13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Filistin konulu karikatür yarışması

YÜZÜNÜ ‘’Özgür Filistin’’i görünceye dek dünyaya göstermeyecek ve hiç büyümeyecek ‘’Hanzala’’ karakterinin mimarı Naci El-Ali hatırasına düzenlenen ‘’Filistin’’ konulu, ‘’Naci El-Ali 2010 Uluslararası Karikatür Yarışması’’na katılımlar, 22 Kasıma kadar devam edecek.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği (FHDD) ile Homur Mizah ve Karikatür Grubu tarafından gerçekleştirilen yarışmada, jürinin toplanma tarihine kadar gönderilecek bütün eserler değerlendirmeye alınacak. Katılımın orijinal karikatürle yapılması ve karikatürlerin bilgisayar çıktısı olarak gönderilmesi halinde orijinal imza istenen yarışmaya katılacak eserlerin, A4 (21 x 29,7 cm) veya A3 (29,7x42 cm) boyutunda olması gerekiyor.

Gönderilen karikatürlerin herhangi bir yerde yayımlanması katılıma engel taşımazken, karikatürlerin başka yarışmalarda ödül almaması gerekiyor. Bütün dünya çizerlerine açık olan, en fazla 3 eserle katılma şartı olan yarışmanın sonuçları, 28 Kasımda açıklanacak ve ödül töreni 11 Aralıkta İstanbul’da yapılacak. Yarışmaya katılan eserler arasından jürinin seçeceği karikatürlerin yer aldığı bir albüm hazırlanarak, çalışmada eseri bulunanlara gönderilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Zonguldak ve Antakya başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyanın bazı şehir ve merkezlerinde katılımcı eserlerden oluşan gezici bir sergi düzenlenecek. Yarışma sonunda bir karikatüre Naci El-Ali Büyük Ödülü ile Hanzala Toprak Ödülü, Hanzala Özgürlük Ödülü, Hanzala İnsan Hakları Ödülü, Hanzala İntifada Ödülü olmak üzere eş değerde 4 adet başarı ödülü verilecek. Yaşları 10-13 ve 14-17 arasında olan 2 çizere Hanzala Taş General Ödülü sunulacak yarışmada, FHDD ile Homur Mizah ve Karikatür Grubu’nun vereceği özel ödüllerin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların ödülleri de dağıtılacak.

13.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin konulu karikatür yarışması

  NT’den rekor denemesi

  Zekâ ve ticaret şehri, KAYSERİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.