11 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE DAHA İYİ OLACAK

FENERBAHÇE'NİN Slovak futbolcusu Miroslav Stoch ile Senagalli oyuncusu Mamadou Niang, sarı-lacivertlilerin yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Stoch, takım olarak her geçen gün daha iyiye gittiklerini söylerken, Niang da Fenerbahçe'de oynama isteğinin gerçekleştiği için duyduğu mutluluğu dile getirdi. İlk olarak konuşan Stoch, ''Ligin başlangıcı bizim için olumlu olmadı'' derken, ''Ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Ligde başarıyı elde etmek ve başarılı bir şekilde ligin sonunu getirmek istiyoruz'' ifadesini kullandı. Stoch, Slovakya olarak Avrupa elemelerinde elde ettikleri başarının sorulması üzerine ise, ''Avrupa elemelerine güzel bir başlangıç yaptık. İki maçta 6 puan çıkardık. Rusya ile oynadığımız maçta bazı insanlar 3 puan almamızı beklemiyordu. İki maçta 6 puan çıkarmamız bizim için olumlu oldu. Elemelerde olumlu bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Artık milli takımlardan döndük, elimizden geleni kulüp için yapmaya çalışacağız. Bazen güzel gidebilir bazen sıkıntılı zamanlar da olabilir. Fakat sezon sonunda başarılı olmak istiyoruz'' dedi.

NİANG: FENERBAHÇE'DE İYİ KARŞILANDIM

Sözlerine herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlayan Niang ise Fenerbahçe'de iyi bir sezon geçirmeyi ümit ettiğini dile getirerek, ''Moralim hep iyiydi. Fenerbahçe'de takım arkadaşlarım, taraftarlar ve kulüp tarafından çok iyi karşılandım. Takımda daha önce bulunanlar tarafından iyi karşılanmak, yabancı bir oyuncunun yeni kulübüne adapte olması için çok önemlidir'' dedi. Milli takıma büyük bir güvenle gittiğini, büyük bir güvenle, moralle geri döndüğünü belirten Niang, ''Bundan sonrası da iyi devam edecek. Cumartesi iyi bir sonuç almayı ümit ediyoruz, Fenerbahçe olarak da iyi bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz'' şeklinde konuştu. Fenerbahçe'ye, kendi isteği ve kararıyla geldiğini ve bunun en sonunda gerçek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Niang, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Marsilya taraftarları bana bağlı, ben de onlara çok bağlıyım ama buraya geldiğim için son derece mutluyum. Marsilya'da oynadığım 5 yılın ardından beni takdir etmeleri sevmeleri çok normal. Ama bundan sonra her şeyin iyi gittiğini düşünüyorum ve taraftarların da benim seçimime saygı göstereceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'ye gelmek benim isteğimdi, benim kararımdı, en sonunda gerçek olması beni çok mutlu etti.''

ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN BAŞARISI

Mamadou Niang, takım ve oyun sistemi ile ilgili bir soru üzerine, ''Sistem çok önemli değil, kazanmak için tüm takım katkıda bulunmalı. Sezon çok uzun, sakatlıklar olabilir, herkese ihtiyaç var. Hocamızın antrenmanlarda anlattığı oyun sistemine uyarak başarılı olacağıma inanıyorum'' yanıtını verdi. ''Bu sezon kaç gol atarsın?'' şeklindeki soruya ise Niang, ''Hiçbir zaman kariyerimde şu kadar gol atarım diye bir sayı telaffuz etmedim. Önemli olan benim gol atmam değil, takımın başarısı ve takımla birlikte başarıya ulaşmak'' şeklinde konuştu. Niang, Senegal'in Kongo karşısında aldığı galibiyeti de değerlendirerek, ''Kongo karşısında aldığımız galibiyetle elemelere çok iyi başladık. Kolay bir maç değildi, ama çok önemli bir galibiyet aldık. 3 gol attım, başarılı bir maç çıkardım ama takımın başarısı daha önemliydi. Kolay bir maç olmadı, ama kazandık mutluyuz'' diyerek sözlerini tamamladı.

11.09.2010


 

Beşiktaş evinde Ankaragücü'nü konuk ediyor

BEŞİKTAŞ ile Ankaragücü, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 95. kez karşı karşıya gelecek. İnönü Stadında saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

İki takım arasında bugüne dek oynanan 94 maçta Beşiktaş 64, başkent ekibi 7 galibiyet alırken, 23 karşılaşmada da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı toplam 173 gole, sarı-lacivertliler 63 golle karşılık verdi. Geçen sezon yapılan maçlarda Beşiktaş İstanbul'da 1-0 galip gelirken, Ankara'daki karşılaşma 0-0 tamamlandı. İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig maçlarında da Beşiktaş'ın belirgin üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da yapılan 47 lig maçının 38'ini kazanırken, 7 beraberlik alıp, 2 kez de yenildi. Beşiktaş, evinde attığı 98 gole karşılık kalesinde 28 gol gördü.

BEŞİKTAŞ, SON 12 MAÇIN 11'İNİ KAZANDI

Beşiktaş, Ankaragücü ile ligde yaptığı son 6 sezondaki 12 maçın 11'ini kazanırken, sadece son maçta berabere kaldı. 2003-2004 sezonunun ikinci yarısında Ankara'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, daha sonraki 11 maçtan da galibiyetle ayrıldıktan sonra, geçen sezonun ikinci yarısında Ankara'da yapılan müsabakada golsüz berabere kalarak, rakibine karşı puan kaybı yaşadı.

FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki en farklı skor, 1 Haziran 1935'te Ankara'daki özel maçta elde edildi. İki takımın ilk kez karşı karşıya geldiği bu maçta Beşiktaş, rakibini 8-0'lık skorla yendi. Beşiktaş ayrıca, 14 Mart 1993'te Ankara'daki lig maçında rakibini 6-0, 18 Aralık 1994'de İstanbul'da, 23 Eylül 2000'de de Ankara'da 5-1 yenerek, farklı skorlu galibiyetler elde etti. Ankaragücü, Beşiktaş'ı ligde son 8 sezonu kapsayan 16 maçtır yenemiyor.

11.09.2010


 

F.Bahçe Kayseri'de 3 puan arıyor

FENERBAHÇE ile Kayserispor, lig tarihinde bugün 31. kez karşı karşıya gelecek.

Kayseri Kadir Has Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu. Geride kalan 30 maçta Fenerbahçe 19, Kayserispor ise 4 galibiyet alırken, 7 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takımın toplam 70 golüne, sarı-kırmızılı ekip 29 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Kayseri'de taraflar 1-1 berabere kalırken, İstanbul'da gülen taraf 2-0'lık sonuçla Fenerbahçe oldu. Bu arada, iki ekip arasında ligde yapılan son 9 maçtan 4'ünü Fenerbahçe, 3'ünü Kayserispor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Diğer yandan, 5 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da yapılan maçın ardından iki takım arasında oynanan son 18 lig karşılaşması da golsüz sonuçlanmadı. Fenerbahçe ile Kayserispor, yarınki maçla birlikte Kayseri'de 16. kez karşılaşacak. Kayseri'deki 15 maçta Fenerbahçe 7 galibiyet alırken, 6 maç berabere sonuçlandı. Ev sahibi ekip sadece 2 kez taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti sevinci yaşattı. Kayseri'de Fenerbahçe 26, Kayserispor ise 12 gol attı.

11.09.2010


 

Bucaspor başkanı görevi bırakıyor

BUCASPOR Başkanı Mehmet Bektur, 22 Eylül'de yapılacak olağanüstü genel kurulda aktif yöneticilik görevini sonlandıracağını söyledi.

Bucaspor'a hizmet ettiği dönemde misyonunu tamamladığına inandığını belirten Başkan Bektur, "Verdiğim sözü tutup, stadı yenilenmiş haliyle teslim ederek, gönül rahatlığıyla ayrılacağım. Onur Kurulumuz, kongrenin ertelenmesini istiyor. Bayram sonrası salı günü bu konuyla ilgili bir toplantı yapacağız. Toplantıda genel kurulun yapılması yönünde oy kullanacağım. Eğer aksi bir karar çıkarsa, başkanlıktan istifa edeceğim ve kulübe mevcut yönetimden bir başkan vekili atanacak. Net olan bir şey var, o da benim kesinlikle olmayacağımdır" diye konuştu.

11.09.2010


 

Nadal yarı finalde

TENİSTE sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan ABD Açık Turnuvası devam ediyor.

USTA Billie Jean King kortlarında düzenlenen, toplam 25.2 milyon dolar ödüllü turnuvada oynanan tek erkekler çeyrek final maçlarında, 1 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal vatandaşı 8. sıradaki Fernando Verdasco'yu, 7-5, 6-3 ve 6-4'lık setlerle 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Karşılaşma, ABD Açık'ta İspanyol tenisçiler arasındaki ilk çeyrek final maçı oldu. Diğer karşılaşmada ise 12 numaralı seri başı Rus Makhail Youzhny, 25. sıradaki İsviçreli Stanislas Wawrinka'yı 3-6, 7-6 (7), 3-6, 6-3 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Youzhny, ikinci kez Amerikan açık turnuvasında yarı final oynayacak. New York'un Queens ilçesindeki turnuvaya bugün tek bayanlarda 1 numaralı seri başı Danimarkalı Caroline Wozniacki ve 7 numaralı seri başı Rus Vera Zvonareva ile 3 numaralı seri başı Amerikalı Venus Williams ve 2 numaralı seri başı Belçikalı Kim Clijsters arasında oynanacak yarı final maçlarıyla devam edilecek.

11.09.2010


 

Pekin-Paris Rallisi start aldı

KLASİK otomobil yarışı Pekin-Paris Rallisi'nin dördüncüsü Pekin'de başladı.

Aralarında Anadol A1'in de bulunduğu 25 ülkeden 106 otomobil ve bir motosiklet,Çin Seddi'nin Juyongguan bölümünden Gobi Çölü'ne doğru hareket etti. Dünyanın en ünlü klasik otomobil yarışı olan ve 1907 yılından bu yana yalnızca 3 kez gerçekleştirilen Pekin-Paris Rallisi'ne bu yıl ilk kez Türk pilotları katılıyor. Otomobil bedellerinin dışında, bütçesi 5.3 milyon dolara ulaşan rallide, Ahmet Şefik Öngün ve Erdal Tokcan, Ümraniye Belediye Otoparkı'nda buldukları 1967 model Anadol A1 ile yarışacak. 40 yıllık arkadaş olan Türk pilotlar 1500 liraya satın aldıkları otomobili 100 bin dolar harcayarak yarışabilir duruma getirdi. Aracın motoru 1200 cc'den 1600 cc'ye yükseltildi ve benzin deposu 120 litreye çıkarıldı. Günde 500-600 km yol yapılacağı için aracın içi tamamen değiştirilerek yarış koltukları monte edildi. Yarışın başlangıcında Türk takımını Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Metin Kılıç ve bir grup Türk uğurladı.

11.09.2010


 

Lösemilileri sevindirdiler

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ortaya koydukları performansla tüm Türkiye'nin yüzünü güldüren (A) Milli Takım'ın bazı oyuncuları, lösemili çocuklara bayram ziyaretinde bulundu.

Milli basketbolcular Ender Arslan, Sinan Güler ve Barış Ermiş, Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Levent'teki merkezine gelerek, tedavi gören çocuklar ve ailelerinin bayramlarını kutladılar. Yapılan tedaviler ve çocukların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan basketbolcular, çocuklara milli takım tişörtleri hediye ettiler.

11.09.2010


 

ALANZİHNO: ŞAMPİYONLUK İÇİN AZİM VE İNANCIMIZ VAR

TRABZONSPOR'UN Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, şampiyonluk yolunda büyük bir azimlerinin ve inançlarının olduğunu söyledi.

Alanzinho, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Liverpool'a elenerek gruplara kalamadıkları için çok üzgün olduklarını belirterek, ''Çok güçlü bir takımla karşılaşmamıza rağmen çok iyi iki maç çıkardık. Maçı uzatmaya taşımaya da yakındık. Eğer maçı uzatmaya taşısaydık maç çok farklı olabilirdi'' dedi. Lige ise iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Alanzinho, şöyle devam etti: ''3 hafta sonunda iyi puan topladık. Şu anda lig için bazı şeyler söylemek için erken. Aşağı yukarı birkaç hafta sonra ligdeki tablo ortaya çıkacaktır. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor yine şampiyonluk yolunda en büyük rakiplerimiz olacaktır. Bizim en büyük avantajımız, Bursaspor'u belki bunun dışında tutabilirim, oturmuş bir kadromuz olması. İki kupa kazandık, özgüvenli oynuyoruz. Şampiyonluk yolunda büyük bir azmimiz ve inancımız var.'' Alanzinho, Sivasspor ile yapacakları karşılaşmanın zor geçeceğini kaydederek, ''Çünkü çok dirençli bir takım. Maçı sürükleyen, maça asılan bir takım. Avantajımız seyirci desteğimiz olacak. Üst üste Sivasspor ve Manisaspor ile sahamızda yapacağımız iki maçtan 6 puan ile ayrılırsak zirve yolunda ciddi avantaj yakalamış olacağız. Yoğun çalışıyoruz. Maça kadar hazır hale geleceğiz'' diye konuştu

11.09.2010


 

Şota: Kolay maç yok

KAYSERİSPOR teknik direktörü Şota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden bütün takımlar için kolay maç olmadığını ve hiç kimsenin herhangi bir maçı da 6 puanlık gibi değerlendirmemesi gerektiğini belirtti.

Şota, Süper Lig'in 4. haftasında oynayacakları maçın hem kendileri adına hem rakipleri Fenerbahçe adına kolay olmadığını aktararak, "Ligde kolay maç yok, zor geçecek Fenerbahçe maçını da kazanmak istiyoruz." dedi. Şota, takım olarak Fenerbahçe maçına iyi hazırlandıklarını dile getirerek, düşündükleri yeni oyun anlayışını 10 haftalık süreçte denediklerini ve sistemin takımda oturmasını sağladıklarını belirtti. Bunun gelecek haftalarda daha iyi olacağını aktaran Şota, "Rakibimiz güçlü ama biz de güçlüyüz. Bu maçı kazanabilecek durumdayız. Rakibimizin neler yapabileceğini biliyoruz. İyi hazırlandık. Rakibin önemli oyuncuları var. Bizim de var. Onun için bazı tedbirlerimiz olacak" dedi.

ÖNDER: F.BAHÇE'Yİ YENECEĞİZ

Fenerbahçe'den transfer edilen Önder Turacı, takıma çabuk uyum sağladığını ve Fenerbahçe karşısında takımının maçı kazanacağını ifade etti. Önder, bu maçta forma giyemeyecek olmasına rağmen takım arkadaşlarına da Fenerbahçe'deki bazı oyuncularla ilgili bilgiler vererek yardımcı olduğunu aktardı. Moritz, Fenerbahçe maçına iyi hazırlandıklarını belirterek, 3 haftalık süreçte 7 puan topladıklarını belirtti.

11.09.2010


 

SÜPER LİGDE BU HAFTA

11 Eylül Cumartesi

19.00 Konyaspor - Bucaspor: Serkan Çınar

19.00 Kayserispor - Fenerbahçe: Kuddusi Müftüoğlu

21.30 Beşiktaş - Ankaragücü: Mustafa Kamil Abitoğlu

21.30 Manisaspor - MP Antalyaspor: Süleyman Abay

13 Eylül Pazartesi

19.00 Trabzonspor - Sivasspor: Bülent Yıldırım

19.00 Kasımpaşa - Kardemir Karabük: Hüseyin Sabancı

21.30 Galatasaray - Gaziantepspor: Bünyamin Gezer

21.30 Gençlerbirliği - İstanbul B. Bel: Özgür Yankaya

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Bugün

16.30 Orduspor-Güngören Belediyespor (19 Eylül)

16.30 Tavşanlı Linyitspor-Kartalspor (Dumlupınar)

19.00 Denizlispor-Çaykur Rizespor (Denizli Atatürk)

19.00 Karşıyaka-Akhisar Belediyespor (İzmir Alsancak)

19.00 Diyarbakırspor-Altay (Diyarbakır Atatürk)

19.00 Adanaspor-Boluspor (Adana 5 Ocak-Seyircisiz)

13 Eylül Pazartesi:

20.00 Samsunspor-Mersin İdmanyurdu (19 Mayıs)

20.00 Kayseri Erciyesspor-Gaziantep B. Bel. (Kadir Has)

11.09.2010


 

SIRPLARI YENİN, TARİHE GEÇİN

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarı finalde bugün Sırbistan ile karşılaşacak (A) Milli Takım, tarihindeki 918. maçına çıkacak.

Ataköy Sinan Erdem Salonunda saat 21.30'da başlayacak müsabaka NTV tarafından nakln yayınlanacak. (A) Milli Takım'ın başarılı oyuncuları Ömer Onan ile Kerem Tunçeri galibiyetten eminler. İki oyuncu, seyircinin de desteğiyle karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp finale yükseleceklerine olan inançlarını dile getirdiler. Ömer Onan, şampiyonada gelinen seviyede kolay maç olmadığını vurgulayarak, ''Kalan dört takım da şampiyon olmak için mücadele edecek. Sırbistan birbirine bağlı bir ekip. İyi bir antrenörleri var. Sert savunma yapıp doğru basketbol oynamaya çalışıyorlar. Bu anlamda bize de biraz benziyorlar. Güzel maç olacaktır, ama biz de çok iyi bir takımız ve kendimize güveniyoruz'' dedi. Ömer, hiçbir eksiklerinin olmadığını ve bütün oyuncuların çok formda olduğunu kaydederek, ''Ben Sırbistan hücumlarını durduracağımıza inanıyorum. Çünkü bunu yapabilecek güçteyiz. Ayrıca 16 bin kişinin önünde oynayacağız. Rakiplerimiz genç oyuncular, böyle bir atmosferde oynamaları kolay değil. Bütün bunları avantaja çevirip maçı kazanacağız'' şeklinde konuştu.

Karşılaşmayla ilgili iddialı konuşan Kerem Tunçeri, Türk basketbol tarihine altın harflerle geçmek istediklerini, bunun için de Sırbistan'ı yenmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Sırbistan kadrosundaki isimlerin genç olmalarına rağmen yıllardır birlikte oynadıklarının altını çizen Kerem, şunları söyledi:''Yıldız milli takımdan beri aynı jenerasyon forma giyiyor. Geçen sene çok iyi bir basketbol oynayarak Avrupa ikincisi oldular. Ama biz turnuvanın başından beri çok iyi savunma yapıyoruz. Her maç çok iyi hücum etmesek de işin mücadele ve savunma kısmı yüzde 100'e yakın oluyor. O yüzden de maçlarımız biraz rahat geçiyor. Zaten yüksek yüzdeyle isabet bulduğumuz zaman da fark oluyor. Bu maçta da aynısını yapmaya çalışacağız. Büyük ihtimalle farklı bir skor olmayacaktır. Çünkü karşımızda takım oyunu oynayan, paylaşımcı ve iyi bir ekip var. Biz de yine topa baskı yapıp, mücadele edip yüksek yüzdeyle hücum edebilirsek kazanabiliriz. Seyircimizin desteği de çok önemli. Zaten onlar şampiyonanın başından beri hep yanımızda. Çok güzel bir atmosfer olacaktır. Türk basketbol tarihine altın harflerle geçmek istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.''

SIRBİSTAN BİZE TERS GELİYOR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bugün yarı finalde Sırbistan ile karşılaşacak ''12 Dev Adam''ın, rakibine karşı tek galibiyeti bulunuyor. Türkiye, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle yaptığı 5 resmi maçta 4 yenilgi alırken, sadece 1 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Rakibiyle eski Yugoslavya'nın dağılmasından sonra ilk kez 1995 yılında 29. Avrupa Şampiyonası ilave eleme grubunda karşılaşan milliler, rakibine 19 sayı farkla yenilmişti. Türkiye'de 2001 yılında yapılan 32. Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez final oynayan (A) Milliler, finalde rakibine 78-69 yenilerek, ikinci oldu. Türkiye, rakibi karşısında resmi maçlardaki ilk ve tek galibiyetini Polonya'da yapılan 2009 Avrupa Şampiyonası'nda elde etti. Avrupa Şampiyonası'nda (F) Grubu'nda Sırbistan ile karşılaşan Türkiye, normal süresi 64-64 sona eren karşılaşmada, uzatmada rakibine sayı attırmadı ve karşılaşmadan 69-64 galip ayrıldı. 2009 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan, şampiyonada finale kadar çıkmış, ancak finalde İspanya'ya yenilerek, 2. olmuştu. (A) Milli Takım, 2010 Dünya Şampiyonası hazırlık döneminde Sırbistan ile İstanbul'da iki kez karşılaşırken, iki maçtan da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

12 Dev Adam 918 maçına çıkıyor

(A) Milliler, 74 yıllık tarihinde yaptığı 917 maçın 475'ini kazanırken, 440 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar, tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi. (A) Milli Basketbol Takımı, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti. İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi. Milliler, tarihindeki en farklı yenilgisini ise Hırvatistan'dan aldı. Türkiye, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'de Hırvatistan'a 50 sayı farkla 113-63 yenildi

(A) Milli Takım, eski Yugoslavya'nın dağılmasının ardından rakibiyle 21 kez karşı karşıya geldi. Türkiye, 21 maçta sadece 5 galibiyet alırken, 16 maçta salondan yenilgiyle ayrıldı. 21 maçta rakip potaya 1533 sayı atan (A) Milli Takım, kendi potasında ise 1710 sayı gördü.Türkiye, rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini 25 Ağustos 2007'de İzmir'de Efes Pilsen World Cup 6'da 91-80'lik skorla elde etti.

11.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.