09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Çok çocuk çağrısı

Vatikan’dan üst düzey bir yetkili, “Avrupalı Hıristiyanlara daha fazla çocuk yapmaları, yoksa Avrupa’da Müslümanların çoğunlukta olacağı” ikazında bulundu.


Çinliler Ramazanı hüzünle uğurluyor

Türkİye’den 10 bin kilometre uzaklıktaki Çin’de Ramazan’ın sevinç ve hüznü bir arada yaşanıyor.

Yeni Zelanda’da OHAL uzatıldı

Yenİ Zelanda’nın Chirstchurch şehrinde 4 Eylülde meydana gelen şiddetli depremden sonra ilan edilen olağanüstü hal uygulaması bir hafta daha uzatıldı.


  Çirkin eylem planına tepki büyüyor

11 Eylül saldırılarının yıldönümünde ülkede evanjelist bir grubun Kur’ân-ı Kerim yakma eylemine tepkiler artarak sürüyor. ABD yönetimi tedirgin. ABD Adalet Bakanı Eric Holder planı ‘’aptalca ve tehlikeli’’ diye nitelerken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, böyle bir düşünceyi kınadı. Beyaz Saray, askerleri tehlikeye atacak böylesine girişimlerin Amerikan yönetimi için bir endişe kaynağı olduğunu belirtirken, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kur’ân yakacağını duyuran Amerikalı rahibi sert bir dille kınadı.


  Ayrılıkçı bir davranış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Florida şehrindeki bir kilisenin 11 Eylül’de Kur’ân-ı Kerim’i yakmaya yönelik planını “Amerikan karşıtı, saygısız, hoşgörüsüz ve ayrılıkçı” bir davranış olarak nitelendirilerek, bu eylemin gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi.


  Rasmussen Facebook’ta kınadı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ABD’de yapılması planlanan Kur’ân yakma eylemine karşı Facebook üzerinden uyarıda bulundu.


  CLINTON İFTAR VERDİ, RAHİBİ ELEŞTİRDİ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Florida’daki bir kilisede 11 Eylül’de Kur’ân-ı Kerim’in yakmaya yönelik düşünceyi kınadı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.