09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Belçika'nın 2012 ümidi tükeniyor

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2012) Elemeleri (A) Grubunda ilk maçında kendi sahasında Almanya'ya tek golle yenilmesinin ardından, dün de deplasmanda Türkiye'ye karşı 3-2 kaybeden Belçika milli takımı ülke basınının hedef tahtası oldu.

Belçika'nın Fransızca yayımlanan gazetelerinden Le Soir, "Şeytanlarla sürekli aynı şarkı" başlığını kullandığı haberinde 2012 hedefinin arka arkaya 2 mağlubiyetle birlikte yitirildiğini belirtti. İstanbul'daki yenilgiyi, İngiltere'nin Manchester City takımında forma giyen Kongo asıllı defansif orta saha oyuncusu Vincent Kompany'nin 64'üncü dakikada ikinci sarı kartla oyundan atılmasına bağlayan gazete, "Şeytanlar yetenekli, fakat deneyimsiz bir takım. Güzel gösteriler yapıyorlar, ama sonuç alamıyorlar. Sonuçta her ciddi takıma karşı kaybediyorlar" tespitinde bulundu.

GRUPTA BİRİNCİLİK GİTTİ

La Libre gazetesi ise kaybedilen puanları kastederek, "Şeytanlar altıda sıfır çekti" başlığını kullanırken dünkü geceden Belçikalı futbolseverlerin akıllarında "Euro 2012 şansımız bitti mi" sorusunun kaldığını belirtti. Grupta birincilik şansı kalmayan Belçika'nın ikincilik hesapları yapacağını yazan gazete, oyun dışı kalan Kompany'nin "Birileri bırakmak isteyebilir, ama bu ben olmayacağım. Hala inancım var. Hala herşey mümkün. Geride kazanılacak 24 puan kaldı. Türkiye Almanya'ya karşı kazanamaz ve Brüksel'de Türkiye'yi yeneriz" şeklindeki sözlerine yer verdi.

La Derniere Heure gazetesi, "Şeytanlar lanetlendi" başlığını kullanırken, La Capitale gazetesi "Her zamanki gibi iyi oynuyoruz, ama kaybediyoruz. Arka arkaya güçlü rakiplerle karşılaşmak kötü oldu. Bir ayağımız kupanın dışında" tespitinde bulundu. Flamanca yayımlanan Het Laatste Nieuws gazetesi, hakemi suçlamayı tercih ederken De Standaard, "Hatalarımız oldu, defans kötüydü. Belçikalı oyuncuların cesareti ödüllendirilmedi. 2012'ye giden yollar uzadı" değerlendirmesinde bulundu. De Morgen gazetesi ise "Şeytanlarda değişen birşey yok. En önemli rakiplerimizden birine karşı kaybettiğimiz için işimiz zorlaştı. Artık kaybetme lüksümüz yok" diye yazdı.

ALMAN BASINI NE DEDİ

Alman basını, 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda Türkiye'nin dün akşam Belçika'yı 32 yendiği karşılaşmaya yer verdi. Bild gazetesi, ''32! Altıntop, Van Buyten'i yendi'' başlığı ile verdiği haberde, Almanya'nın yanı sıra Türkiye'nin de elemelere iki galibiyet ile başladığını, Bayern Münihli iki yıldız oyuncu Hamit Altıntop ile Daniel van Buyten arasındaki düellodan Hamit'in galip çıktığı belirtildi. Haberde, böylelikle A Grubunda 8 Ekim'de Berlin'de Türkiye ile Almanya'nin zirve mücadelesi vereceği kaydedildi. Kicker dergisinin internet sayfasında yer alan haberde de Arda Turan'ın Türkiye'yi sevindirdiği belirtilirken, Van Buyten'in gollerinin Belçika için yeterli olmadığı ifade edildi.

09.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  MERT BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

  TEOFİLO: UMUT BULUT'UN KALMASINA SEVİNDİM

  Makukula'nın hedefi Portekiz millî takımı

  Tolunay: G.Saray'dan puan almak istiyoruz

  Ünye'de atlar “Altın Kemer” için yarışacak

  Mersin'de “Spor Engel Tanımaz” kampanyası

  Laudrup kanser olduğunu açıkladı

  ARDA PARMAK ISIRTIYOR

  Hamit: Her takımı yeneriz

  Hiddink: Hedef grup birinciliği

  Löw ödüllendirilecek

  Belçika'nın 2012 ümidi tükeniyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.