09 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnaf erken bayram etti

Tarihî Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, çarşıda Ramazan Bayramı hazırlıkları dolayısıyla hareketli günler yaşandığını, esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.



Ramazanda et tüketimi arttı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında en çok et tüketiminin arttığını belirterek, ‘’İftarını lokantada veya evde yapan vatandaşlar, çoğunlukla et yemeklerini tercih etti’’ dedi.



Balıkçılar, havanın soğumasını bekliyor

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül gece yarısı ‘’Vira Bismillah’’ diyerek denize açılan balıkçılar, bir haftadan beri Doğu Karadeniz’de sürdürdükleri balık avında havaların sıcak olmasından dolayı istedikleri verimi alamadılar.



Kuşadası’na 8 gemi turist geldi

Türkİye’nİn önde gelen kruvaziyer turizm merkezlerinden Kuşadası’na bir günde 8 gemiyle 8 bin 650 turist ve 4 bin gemi personeli geldi.



Bursa’nın tekstil ihracatı artıyor

Türkiye’nin önemli tekstil ve konfeksiyon merkezlerinden Bursa’dan yılın 8 ayında yapılan ihracat, tekstilde yüzde 9,3, hazır giyim ve konfeksiyonda da yüzde 7,5 oranında arttı.



Maraş’ta kayıtdışı ile mücadele

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında hazırlanan ‘Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki’ adlı proje, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edildi.



Elektrikte serbest tüketici olmak avantajlı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Elektrik Cihazları Sanayi Meslek Komitesi, yıllık sarfiyatı 100 bin kwh ve üzeri olan sanayicileri, “serbest tüketici” olmaları konusunda uyardı.



Zeytinyağı ihracatında çalışmalar sürüyor

Zeytİn ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Eşbaşkanı Metin Ölken, amaçlarının yaptıkları çalışmalarla Japon pazarından ilk etapta 5 bin tonluk pazar payı almak olduğunu bildirdi.



Fındık üreticisi tepkili

Ordu Ziraat Odası Başkanı Nejat Avcı, günlerdir bir kavga ortamına çekilmeye çalışıldıklarını belirterek, “10 Ağustos 2010 tarihinde iki yıl önceki fındığa 5 Lira fiyat verenler, 10 gün sonra 2010’un taze fındığına neden 3,5 Lira fiyat vermektedir?” diye sordu.



Dolar, Yen karşısında eriyor

ABD doları Japon yeni karşısında 15 yılın en düşük seviyesini gördü. Küresel ekonomide toparlanma konusundaki belirsizliğin sürdüğü dönemde yatırımcıların Japon yeni alması sebebiyle ABD doları Tokyo’daki işlemlerde 83,32 yene gerileyerek, Japon yeni karşısında 15 yılın en düşük seviyesine indi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.