24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

En sıcak yaz, suları azalttı

TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Mustafa Öztürk, bu yaz son 130 yılın en sıcak günlerinin yaşandığını belirterek, çölden gelen aşırı ve kavurucu sıcak hava dalgasının, deniz, göl ve akarsu gibi yüzeysel suların daha fazla buharlaşmasına sebep olduğunu bildirdi.


Edirne’de okul boykotu

EDİRNE'NİN Süloğlu ilçesine bağlı Akardere Köyünde aileler, çocuklarının ilçe merkezindeki okul yerine komşu köydeki okula gönderilmesi üzerine boykot

RTÜK’ten iki diziye uyarı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlanan ilk bölümlerinde yer alan tecavüz ve eşcinsel ilişki sahneleriyle izleyicilerden gelen şikâyetler do


  Her ile basın ormanı

BAŞBAKANLIK Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM), Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa başlattığı ‘’Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı’’ projesinin tüm yurda yayıldığı bildirildi.


  Meriç Nehri temizleniyor

MERİÇ Nehri ‘’Sınır Aşan Sular’’ kapsamında Avrupa Birliği destekli projeyle temizleniyor. Meriç Nehri’nin yatağının temizlenmesinden sorumlu müşavir firma Kontrol Mühendisi İsmail Karakaş, yaptığı açıklamada, Türk-Yunan sınırından başlayıp Meriç Köprüsü’nün 500 metre üstüne kadar devam eden 7,5 kilometrelik mesafenin temizlenmesi amaçlanan proje kapsamında nehirden yalaşık 1 milyon metreküp kum çıkartıldığını bildirdi.


  Hacı adayları hazırlanıyor

BİNGÖL Müftülüğü bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adayları için aşı ve seminer çalışmalarına başladı.


  KPSS toptan iptal edilmeli

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, tüm şüphe ve kafalardaki soru işaretlerini gidermek ve muhtemel haksızlıklara, mağduriyetlere fırsat vermemek için KPSS’nin toptan iptal edilmesinin uygun olacağını bildirdi.


  Babamın ölümü araştırılsın

Ergenekon dâvâsının tutuklu sanıklarından emekli Albay Arif Doğan’a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının bir internet sitesinde yayınlaması üzerine, 1993’te şüpheli bir uçak kazasında vefat eden Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’in oğlu Tarık Bitlis, ses kaydındaki iddianın ‘çok vahim’ olduğunu ifade ederek, babasının ölümüyle ilgili araştırma ve soruşturmayı devletin yapması gerektiğini vurguladı.


  Saadet Partisi önündeki şüpheli çanta korkuttu

Saadet Partisi Genel Merkezi’nin önünde bulunan bir çöp konteynerine atılan çanta paniğe sebep oldu.


  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bu sefer işi sıkı tuttu

Halk oylamasında seçmen kaydı silindiği için oyunu kullanamadığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni kaydını Ankara Çankaya Nüfus Müdürlüğüne yaptırdı.


  Beyrut'ta PKK’lılar İsrail casusluğundan tutuklandı

Terör örgütü PKK mensubu 3 kişinin Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İsrail ajanı olduğu gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.


  Türkiye’nin yüzüne AB kapısı kapatılamaz

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, tüm reform çabalarından sonra hiç kimsenin AB üyeliği konusunda Türkiye’nin yüzüne kapıyı kapatarak kaba bir tutum sergilememesi gerektiğini belirtti.


  TBMM heyeti ABD’ye gidecek

Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu başkanlığındaki TBMM heyeti, 26 Eylül Pazar günü yapılacak Türkiye-ABD Dostluk Grubu toplantısına katılmak üzere ABD’ye gidecek.


  Bakan Yıldız müşteki olarak ifade verecek

Enerjı ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a şehit cenazesi sırasında yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek’in yargılanmasına devam edildi.


  Uşak’taki kazayla ilgili gizlilik kararı alındı

Uşak’ta Salı günü meydana gelen trafik kazasının ardından, içinde beş ayrı elektrikli düzeneğe bağlı A4 ve C4 karışımı bombalarla bomba yapımını gösteren krokiler bulunan otomobille ilgili soruşturma devam ediyor.


  ÖZEL HARPÇİDEN KORKUNÇ İTİRAF

Daha önce "6-7 Eylül olayları Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenmedir" sözüyle gündeme gelen Yirmibeşoğlu, son olarak Habertürk gazetesine “Özel harpte bir kural vardır, halkın mukavemetini arttırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Meselâ cami yakılır. Kıbrıs'ta cami yaktık biz" dedi.


  Hükümet ile BDP Meclis’te görüştü

Hükümet ile BDP, uzun süredir yapılması planlanan görüşme için dün biraraya geldi. Görüşmeye, Hükümet kanadından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP tarafından ise Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan katıldı.


  YSK, resmî sonuçları açıkladı

YSK, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının sonuçlarını Resmî Gazete’de açıkladı. Sonuçlara göre halkoylamasına katılım oranı yüzde 73.71 oldu. ''Evet'' oylarının geçerli oylara oranı yüzde 57.88, ''Hayır'' oylarının oranı ise yüzde 42.12 olarak belirlendi.


  Diyanet İşleri Başkanlığı niye var?

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Modacı Cemil İpekçi’nin defilesinin Kasımiye Medresesinde yapılmak istenmesine tepki göstererek, “Diyanet İşleri Başkanlığına da buranın Müslüman bir ülke olduğunu hatırlatmak istiyorum. İslâmî değerlerimizi korumayacaksa Diyanet İşleri Başkanlığına ne gerek var?’’ dedi.


  Bahçeli’ye Türkeş eleştirisi: Sadece mezara su döktü

Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Seval Türkeş, Türkeş’in mezarının nakli ile ilgili Bahçeli’nin açıklamasını eleştirerek, ‘’Bahçeli’nin Türkeş ile ilgisi sadece bayramdan bayrama su ile kabrini ziyaret etmekten öteye gitmedi’’ dedi.


  Basın dâvâlarındaki artış tedirgin ediyor

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, açılan davalarla işini yapan gazetecilerin engellendiğine dikkat çekerek “Son yıllarda artan dava sayıları bizi üzüyor ve ürkütüyor” dedi.


  Prof. Demir: İlk işimiz sınav takvimi

ÖSYM Başkanlığına yeni atanan Prof. Dr. Ali Demir, bu yıl sonuna kadar ertelenen ve iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının takvimini en kısa sürede oluşturup uygulamaya geçeceklerini belirterek, ‘’Birinci önceliğimiz sınav takvimi olacak’’ dedi.


  Bolulular Bediüzzaman’a “Hoşgeldin” dedi

1. BÖLGE turunu tamamlayan Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı bütün hızıyla 2. bölge turuna devam ediyor.


  Bediüzzaman Ankara’ya geliyor

ANKARALILAR yarın Bediüzzaman Hizmet Tırı’nı karşılayacak olmanın heyecanını yaşıyor.


  Tanıtım ve Hizmet Tır’ının seyahati Amman’dan ses verdi

GAZETEMİZİN organize ettiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ının yolculuğu devam ediyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.