13 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

“TRAKYA HAYVANCILIK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BÖLGE’’

Trakya bölgesinin hayvancılık açısından çok önemli bir bölge olduğunu ifade eden Mustafa Suiçmez, şunları kaydetti: ’’Ama buna rağmen Tekirdağ’da, Kırklareli ve Edirne’de süt üretimini artıramadık.


Süt tüketiminde AB’nin gerisindeyiz

EDİRNE süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Türkiye’de süt ürünlerinin fazla tüketilmesine rağmen süt tüketiminin yeterli olmadığını bildi

Yaban mersini korumaya alınıyor

ANTALYA Ticaret Borsası, Akdeniz ikliminde yetişen ve antioksidan özelliği dolayısıyla yurtdışından yoğun talep gören yaban mersinini koruma altına al


  Domates tarlada kaldı

ÖNEMLİ domates üretim yerleri arasında yer alan Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, üreticiler domates güvesi hastalığı dolayısıyla zor günler geçiriyor.


  “İzmir’de arıtmasız yer kalmayacak”

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2011 yılı sonunda kentte arıtmasız yer kalmayacağını bildirdi.


  Talep karşılanmadan et fiyatları düşmez

BURSA Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, önceden arife günlerinde en yoğun dönemlerini yaşadıklarını belirterek, bu yıl normal günlere oranla bile satışlarının az olduğunu söyledi.


  Patlayan tüp sesi mahalleliyi sokağa döktü

İZMİR'İN Bornova ilçesinde meydana gelen tüp patlamasında bir kişi ağır yaralandı. Patlamanın sesiyle panik yaşayan mahalleli sokağa döküldü. Çamdibi semti 5461 sokak 2 numaralı apartmanın 2. katında gece saat 23.00 sıralarında tüp patladı.


  Yola düşen kaya parçası kazaya sebep oldu: 1 ölü

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde dağdan yuvarlanan kaya aarçasından kaçmak isteyen otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  Tarım alanlarında “Deniz suyu tehdidi

TÜRKİYE'NİN en önemli yaş sebze ve meyve ambarlarından birisi olarak gösterilen Mersin’in Silifke ilçesinde, deniz suyunun Göksu Irmağı’ndan Sökün Deresi’ne kadar ulaşmasının, buradan arazilerini sulayan çiftçileri kaygılandırıyor.


  OYUNCAKLARLA OKULA ÇAĞIRIYORLAR

İZMİR’DE , 2010-2011 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve daha fazla öğrenci kazandırmak amacıyla proje başlatıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü, aile ziyaretleri yaparak, çocuklara oyuncak dağıtıyor, onları okullu olmaya çağırıyor.


  Engelli çalıştırmayan fabrikaya milyonluk ceza

ZONGULDAK’IN Ereğli ilçesinde, yasa gereği çalıştırması gereken oranda engelli istihdam etmeyen fabrikaya 1 milyon 690 bin lira para cezası uygulandığı bildirildi.


  Kırklareli’nin adı arısıyla duyulacak

KIRKLARELİ Tarım Müdür Vekili Mehmet Özcan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Kırklareli arısını Trakya arısı olarak koruma altına aldığını bildirerek, ‘’Kırklareli’nin adı arısıyla duyulacak’’ dedi. Özcan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de Kafkas arısından sonra Trakya bölgesinde Kırklareli arısının koruma altında olduğunu söyledi.


  İstanbul’da evleri su bastı

İSTANBUL’DA etkili olan sağanak yağış dolayısıyla bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Alınan bilgiye göre, İstanbul’da aralıklı olarak etkisini gösteren sağanak yağış dolayısıyla özellikle Ümraniye’de 3, Beykoz Çubuklu’da 1, Beyoğlu ve Sarıyer İstinye’de de 4 noktada su baskını ihbarı yapıldı.


  Sigara reklâmları da yasaklansın

SİGARA ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, sigara satış noktalarında yapılan reklamların gençlerin sigaraya başlamasını iki kat arttırdığının ispat edildiğini belirterek, ‘’Satış noktalarında sigara reklâmlarına dair yönetmeliğin hâlâ çıkarılamamış olması bize sigara endüstrisinin baskı yaptığını düşündürtüyor’’ dedi.


  Sigara reklâmları da yasaklansın

SİGARA ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, sigara satış noktalarında yapılan reklamların gençlerin sigaraya başlamasını iki kat arttırdığının ispat edildiğini belirterek, ‘’Satış noktalarında sigara reklâmlarına dair yönetmeliğin hâlâ çıkarılamamış olması bize sigara endüstrisinin baskı yaptığını düşündürtüyor’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.