23 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Yıldızların ‘rekor’ transfer ücretine sınırlama geliyor

İSPANYA meclisi, futbol kulüplerinden bütçelerini iyileştirip, borçlarını ödemelerini ve pahalı transferler yapmamalarını istedi.

İspanya'nın kuzeybatısındaki Galisya bölgesinde faaliyet gösteren Galisya Milliyetçi Bloğu'nun (BNG) meclise sunduğu ve büyük bir çoğunlukla kabul edilen önergede, futbol kulüplerinin bütçelerini sağlıklı bir duruma getirmeden büyük harcamalar yapmaması, gerekirse hükümetin futbolcu maaşları ve transferlere bir limit getirmesi talep edildi. Hükümetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) ve ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) de tam destek verdiği önergede, ''kulüplerin ödemelerini zamanında yapmasını sağlamak için gerekli önlemlerin alınmasının teşvik edilmesi'' istendi ve ''eğer gerekirse futbolculara ödenen maaşlara bir limit konulması için çalışmalar başlatılacağı'' belirtildi.

Mecliste yapılan oturumda konuşan BNG sözcüsü Francisco Jorquera, İspanya 1. Futbol Ligi'nde 2008-2009 sezonunda mücadele eden 20 takımın toplam 3.5 milyar avro borcu bulunduğunu ve bunun 632 milyon avrosunun Maliye'ye ait olduğunu kaydetti. Jorquera, ''Tam bir futbol taraftarıyım ama 4 milyon işsizin olduğu bir ülkede futboldaki gereksiz harcamalar kabul edilemez. Futbol kulüplerinin Maliye'ye olan borçlarını ödemesinde hiçbir tolerans gösterilemez'' dedi. İspanya'daki büyük kulüplerden Valencia'nın 550 milyon avro, Real Madrid'in 543 milyon avro, Barcelona'nın 489 milyon avro borcu bulunduğunu yazan İspanyol basını, Cristiano Ronaldo, Kaka, Messi gibi futbolcuların 10 milyon avronun üzerinde yıllık maaş aldıklarını hatırlattı. Mecliste kabul edilen önerge, futbol kulüplerine bir uyarı niteliği taşırken, kulüplerin gerekli önlemleri almaması halinde hükümetin müdahele etmesinin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

23.09.2010


 

G.Saray'da yeni stat gezisi bugün

GALATASARAY futbol takımı ve teknik heyet, yapımı devam eden Türk Telekom Arena Stadı'nı ziyaret edecek.

Sarıkırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, başkan Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve teknik heyetin, saat 13.30'da, yapımı tamamlanmak üzere olan Aslantepe Türk Telekom Arena'yı ziyaret edeceği kaydedildi.

23.09.2010


 

Kasımpaşa-F.Bahçe maçı 50 lira

SPOR Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında 27 Eylül Pazartesi günü yapılacak 6. hafta maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Kasımpaşa'nın maçlarını oynadığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'na alınan ve saat 20.00'de başlayacak maçın bilet fiyatı 50 lira olarak belirlendi. Maçta konuk Fenerbahçeli taraftarlara eski açık tribünün ayrıldığı bildirildi. Öte yandan Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yeni sezonda galibiyet alamadıklarını ve bunu F.Bahçe önünde gerçekleştireceklerini söyledi.

23.09.2010


 

“12 Dev Adam”primi bağışlayacak mı?

ÇOĞUNLUĞUNU akademisyenlerden oluşan ''Basketbol Gönüllüleri'' isimli bir grup tarafından, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, ödül yönetmeliği dışında verilen primlerin basketbol altyapısına yatırılması istemiyle imza kampanyası başlatıldı.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD) Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, basketbol ile amatörce ilgilenen sporseverler olarak Dünya Basketbol Şampiyonasında milli takımın aldığı derecenin herkes için gurur duyulacak ve unutulmayacak olaylar arasında yer aldığını belirtti.Ancak, ''12 Dev Adam''ın başarısı üzerine verilen ödüllerin kamu vicdanında rahatsızlık meydan getirdiğini ifade eden Akgül, ''Spor ödülleri ilkeli, ölçülü, adil ve tüm sporları teşvik edici olmalıdır'' görüşünü belirtti. ''Devlet tarafından bir oyuncuya verilen ödülün 2 milyon Türk Lirasına yaklaşmasının, toplumda büyük bir adaletsizlik hissi meydana getirdiği'' öne süren Akgül, şu görüşleri kaydetti:

''Takımdaki ortalama yıllık gelirin bir kaç katının verilmesi, ödül kavramıyla da uyuşmamaktadır. Birinci olan ABD takımında oyunculara verilen ödül 25 bin dolar olmuştur. Ödülün verilişi, Spor Ödül Yönetmeliğinin sınırlarını çok aşmıştır. Basketbolda verilen bu ödül, sporlar ve sporcular arası eşitsizlik yaratmaktadır. Kitle sporu da olsalar, futbol ve basketbola diğer sporlardan daha fazla ödül, kamu kaynaklarından verilmemelidir. Diğer spor dallarında ömürlerini bir spora adayan, önemli başarı kazanan sporcularımızı, özellikle kadın sporcularımızı, isyan noktasına getirmemeliyiz. Futbol ve basketbol sporları zaten geniş bir sponsorluk ağı ile desteklenmektedir. Asıl desteklenmesi gereken, daha az gelişmiş spor dalları olmalıdır. Hem takım sporları hem bireysel sporları sistematik bir şekilde desteklemeliyiz.''

Doç. Dr. Akgül, basketboldaki bu başarı ivmesi ile Türkiye'de basketbol sevgisini arttırmak ve yeni yıldızlar yetiştirmenin amaçlanması gerektiğini belirterek, ''Bu nedenle, ödül yönetmeliği dışında verilen primlerin, basketbol altyapısına yatırılmasını ve tesis ile okul yapılmasını istiyoruz. Bu tesislerin '12 Dev Adamın' adını taşıması onları onurlandırıcı olacaktır. Bu amaçla, Toplum vicdanındaki bu rahatsızlığı hükümetin ve '12 Dev Adam'ın dikkatine sunuyoruz. Bugünden itibaren http://spor.kampanya.org.tr adresinden başlattığımız imza kampanyasına, halkımızın da desteğini bekliyoruz'' şeklinde görüşünü bildirdi. Akgül, basketbola uzun süredir gönül vermiş amatörler olarak, bu başarının Türk basketbolunda kalıcı olmasının en büyük hayalleri olduğunu ifade etti.

23.09.2010


 

Tek rakibimiz Fenerbahçe Ülker

BEKO Basketbol Ligi'nin şampiyon adayı Efes Pilsen, Merter Tesislerinde 2010-2011 sezonunu açtı. Yurtdışında bulunan kulüp başkanı Tuncay Özilhan, gönderdiği mesajda, ''İyi bir takım kurduk ve yeni bir antrenörümüz var.

Takımımızdan mutlak başarı bekliyorum. Özellikle bu sezon bütün şampiyonlukları ve kupaları kazanmalarını istiyorum'' ifadelerini kullandı. Yeni antrenör Hırvat Velimir Perasovic ise, ''Beklentilerin son derece yüksek olduğunun farkındayım. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için hepimiz elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Özellikle ULEB Avrupa Ligi'nde beklentilerin çok yüksek. Türkiye Ligi bu sezon çok daha heyecanlı ve iddialı geçecek'' diye konuştu. Perasoviç, şampiyonluk için Fenerbahçe Ülker'le çekişeceklerini söyledi.

Takım kaptanı Kerem Tunçeri, kendilerini zor bir sezonun beklediğini belirterek, ''Geçtiğimiz sezon hem seyircimizi hem de yönetimimizi mutlu edemedik. Hala bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Bu sezon iyi bir basketbolla hem Türkiye'yi hem de kulübümüzü mutlu etmek istiyoruz'' dedi. Ender Arslan da hedeflerinin her zaman en yukarısı olduğunu anlatarak, ''Bu sezon da bu hedefle başlıyoruz. Bu sezon her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. Ender, ligde en önemli rakiplerinin Fenerbahçe Ülker olacağını ama Galatasaray Cafe Crown ve Banvit'in de güçlü ekipler olduğunu, bu nedenle ligin zorlu geçeceğini de dile getirdi.

Sinan Güler ise Dünya Basketbol Şampiyonası'nın heyecanını hala üzerlerinden atamadıklarını belirterek, ''Ama olabildiğince çabuk antrenmanlarımıza başlayıp, takımın içerisine adapte olmamız gerektiğine inanıyorum. Ben heyecanlıyım, yeni bir oluşum var ve yeni bir hoca geldi. O yüzden güzel bir sezon olacağını düşünüyorum'' diye konuştu. Kerem Gönlüm de hedeflerinin büyük olduğunu dile getirerek, ''Bunun için gerekli adımlar atıldı. İnşallah çok fazla sıkıntı yaşamadan hedeflerimize doğru ilerleriz'' dedi. EROL DOYRAN [email protected]

23.09.2010


 

Trabzonspor'a 40 bin kişilik yeni stat yapılacak

TRABZONSPOR için Akyazı'da yapılacak yeni stadın alanının doldurulmasına ilişkin ihalede teklifler dün alındı.

Toplam 12 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi, 36 milyon 950 bin lira ile Öztaş İnşaat-Sistem İnşaat iş ortaklığı verdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Trabzon İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda, Trabzon-Akyazı'da 40 bin kişilik stadyum yanında, il müdürlüğü hizmet binası, 3 bin kişi kapasiteli kapalı spor salonu, kamp eğitim merkezi, açık ve kapalı tenis kortları, çim futbol sahasının yer aldığı spor kompleksi yapılacak. TOKİ'nin İstanbul_Seyrantepe'de Galatasaray için yaptırdığı stadın kapasitesi yaklaşık 52,7 bin kişilik.

23.09.2010


 

Sofuoğlu: Dünya Şampiyonu olarak geri döneceğim

MİLLİ motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 12. ayak koşusu için İtalya'ya gitti.

Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, 223 puanla genel klasmanda ilk sırada bulunduğunu anımsatarak, son 2 ayak yarışlarının bir hafta arayla yapılacağını kaydetti. Bu nedenle Türkiye'den yarışma için son kez ayrıldığını ifade eden milli motosikletçi, ''Türkiye'den yarışma için son çıkışım ve ülkeme dünya şampiyonu olarak dönmek istiyorum. Hafta sonu İtalya'da, gelecek hafta da Fransa'daki koşularla sezonu tamamlayacağız. Şu an genel klasmanda ilk sıradayım. İrlandalı Eugene Laverty ile aramızda 12 puan var. Başa baş bir mücadele olacak'' diye konuştu. ''Eğer İtalya'da kazanırsam, Fransa'da rahat yarışım'' diyen milli motosikletçi, ''İtalya'dan direkt Fransa'ya geçeceğim. Lider olarak gidiyorum, dünya şampiyonu olarak dönmek istiyorum'' ifadesini kullandı.

23.09.2010


 

Eski hakem ABD'de 6 kilo eroinle yakalandı

2002 Dünya Kupası'nda İtalya'nın Güney Kore'ye elendiği tartışmalı 2. tur maçını yöneten Ekvadorlu eski hakem Byron Moreno (41), ABD'nin New York kentinde uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Federal soruşturmacıların açıklamasına göre, Kennedy Havaalanı'nda gözaltına alınan Moreno'nun vücuduna bantlanmış paketlerden 6 kilo eroin çıktı. Ekvador'dan New York'a gelen Moreno'nun rutin kontrolde gergin gözüktüğü, bir görevlinin Moreno'nun mide, sırt ve bacaklarında sert bir madde bulunduğunu fark ettiği belirtildi. Aramada Moreno'nun üzerinde vücuduna bantlanmış toplam 6 kilo eroin içeren 10 torba bulundu.

23.09.2010


 

İtalya Serie A'da futbolcuların grevi askıda

İTALYA Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) top koşturan futbolcuların oluşturduğu Futbolcular Birliği (AIC), ligin 5. haftasındaki grev kararını askıya aldı.

İtalya Futbol Federasyonu, Serie A Kulüpler Birliği ile Futbolcular Birliği arasında yapılan görüşmeler sonucunda, grev kararının askıya alındığı duyuruldu.

23.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.