16 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Fotoğraf, hayatımızın vazgeçilmezi oldu

FOTOĞRAF, dijital teknoloji ile birlikte hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Türkiye’de yılda bir milyonun üzerinde fotoğraf makinesinin satılıyor olması da fotoğrafın hayatımızdaki yerinin somut bir göstergesi.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, fotoğrafın hayatımızın her alanında kendini iyiden iyiye gösterdiği bu dönemde “Hayatımız Fotoğraf” konseptiyle fotoğraf günleri düzenliyor.

Canon ve Toshiba Bellek kartları sponsorluğunda 24 Eylül – 2 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek faaliyet süresince aralarında İzzet Keribar, İsa Çelik, İbrahim Zaman, Nevzat Çakır, Özer Kanburoğlu, Yusuf Darıyerli gibi usta fotoğrafçılar başta olmak üzere yurtdışından yabancı fotoğrafçıların da yer aldığı 20’den fazla slayt gösterisi; Ozan Sağdıç ve Süha Derbent’in fotoğraf sergileri; konusunda uzman fotoğrafçıların katılacağı “Fotomuhabirliği ve Belgesel Fotoğraf (Yücel Tunca, Cengiz Oğuz Gümrükcü, Ali Öz)”, “Fotoğrafta Manipülasyonun Dünü Bugünü (Nevzat Çakır, Sadık Demiröz, Mehmet Turgut, Murat Gür)” ve “Fotoğrafta Gerçeklik (Murat Germen, Orhan Alptürk, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul)” adlı 3 panel gerçekleştirilecek. Ayrıca, Alptekin Baloğlu’nun Sualtında Fotoğraf Çekimi, Ali İhsan Gökçen’in Doğa Kültürü ve Fotoğrafın Anlamı, Cengiz Akduman’ın “Siyah Beyaz Arşiv Baskı Tekniği” başlıklı seminerleri de izlenebilecek.

Faaliyetler, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi başta olmak üzere Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Faaliyetlere katılım ücretsiz olacak. Faaliyet saatleri ve günleri, aşağıdaki linklerden ve yukarıda adı geçen merkezlerde dağıtılacak faaliyet rehberlerinden takip edilebilecek.

www.photoworldfotografmerkezi.com/hayatimiz fotograf

16.09.2010


 

YENİ ASYA ÖDEMİŞ FUARINDAYDI

BU yıl 26.’sı düzenlenen Ödemiş Kitap Fuarı’nda Yeni Asya 5. kez yerini aldı.

İlgi gören standımızda gençlerin Risâle-i Nur’a olan ilgisi ve heyecanı görmeye değerdi. Yeni Asya Neşriyat olarak reklâm ve tanıtım amacıyla Ramazan İktisat Şükür, Zekât, Oruç ve Uhuvvet Risâlelerini; Can Kardeş, Genç Yaklaşım, Bizim Aile, Yeni Eğitim dergileri hediyemiz oldu.

Abdullah Emre Benlice / Ödemiş

16.09.2010


 

16 asırlık köprü yıkılmak üzere

ANTALYA’NIN Serik ilçesine bağlı Belkıs Beldesi’nde, Köprüçay Irmağı üzerinde kurulu tarihî Belkıs Köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Belkıs Belediye Başkanı Remzi Yıldız; “Eğer önlem alınmazsa bu tarihî köprü bu yıl ilk selde yıkılır, tüm ilgililere buradan sesleniyorum” dedi.

Belkıs Beldesi sınırında bulunan ve bir zamanlar Manavgat-Serik bağlantısını sağlayan tarihî köprünün, Milattan Sonra 4. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Yöre halkı tarafından ‘Eski Köprü’, ‘Köprü Pazar’, ‘Sultan Alaaddin’, ‘Belkıs’ gibi çeşitli isimlerle anılıyor. Geçen yıl şiddetli yağış sonucunda meydana gelen sel felâketinde tarihî köprünün ayaklarından birinin oyulduğuna işaret eden Yıldız, “Bir an önce önlem alınıp restorasyon yapılmazsa bu yıl oluşabilecek ilk selde bu köprü yıkılır. Köprüye daha önce 1999 yılında bir restorasyon yapıldı, ancak o restorasyon çok verimli olmadı. Yine aynı yere bu yıl içerisinde bir restorasyon daha yapıldı, o da yarım kaldı, müteahhit bırakıp gitti” diye konuştu. Tarihî köprünün durumu ile ilgili gerekli mercilerle yazışmalar yaptığını ama bir türlü sonuç alamadığını belirten Belediye Başkanı Yıldız, “Bu konu ile ilgili 2 yıldır Kültür ve Turizm Bakanı’ndan randevu istiyorum, ama bir türlü randevu verilmiyor ve görüşemiyorum. Bu kadar güzel ve kimsenin sahip olmadığı bu tarihî eserin göz göre göre yıkılıp gitmesinden korkuyorum” şeklinde konuştu.

16.09.2010


 

Uluslararası Kâtibim Kültür Sanat Şenliği başlıyor

ÜSKÜDAR Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği, 17-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 22. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Şenliği, yarın saat 18.00’de, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın sanatçılar, sivil toplum örgütleri ve Üsküdar halkı ile yapacağı, yaklaşık 3 bin kişinin katılacağı yürüyüşle başlayacak. Şenlikte, ‘’Kız Kulesi Yüzme Yarışması’’, ‘’Resim ve Fotoğraf Yarışması’’, ‘’Satranç Turnuvası’’, ‘’Avrupa Şampiyonu atletimiz Alemitu Bekele’nin de yer alacağı halk koşusu, özel konserler ve uluslar arası halk oyunları gösterileri ve sergiler başta olmak üzere pek çok kültür sanat etkinliği de yer alıyor. Mustafa Ceceli, Fatih Erkoç, Neşet Ertaş, Tayfun Talipoğlu, Bedirhan Gökçe’nin katılacağı şenlikte, hat, ebru minyatür, gümüş işçiliği, sedef, kakma, cam süslemeciliği, gibi klasik Türk el sanatları alanında yetişmiş sanatçıların eserlerinden oluşan sergi ve uygulamalı atölye çalışmaları Osmanlı Sokağı’nda sanatseverlerle buluşacak. Osmanlı Sokağı’nda 3 gün boyunca Kâtip ve Kâtibeler eşliğinde Osmanlı dönemine ait gelenekler canlandırılarak, o dönemin sokak satıcıları, kendilerine has kıyafetleriyle ziyaretçilere ücretsiz olarak Osmanlı şerbeti, çay, macun, pamuk helva gibi ikramlarda bulunarak fasıl düzenleneceği belirtildi. Kâtibim Şenlikleri’ndeki sportif faaliyetlerde, Salacak sahilinden Kız Kulesi’ne gidiş dönüş parkurunun kullanılarak bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’Yüzme Yarışması’’na amatör ve profesyonel çok sayıda yüzücünün katılacağı bildirildi. Avrupa Şampiyonu Atleti Alemitu Bekele’nin başlatımıyla Harem sahil yolu güzergâhında halk koşusunun düzenleneceği belirtildi.

16.09.2010


 

Bu sergide “Yok Yer”

AMERİKAN Hastanesi Sanat Galerisi “Operation Room”, 6 Ekim-14 Kasım 2010 tarihleri arasında, son dönemde pentür ve peyzaj birlikteliğiyle şekillenen mekân resimleriyle dikkatleri çeken Burcu Perçin’in “Yok Yer” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçının, resimlerinde irdelediği mekânda sıkışan zamanı, izleyende sarsıcı etkiler bırakacak derecede sıra dışı bir biçimlemeyle anlatan “Yok Yer” adlı sergisi, Pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

16.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.