13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Polis korumasında oy verdiler

Türkİye, dün 6. kez referanduma gitti. Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun halk oylaması için 32 ilde oy verme işlemi 07.00-16.00 saatleri, diğer illerde ise saat 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.


Yine mayın, yine şehit

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çırpılı köyü kırsal kesiminde mayın patlaması sonucu jandarma er Fevzi Tekir şehit oldu. Şehit erin cenazesi, memleketi M

Eroğlu, AB’ye unutulan sözleri hatırlatacak

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Avrupa Birliği’nin 2004 yılında Kıbrıs Türklerine verdiği ve yerine getirilmeyen sözleri, AB yetkililerine bir kere


  SANDIKTAN ‘EVET’ ÇIKTI

Anayasanın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunun halk oylamasında yüzde 58 oranında ''evet'', yüzde 42 oranında ''hayır'' oyu çıktı. Muhalefetin hükümet için güven oylamasına çevirdiği referandumda, sonuçlar son genel seçimler doğrultusunda gerçekleşti. Trakya, Akdeniz ve Ege sahilleri büyük ölçüde hayır derken, diğer coğrafyalar evet yönünde oy kullandı.


  Önümüze bakmalıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halk oylaması sonucu ne olursa olsun herkesin saygı göstermesini isteyerek, ‘’Söylenenler söylendi, herkes söylediğini artık miting meydanlarında ve televizyon programlarında bırakmalı.


  BAĞIŞ: HER ŞEYİ SÖYLEDİK, ARTIK SÖZ MİLLETİN

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ve kızı Ecehan ile Sarıyer İstinye Özel Ufuk İlköğretim Okulu’na gelerek, oyunu 1456 numaralı sandıkta kullandı.


  ŞAHİN: SPORU KONUŞALIM

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muratpaşa ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu’nda 1322 No’lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra, gazetecilerin referandumla ilgili soruları üzerine, ‘’Şu anda değerlendirme yapmak yasaklara girer. Yasaklar kalktıktan sonra referandumla ilgili değerlendirme yaparız.


  KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANAMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen kaydı bulunamadığı için 12 Eylül referandumunda oy kullanamadı.


  CİNDORUK: SONUCU ÇOK ÖNEMSEMİYORUM

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eşi Kadriye Cindoruk ile oyunu Şişli Maçka Akif Tunçel Endüstri Meslek Lisesi’ndeki 1122 numaralı sandıkta kullandı.


  Kurtulmuş: Anayasa tartışmaları bitmeyecek

SAADET Partisi Genel Başkanı Njuman Kurtulmuş, eşi Sevgi ve kızı Ayşe Kurtulmuş’la birlikte oyunu Fatih’teki 29 Mayıs İlköğretimokulunda 1263 numaralı sandıkta kullandı.


  ARINÇ: TÜRK HALKI HEP DOĞRU KARAR VERDİ

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ve oğlu Mücahit ile Adakale Mahallesi Murat Germen İlköğretim Okulu’nda 1002 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Arınç, halk oylamasının Türkiye için birlik ve güzelliklere vesile olmasını diledi.


  Çelik: Yeni adımlar atılacak

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, “yarın, propaganda döneminde anlatıldığı gibi, ne bir şeyin yıkılacağını, ne de kötü bir şey olacağını” söyledi. Yıldırım İlköğretim Okulunda oyunu kullanan Bakan gazetecilerin ‘’Yarın nasıl bir gün hayal ediyorsunuz?’’ sorusu üzerine şöyle konuştu: ‘’Yarın, propaganda döneminde anlatıldığı gibi ne bir şey yıkılacak, ne de kötü bir şey olacak.


  ERDOĞAN OYUNU AİLESİ İLE KULLANDI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması için oyunu Üsküdar Burhaniye’de kullandı. Başbakan Erdoğan, Kısıklı’daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi.


  BAHÇELİ, İMZAYI UNUTTU

Özellikle 2011 yılında siyasal alandaki gelişmelerin izini de ortaya koymuş olacaktır” dedi. Bu bakımından halk oylamasının çok önemli olduğunu söyleyen Bahçeli, bunun bir demokratik hak olduğunu vurguladı.


  TÜRKER’DEN ÇAĞR

DSP Genel Başkanı Masum Türker, eşi Hatice Deniz Türker’le Ataşehir Lisesi’ne 2049 numaralı sandıkta oyunu kullandı.


  BAYKAL:SİYASİ TARİHİN ÖNEMLİ KARARLARINDAN

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu kullanacağı Ankara Beysukent Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu’na eşi Olcay Baykal birlikte geldi. Ancak Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğu için bir süre oy kullanmadan beklemek zorunda kaldı.


  HİLMİ ÖZKÖK: HAVET DİYORUM

ANAYASA değişikliğine ilişkin halk oylamasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Çankaya İlköğretim Okulunda oy kullandı.


  Gölette 2 el bombası daha bulundu

ERZİNCAN'IN Çayırlı ilçesinde, Elazığ’dan gelen dalgıç ekibi, 3 adet eğitim tipi el bombasının bulunduğu sulama göletinde yoğun güvenlik önlemleri altında yaptığı çalışmada 2 el bombası daha bulundu.


  CHP’de moraller bozuldu

REFERANDUMUN resmi olmayan sonuçlarına göre evet oylarının 15 puana yakın bir farkla önde olması CHP’de moralleri bozdu.


  Yalçıntaş: Sonuç, ekonomiyi hızlandıracak

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, halkın onayladığı bu anayasa değişiklikleriyle Türkiye’nin sadece daha demokratik bir ülke olmakla kalmayacağına, aynı zamanda ekonomik gelişmesinin hızlanacağına ve istikrarını muhafaza edeceğine inandığını kaydetti.


  Olcay Yazıcı Hakk’a yürüdü

ŞAİR ve yazar Osman Olcay Yazıcı, kaldırıldığı hastanede vefat etti. Verilen bilgiye göre, Yazıcı, bayram ziyareti için gittiği Samsun’dan İstanbul’a dönerken otobüste rahatsızlandı.


  YSK’dan başörtülü görevlilere yasak

Özgürlüklerin oylandığı anayasa değişikliği referandumunda Yüksek Seçim Kurulu, son anda aldığı bir kararla özgürlüğü kısıtladı.


  Kılıçdaroğlu oy kullanamadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda oy kullanamadı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.