0 yenerken, Belçika ise sahasında grubun güçlü takımlarından Almanya'ya 1-0 yenilmişti. (A) Grubu'nda yarın Avusturya-Kazakistan ve Almanya-Azerbaycan maçları da oynanacak. Gruptaki ilk maçını oynayacak olan Avusturya, Kazakistan'ı Salzburg'daki Salzburg Arena'da konuk ederken, Almanya-Azerbaycan karşılaşması da Köln'deki Müngersdorfer Stadı'nda yapılacak.

BELÇİKA İLE 10. SINAV

Türkiye ile Belçika 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli takımları arasında geride kalan 5'i resmi, 4'ü özel toplam 9 maçta Belçika 3, Türkiye 2 galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. 6'sı Belçika, 3'ü Türkiye sınırları içindeki bu maçlarda Türk Milli Takımı'nın attığı toplam 13 gole, Belçika 15 golle cevap verdi. İki ülke milli takımları son kez 10 Ekim 2009 tarihinde Brüksel'de oynanan 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında karşılaştı ve müsabakayı 2-0 Belçika kazandı. Türkiye, Belçika ile iç sahada yaptığı 3 maçı da kazanamadı. Türk Milli Takımı, Belçika ile geride kalan 9 maçtan sadece 3'ünü Türkiye'de oynadı. Milliler, 2'si İstanbul, 1'i de Ankara'daki bu maçlarda Belçika'yı yenme başarısı gösteremezken, 2 kez beraber kaldı, 1 kez de yenildi.

KADIKÖY'DE YENİLMİYORUZ

(A) Milli Takımı, Kadıköy'de 9. kez sahaya çıkacak. Milliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı, 1 kez de yenildi. Kadıköy'de rakiplerine toplam 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 8 gol gördü. Türkiye, bu stattaki ilk maçında, 10 Kasım 1993'te, Norveç ile yaptığı Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmasında sahadan 2-1 galip ayrıldı. Milliler, Kadıköy'deki son maçını ise 11 Ağustos 2010 tarihinde Romanya ile yaptı. Aynı zamanda (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in ilk sınavı olan özel karşılaşmayı Türkiye 2-0 kazandı. Türkiye ile Belçika (A) milli futbol takımları, Kadıköy'de 2 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Dünya Kupası elemelerinde 10 Eylül 2008 tarihinde yapılan maç 1-1 tamamlanmıştı.

07.09.2010


 

Anelka: Millî Takıma dönmem

İNGİLİZ ekibi Chelsea'nin Fransız golcüsü Nicolas Anelka, bir daha Fransa Milli Takımı'nın formasını giymeyeceğini söyledi.

2010 Dünya Kupası'ndaki olaylar nedeniyle Fransa Futbol Federasyonu tarafından Milli Takım'da 18 maç oynamama cezası alan Anelka, İspanyol AS gazetesine yaptığı açıklamada, ''Milli takımı resmen bıraktım. Kesinlikle milli takıma dönmeyeceğim'' ifadesini kullandı. Anelka, federasyonun ceza kararının ardından federasyonun hata yaptığını ve kendisi için milli takım defterinin kadro dışı bırakıldığı 19 Haziran'da kapatıldığını söylemişti. Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'na galibiyet alamadan veda eden Fransa'da Anelka, 2-0 kaybedilen Meksika maçının devre arasında teknik direktör Raymond Domenech'e küfür etmiş ve kadro dışı bırakılmıştı. Fransa Milli Futbol Takımı, Anelka'nın kadrodan çıkarılmasını protesto etmek için bir gün antrenmana çıkmamış, Fransa son maçında da galibiyet alamayarak turnuvadan elenmişti. Fransa Futbol Federasyonu, bu olaylar nedeniyle Anelka'ya 18 maç, Patrice Evra'ya 5 maç, Frank Ribery'e 3 maç ve Jeremy Toulalan 1 maç milli takımdan men cezası vermişti.

07.09.2010


 

İstanbul'da boğulduk

FRANSIZ basını, milli takımlarının, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye karşısında farklı mağlubiyetine geniş yer verirken, ''takımlarının, karşılaşmada hiçbir varlık gösteremediği'' yorumunu yaptı. L'Equipe, ''Boğaziçi'nde Battık'' başlığıyla verdiği haberde, ''Fransa milli takımı, Türkiye ile mücadele edecek güçte değildi.

İlk yarının sonundan itibaren havlu attık'' ifadesini kullandı. Gazete, Türk takımının yaptığı farklı alan savunma taktiğinin de Fransa'yı etkisiz hale getirdiğiyorumunu yaptı.

TÜRKLER ÇOK GÜÇLÜ

Liberation gazetesi de ''İstanbul'da Battık'' başlığıyla verdiği haberde, ''yetersiz savunma ve top kayıplarının milli takımları için mağlubiyeti hazırladığı'' yorumunu yaptı. Gazete, Türk milli takımının, güçlü fiziği ve 2 metreyi aşan boy ortalamasıyla Fransız takımına önemli bir üstünlük sağladığını yazdı. Le Parisen, ''Türkler Çok Güçlü'' başlığıyla verdiği haberde, ilk beş maçını kazanan Türkiye karşısında Fransa'nın hiçbir varlık gösteremediğini bildirdi.

07.09.2010


 

Ümit Millîler son maçında İrlanda'yı ağırlıyor

ÜMİT Milli Futbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. Grup'taki son maçında bugün İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak karşılaşmayı Makedonya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandar Stavrev yönetecek. Milliler grupta 13 puanla 3. sırada yer alırken, İrlanda Cumhuriyet ise 7 puanla 6. ve son sırada bulunuyor. Milli takımın mücadele ettiği 2. Grup'ta oynanacak günün diğer maçında ise Gürcistan ile Ermenistan karşı karşıya gelecek. 52 ülke takımının 10 grupta mücadele ettiği 2011 Avrupa Ümitler Şampiyonası Elemeleri sonunda gruplarını ilk sırada tamamlayacak 10 takım ve tüm grupların en iyi 4 ikincisi playoff'a yükselmeye hak kazanacak.

07.09.2010


 

Voleybolcu Gülden Kayalar nihayet (A) Millî Takımda

TÜRKİYE'NİN yetiştirdiği en iyi liberolardan biri olarak gösterilen Gülden Kayalar, 1 senelik aranın ardından yeniden (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'na çağrıldı.

2011 Grand Prix Avrupa Elemeleri öncesi antrenör Mehmet Bedestenlioğlu yönetiminde Ankara'da kamp yapan (A) Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan Kayalar, geçen yıl Temmuz ayında Kayseri'de yapılan Avrupa Ligi Finalleri'nin ardından ilk kez milli formayı giyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Önemli turnuvaların oynandığı son 1 sene içinde kadroya alınmaması, camiada yoğun eleştirilere neden olan Kayalar, takıma tekrar davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Geçen 1 yıl içinde kadroya alınmamasının kendi tercihi olmadığını ifade eden Kayalar, ''Hiçbir zaman antrenörün tercihini eleştiremezsiniz. Alessandro Chiappini o dönem öyle uygun gördü. Bu benim tercihim değildi'' dedi.

07.09.2010


 

Bitlisli atlet Rıdvan Bozkurt dünya ikincisi oldu

SLOVENYA'NIN Kamnik kentinde düzenlenen 26. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, gençler kategorisinde 8 bin 500 metrede mücadele eden Bitlisli milli atlet Rıdvan Bozkurt, dünya ikincisi oldu.

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Bozkurt'un ilk defa katıldığı bir şampiyonada dünya ikincisi olduğunu ve takım halinde Türkiye'nin birinci olduğunu söyledi. Bitlisli sporcuların Türk bayrağını göndere çekmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Güven, "Rıdvan Bozkurt, ilk defa katıldığı şampiyonada dünya ikinci oldu. Kendisini kutluyorum ve başarıların devamını diliyorum" dedi.

07.09.2010


 

Hamit'in golünü internette 800 bin kişi tıkladı

MİLLİ futbolcu Hamit Altıntop, Kazakistan ile oynanan Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçında attığı golle uluslararası basında büyük övgü aldı.

İngiltere'de yayımlanan Metro gazetesi, ilgili haberinde ''daha önce hiç bu kadar güzel bir gol görmüş müydünüz'' diye sordu ve futbolcunun müthiş bir teknik kullanarak topu uzak mesafeden sert bir şutla ağlara gönderdiğini yazdı. Hamit'in golünden birçok internet sitesinde de övgüyle bahsedilirken, golün Youtube'a konulan görüntüleri yaklaşık 800 bin kez tıklandı.

07.09.2010


 

Süper Lig'de hakemler açıklandı

10 Eylül Cuma

20.00 Bursaspor - Eskişehirspor: Fırat Aydınus

11 Eylül Cumartesi

19.00 Konyaspor - Bucaspor: Serkan Çınar

19.00 Kayserispor - Fenerbahçe: Kuddusi Müftüoğlu

21.30 Beşiktaş - Ankaragücü: Mustafa Kamil Abitoğlu

21.30 Manisaspor - MP Antalyaspor: Süleyman Abay

13 Eylül Pazartesi

19.00 Trabzonspor - Sivasspor: Bülent Yıldırım

19.00 Kasımpaşa - Kardemir Karabük: Hüseyin Sabancı

21.30 Galatasaray - Gaziantepspor: Bünyamin Gezer

21.30 Gençlerbirliği - İstanbul B. B: Özgür Yankaya

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.