15 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SIRA UYUM PAKETİNDE

Anayasanın bazı maddelerindeki değişikliklerin halk oylamasında kabul edilmesinden sonra bazı yasal düzenlemelerin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Buna göre,. önce paketteki düzenlemelerle bağlantılı mevzuatın gözden geçirilmesi işlemi tamamlanacak. Daha sonra, anayasa değişikliği paralelinde, yirmiye yakın yasada değişiklik yapılacak.


‘Başkanlık‘ gündemimizde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ‘’Ne bugünkü (dünkü) MYK’da, ne de başka bir yerde somut olarak Türkiye başkanlık sistemine geçer diye bir tar

Özcan: Yakında ÖSYM yeni bir şekil alacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ‘’Yakında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yeni bir şekli olacağını’’ bildirdi.


  AİHM’den Hrant Dink mahkûmiyeti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, uğradığı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink’in ailesinin yaptığı başvuruda Türkiye’yi suçlu buldu. AİHM, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2, 10 ve 13. maddelerini ihlâl ettiğine hükmetti. Karar gereği Türkiye, Dink’in yakınlarına mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 133 bin euro ödeyecek.


  Sonuçlar, uzlaşmacı siyasî kültürün başlangıcı olabilir

EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, referandum sonuçlarının uzlaşmacı siyasi kültürün başlangıcı olabileceğini belirtti.


  Vali Türker: Katılımın az olmasının sebebi terör örgütü

HAKKÂRİ Valisi Muammer Türker, Hakkâri’de referanduma katılım oranının düşük olmasının en önemli sebebinin, terör örgütünün bölgedeki seçmenlere uyguladığı baskı olduğunu söyledi.


  Kıbrıs’taki çözümsüzlükte AB’nin payı var

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununa bugüne dek çözüm bulunamamasında Avrupa Birliği’nin (AB) payı olduğunu söyledi.


  İstanbul, 1 Kasimda aıle hekımlığiıne geçıyor

İstanbul’da 1 Kasımda başlayacak aile hekimliğinde çalışmak isteyen kamuda görevli olmayan hekimler, 20 Eylüle kadar başvuruda bulunabilecek.


  Bir an önce sivil anayasa

DESK ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, iktidar ve muhalefetin el ele vererek, bir an önce hür ve demokrat Türkiye’ye yakışan özde sivil bir anayasayı milletin önüne koymasını istedi.


  ASKON: Büyümede yeni stratejilere ihtiyaç var

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, büyüme için yeni stratejilere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.


  Belediye Meclisi’nden Pakistan’a yardım eli

Beykoz Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan toplantısında Meclis Üyeleri ve diğer atanmışlara ödenen Huzur haklarının Pakistan’a bağışlanmasına karar verildi.


  Terörist cenazesinde gerginlik

HakkÂride etkisiz hale getirilen 9 teröristten 1’inin cenazesi sırasında çıkan gerginlik, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından yatıştırıldı.


  ‘’Boykot tehdidi’’ne 8 tutuklama

Mersin’de, halkın sandığa gitmemesi için baskı uyguladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklandı.


  İstanbul’a 8 ayda 4,5 milyon yabancı ziyaretçi geldi

İstanbul’a ocak-ağustos döneminde gelen yabancı sayısı 4 milyon 543 bin 544 olarak gerçekleşti.


  Yaz kararnamesi Resmî Gazetede

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), 2010 Adlî Yargı Yaz Kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Minikler için zil çaldı

İLKÖĞRETİMDE 1 milyon 300, okul öncesinde 1 milyon 100 bin olmak üzere yaklaşık 2 milyon 400 bin öğrenci dün okulla tanıştı.


  Yurtdışından İngilizce okutmanlar getirildi

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanlığı ve Fullbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, yurtdışından gelen İngilizce öğretim elemanı asistanları yeni açılan üniversitelerde göreve başlayacak.


  Açık öğretimde kayıt zamanı

ANADOLU Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi Dönemlik-Kredili Uzaktan Eğitim Önlisans Programlarına 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonucunda yerleştirilen adayların kayıt işlemleri başladı.


  Bayram harçlıklarını Pakistan’a gönderdiler

KAYSERİ'DE aynı apartmanda ikamet eden çocuklar, aldıkları ortak bir kararla bayram boyunca harçlık olarak topladıkları 640 lirayı Pakistan’da yaşanan sel felâketinde zarar görenlere gönderdi.


  AYM ve HSYK 30 günde değişecek

5982 sayılı ‘’Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’un, halk oylamasıyla kabulünün ardından Anayasa Mahkemesi ve HSYK yeniden yapılandırılacak.


  Okul başarısı için TV’yi kapatın

YENİ okul dönemine olumlu başlangıç yapmak çocuğun genel davranışlarını, kendine güvenini ve akademik başarısını etkiliyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.