07 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Sepette pide uygulaması

Düzce’nİn Cumayeri ilçesinde bulunan ekmek fırınları Ramazan ayında paylaşmayı artırmak amacıyla ‘sepette pide’ uygulaması başlattı.

Fırınlardan pide alan vatandaşlar fırına parasını ödedikleri bir pideyi pide alamayacak olan vatandaşların alabilmesi için fırında asılı olan sepete koyuyorlar. İlçede bulunan 5 fırının tamamında yapılan bu uygulama sayesinde pide alamayan, ihtiyaç sahibi aileler fırınlara gelerek sepette bulunan pidelerden alarak iftarlarını açıyorlar. Cumayeri ilçe Kaymakamlığı, Cumayeri Esnaf ve Sanatkârlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın katkılarıyla başlatılan bu uygulamanın geleneksel hale getirileceği öğrenildi.

07.09.2010


 

Çiftçi, yıldırımla yaşıyor

Küba’da yıldırımları mıknatıs gibi çeken ve şimdiye dek 5 defa üzerine yıldırım düşen bir çiftçi hayatta kalmayı başardı.

Cubadebate adlı internet sitesindeki habere göre, ülkenin doğusundaki Las Tunas bölgesinde yer alan La Julia köyünde yaşayan Jorge Marquez isimli çiftçinin üzerine yıldırım, ilk defa 5 Temmuz 1982’de traktörünün direksiyonundayken düştü. Üzerine ilk yıldırım düşmesinde, kulak zarının patladığını, sırtının tamamen yandığını ve diş dolgularının yerinden fırladığını anlatan Marquez, 1987’de iki, 1988’de bir ve daha sonra da 1991’de bir kere daha üzerine yıldırım düştüğünü, evine iki yılda 15 kere yıldırım isabet ettiğini bildirdi. Çiftçi Marquez, ‘’Son iki yıldırım uzaktan düştüğü için biraz zayıftı ama aslında benim vücudum da buna alıştı’’ dedi.

07.09.2010


 

Japonlar baklavayı tanıttı

Japonya’nIn en çok izlenen televizyon kanallarından biri olan BS Japon televizyonu, Japonlar için İstanbul’daki turizm noktalarını tanıttığını programda Güllüoğlu baklavalarına da yer verdi.

Türklere olan yoğun sevgileri ile bilinen Japonlara, İstanbul’daki turizm mekânlarını anlatmak için çekimler yapan J-Planning belgesel ekibi, programlarının bir bölümünde Karaköy Güllüoğlu baklavalarının yapımına ve satış mağazasına da konuk oldu. Programın yapımcısı Tamami Dobashi yaptığı açıklamada, İstanbul’un tarihî mekânları ve lezzet noktalarının harika olduğunu belirtti. Dobashi, ‘’Baklavaların serüveni kadar lezzeti de bizleri büyüledi. İstanbul’daki harika mekâSnlardan biri de burası ve doğru bir karar vermişiz’’ şeklinde konuştu.

07.09.2010


 

DÜNYADA DA COŞKUYLA KUTLANDI

Bosna-Hersek’te Kadir Gecesi camilerde büyük coşkuyla kutlandı. Bosna-Hersek’in başşehri Saraybosna başta olmak üzere diğer şehirlerdeki camilerde Kadir Gecesi sebebiyle yoğunluk yaşandı.

Kadir Gecesi dolayısıyla kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Bosnalı, başkent Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camii’ni ve avlusunu doldurdu.

Kadir Gecesi başta başşehir Berlin olmak üzere Almanya’nın bir çok şehrindeki camilerde de kutlandı. Çok sayıda Müslüman, Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. Berlin Türk Şehitlik Camii’nde vatandaşlar aşırı kalabalık sebebiyle cami avlusunda, bir bölümü de caminin bulunduğu sokağın kaldırımında namaz kıldı. Müslüman aleminin kutsal gecelerinden Kadir Gecesi, Kıbrıs Rum kesimin Larnaka şehrinde bulunan ve Müslümanlar için kutsal mekanlar arasında olan Hala Sultan Tekkesi’nde de idrak edildi. KKTC Din İşleri Dairesi’nin organizasyonuyla otobüslerle Larnaka’ya giden 600 civarında Kıbrıs Türkü, iftarı da burada açtı. Kızılay’ın dağıttığı paketlerle kutsal mekanda oruç açan vatandaşlar, daha sonra mevlidle Kadir Gecesi’ni idrak etti.

07.09.2010


 

BURSA TÜRBELERİ DOLDU TAŞTI

KADİR Gecesi dolayısıyla Bursa’daki camiler ve bazı türbeler en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.

Bursalılar, Kadir Gecesi’nde camilere akın etti. Tarihi Ulucami başta olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar, namaz kıldı, dua etti. Vatandaşların akınına uğrayan Emir Sultan Camisi ve Türbesi’nde adeta adım atacak yer kalmadı. Caminin avlusu ve dışında boş bulduğu alana yanlarında getirdikleri seccadeleri açan vatandaşlar, namazlarını bunların üzerinde kıldı.

07.09.2010


 

BALIKLIGÖL’E AKIN

KADİR Gecesi Şanlıurfa’da coşku içinde idrak edildi. Çevre illerden gelen binlerce kişiyle Balıklıgöl bölgesindeki camilerde büyük yoğunluk yaşandı.

Halkın yoğun olarak geldiği Balıklıgöl bölgesindeki camiler, Kadir Gecesi dolayısıyla dolup taştı. Vatandaşlar geç saatlere kadar camilerde ibadet etti. Sabaha kadar ibadete açık kalacak olan Mevlid-i Halil (Dergâh) Camisi’nde, teravih namazından sonra bir süre ilahiler okunup dua edildi. Kadir Gecesi dolayısıyla çevre illerden çok sayıda vatandaşın geldiği Dergâh Camii’nde teravih namazından sonra mevlid okundu.

07.09.2010


 

SİVAS’TA YOĞUNLUK

SİVAS'TAKİ camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Kentin en büyük camisi Ulu Cami’ye sığmayan cemaat, caminin avlusunda, çocuk parkında, yollarda, araçlarının üzerinde ibadet etti.

Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’ta Ulu Camii, Paşa Camii ve Meydan Cami başta olmak üzere bütün camiler doldu. Camilere akın eden vatandaşlar, geceyi ibadet ve duâyla geçirdi.

07.09.2010


 

Kadir Gecesi’ni Kur’ân ziyafeti ile süslediler

DİYANET İşleri Başkanlığı’nın 2010’u Kur’ân yılı ilan etmesi ve Kur’ân–ı Kerim’in indirilişinin 1400. yıldönümü dolayısıyla Karaisalı İlçe Müftülüğü tarafından Kızıldağ Yaylasında Kur’ân-ı Kerim ziyafeti düzenlendi.

Programa emekli Adana müftüsü Mehmet Barış, Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, din görevlileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

07.09.2010


 

Ortodoks başkandan Kadir Gecesi iftarı

ROMANYA'NIN Köstence iline bağlı Cumpana beldesinin Ortodoks belediye başkanı Mariana Gaju, Müslüman halka Kadir Gecesi iftarı verdi.

Gaju, Kadir Gecesi’nde duâların reddedilmeyeceğini bildiğini belirterek, “Allah’tan gençlerimiz için iyi ve sağlıklı bir gelecek diliyorum” temennisinde bulundu. Geçen yıl belediye ve Avrupa Birliği kaynaklarından ayırdığı fonla Müslüman ahali için cami inşası girişimiyle adını duyuran Mariana Gaju, yine dikkat çeken bir girişime imza attı. Müslümanlara inşası süren camide iftar vermeyi planlayan başkan Gaju, bunun için Kadir Gecesi akşamını seçti. Masraflarını Gaju’nun karşıladığı iftara Cumpana sakinlerinin yanı sıra T. C. Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz, dernek temsilcileri ve Türk işadamları katıldı.

07.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.