12 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe'yi şampiyon yapacağım

FENERBAHÇE Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Neven Spahija, Fenerbahçe'nin Türk sporunun öncü kulübü olduğunu, bu kadar önemli bir spor kulübünün içinde yer almaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi.

Spahija, Fenerbahçe Gazetesi'nde yer alan röportajında, Fenerbahçe'yi tercih etme nedeniyle ilgili olarak, ''Fenerbahçe kaliteli bir kulüp. Avrupa standartlarında bir camia. Zaten Fenerbahçe'nin çok iyi ve büyük bir camia olduğunu biliyordum. Ben de bunu gözönünde bulundurarak tercihimi yaptım. Fenerbahçe, Türk sporunun öncü kulübüdür. Bu kadar önemli bir spor kulübünün içinde yer almaktan dolayı son derece mutluyum'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin hedefinin her kulvarda şampiyonluk olduğunu ifade eden Hırvat teknik adam, şöyle konuştu: ''Bu doğrultuda hedefler de büyük olmak zorunda. Hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı o yönde yapmamız gerekmektedir. Bunun yanı sıra hedefim iyi işler yaparak, kalıcı olmak. Tekrar söylüyorum, Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, burada yer almak aslında hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için size sunulmuş bir fırsattır. Ben Fenerbahçe'ye bazı şeyleri değiştirmek, bazı yenilikler yapmak için geldim. Aklımda bazı fikirler var ve ben bunları burada uygulamak istiyorum. Hiç kimse başarının garantisini veremez. Ama ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da çalışıyoruz. Fenerbahçe'nin misyonu en kısa zamanda en iyisi olmak. Bu nedenle yoğun çalışıyoruz. Bu tempoyla Avrupa'daki hedeflerimize ulaşacağıma inanıyorum.'' Spahija, takımda yapmak istediği değişikliklerle ilgili olarak da şunları kaydetti: ''Yeni sezon için birbirinden kaliteli oyuncular transfer edildi. Bu oyuncular da takım içinde bir birlik ve beraberlik ortamı yakaladı. Aslında bir şey söylemek şu an için erken. Çünkü lig başlayınca ve takımda olmayan oyuncuların da takıma katılmasıyla neler yapılabileceğini göreceğim. O zaman kendi stratejimi uygulamaya başlayacağım. Ama ilk önce kimin ne yapabildiğini görmem gerekir. Fenerbahçe formasını kim ne kadar hak ediyor, kim ne kadar hak etmiyor. Onu göreceğim. Benim hedefim belli. Her zaman için aynı da kalacaktır. Başarılı olmak. Fenerbahçe'ye şampiyonluklar yaşatacağıma inanıyorum.''

YENİ TRANSFERLERLE İLGİLİ YORUMU

Hırvat teknik adam, yeni transferlere de değinerek, ''Öncelikle Marko Tomas ve Darius Lavrinovic kendilerini ispat etmiş basketbolcular. Kariyerleri olan oyuncular. Ardından Kaya Peker'i kadromuza kattık. Bu da son derece akıllıca yapılmış bir yatırım oldu. Kaya Peker çok yerinde bir transferdir. Çünkü Kaya da kendini ispatlamış ve kaliteli bir sporcudur. Özellikle Türk statüsü için yapılmış önemli bir transferdir. Fenerbahçe Ülker olarak yeni sezona en iyi şekilde hazırlanıyoruz'' ifadelerini kullandı. Altyapıya önem verdiğini dile getiren Spahija, ''Şimdiye kadar çalıştığım her takımda geleceğe yatırım yapmaya önem verdim. Yani altyapıya önem veren biriyim. Başarılı bir sezon geçirebilirsiniz, şampiyon olabilirsiniz, ama altyapıdan A takıma oyuncu kazandırmamışsanız başarılı olmuş sayılmasınız. Çünkü her takımın taze kana ihtiyacı vardır. Hep aynı sistemle, aynı oyuncularla oynayamayacağınız çok açık. Gelişim ve başarı için altyapıya önem verilmeli. Daha önce çalıştırmış olduğum takımlarda ardımda en az 1 tane altyapıdan A takıma çıkmış genç bir oyuncu bıraktım. Bu çalışmalarıma Fenerbahçe'de de devam edeceğim'' ifadelerini kullandı. Son olarak taraftarlara mesaj veren Spahija, ''Herkes kabul eder ki Fenerbahçe taraftarı çok büyük. Biz yeni sezonda iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Zaten bunun için buradayız' diyerek sözlerini tamamladı.

12.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Valencia maçı hata kaldırmaz

  292 dakika sonra gol yedi

  Bursaspor ve Eskişehirspor taraftarlarına yakışmadı

  Yazıcı: Şampiyonlar Ligi'nde de varız

  26 ülkeden 60 yabancı geldi

  F.Bahçe'yi şampiyon yapacağım

  Türkcell, Facebook'ta “Futbol Şehri” kurdu

  Beşiktaş'ta bayramlaşma coşkulu geçti

  Profesyonel liglerde bugün maç oynanmayacak

  “Taçsız Kral” Metin Oktay yarın rahmetle anılacak

  Voleybolda Yunanistan'la Girit'te oynuyoruz

  Mesut Bakkal'ı Trabzonspor maçı hayecanı sardı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.