19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Savaş mesajlarına hayır

Grand Efes Swissotel’de düzenlenen 6. Türk-Yunan Medya Konferansı kapsamında gerçekleştirilen ‘’Türk-Yunan İlişkilerinin İyileştirilmesinde Medyanın Rolü’’ konulu oturumda konuşan Atina Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Panos Sombolos, Yunanlı gazetecilerin selâmlarını Türk meslektaşlarına iletti.

Yunanistan’da şu anda yaşanan krizden medyanın muzdarip olduğunu, büyük geçmişi olan gazetelerin bile temellerinin sarsıldığını, işten atılmaların çok sık rastlanan bir olay olduğunu, işsiz gazeteci sayısının 5 kat arttığını ifade eden Sombolos, krizin etkisiyle geleneksel gazetelerin artık hayatlarını sürdüremeyeceğini anlattı.

Gazetecilerin sosyal sorumluluk olarak kamuoyunu aydınlatma görevinin olduğunu vurgulayan Sombolos, şöyle konuştu:

‘’Her birimizin çalıştığı alanda kamuoyuna barış mesajı ve birliktelik mesajını verebilmek çok önemli. Bu anlamda bizim rolümüz gerçekten belirleyici. Uçlara kaçmadan şiddete dayanmayan doğru haberleri okuyucuya, dinleyiciye, seyirciye ulaşmak elimizdedir. Savaş mesajlarına hayır. Savaştan çıkar yok bizler için. Uç noktalara varmamak hedefimiz olmalıdır.

Ege üzerinde savaş uçaklarının uçması kimsenin istediği bir olay değildir. Sıradan Yunanlı, Türk vatandaşlar bu savaş atmosferini sürdürebilmek uğruna sarf edilen paranın başka yerlere sarf edilmesini istemektedirler. Bu durum böyle devam edemez. Ekonomiye olan zararı çok büyük. Artık barış için de birlikte yaşamayı öğrenmemiz lazım. Şimdiye kadar süre gelen rejimi tamamen değiştirme zamanı geldi.’’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise Yunanistanlı meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 6. kere yapılan bu toplantılara yenilerinin eklenmesini, örgüt olarak bazı çalışmalar yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

DİĞER KONUŞMALAR

Oturumun başkanlığını yapan gazeteci-yazar Nur Batur, 1995 yılında Hürriyet gazetesinin Atina Temsilcisi olarak bu ülkeye gittiğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin 15 yılda büyük mesafeler katettiğini söyledi.

Hürriyet yazarı Ferai Tınç ise Kardak kayalıkları krizine değinerek, ‘’Kardak krizi tamamen medya krizidir. İki ülkeyi savaşın eşiğine götüren bir medya senaryosudur. Bunun altında yatan sebep de her iki ülkedeki medyanın, televizyonların, gazetelerin tiraj tutkunluğunun, tutsaklığının önüne geçilemeyen zorlayıcılığı olmuştur’’ dedi.

Atina Haber Ajansı Genel Müdürü Nikolas Voulelis ise Türkiye’nin son zamanlarda dış politikada ‘’başrol’’ oynamaya başladığını, Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklediklerini, komşu ülkelerle barış içinde yaşayan demokratik ve Avrupai bir Türkiye’yi arzu ettiklerini kaydetti. Voulelis, Yunanlı gazetecilerin de bireysel olarak Türkiye’ye gelmesini istedi.

Atina 98.4 Radyosu Haber Yorumcusu Foivos Karzis, Türk-Yunan ilişkilerinin çok ilgi çekici olduğunu, medyanın konumunu artık değiştirdiğini, iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin giderek geliştiğini belirtti.

19.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazzeli kalp hastası bebek yoğun bakımdan çıkarıldı

  Savaş mesajlarına hayır

  Afganistan sandık başında

  BM, Pakistan’a 2 milyar dolarlık yardım istedi

  Macaristan, Türkiye’yi daha fazla tanıtacak

  Kasırga vurdu, nükleer tesis kapatıldı

  Fransızlar itibar kaybetti

  Genelkurmay eski başkanı yolsuzluktan suçlu bulundu

  Polonya, Çeçen lider Zakayev’i serbest bıraktı

  Mahmud Ahmedinejad, Beşşar Esad ile görüştü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.