24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

3,7 milyar TL ‘görev zararı’

Sayiştay’in 2009 Hazine İşlemleri Raporuna göre, geçen sene Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT’ler) ‘’görev zararı’’, kamu bankalarına da ‘’gelir kaybı’’ adı altında toplam 3 milyar 731 milyon 762 bin 927 lira ödeme yapıldı.



Akaryakıttan ÖTV kaldırılsın

Türkıye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülke olduğunu hatırlatarak, ‘’Vatandaşımızın sırtındaki ulaştırma yükünün hafifletilmesi için ticarî araçların kullandığı akaryakıttan ÖTV kaldırılmalıdır’’ görüşünü bildirdi.



Ette bakteri iddiaları için işlem yapıldı

Tarim ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde salmonella ve listeria bakterilerinin tespit edilmesi konusunda, bakanlığın bütün yasal işlemleri yaptığını asla bir firmanın ayrılmasının söz konusu olmadığını, toplum sağlığını, halk sağlığını korumak için bütün güçleriyle çalıştıklarını, denetimler yaptıklarını kaydetti.



ET İTHALATINDA ŞARTLAR BELİRLENDİ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı et ithalatında uygulanacak şartları belirledi.



Tayland'dan Türk Traktöre büyük ilgi

Ülkelerinde başarılı bir yıl geçiren 50 New Holland Tayland bayisi Türk Traktör fabrikasını ve Türkiye’de üretilen traktörleri incelemeye geldi.



Rusya, Çin’e gaz satacak

OAO Gazprom ve Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC), 2015 itibariyle başlaması öngörülen Rus doğalgazının Çin pazarına sevkıyatı konusunda bu ayın sonunda şartname imzalamaya hazırlanıyor.



İhracatçıya destek

İhracatçI birlikleri, il ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri, sektörel üretici dernekleri, sektörel dış ticaret şirketleri veya imalatçıların kurduğu dernek-birlik veya kooperatifler, ihracatta devlet yardımları kapsamında, uluslar arası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık giderleri desteğinden yararlanacak.



Antbirlik beyaz altını kanatlandırdı

Antalya bölgesindeki pamuk üreticileri için Antbirlik Genel Müdürlüğü’nden müjdeli bir haber daha geldi.



Memur maaşlarındaki kayıp önlenemedi

Türkiye Kamu-Sen’in araştırmasına göre, ekonomideki yüksek oranlı büyüme memur maaşlarının enflasyon karşısında yüzde 2, gıda fiyatları karşısında ise yüzde 6’lık kayba uğramasını engelleyemedi.



Türkiye ile ABD ekonomik ilişkileri yetersiz

Türk-Amerıkan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu ile bir grup ABD’li iş adamı, Kocaeli Sanayi Odası’nı (KSO) ziyaret etti. KSO Toplantı Salonu’na konuk heyete bir sunum yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye’nin IMF’nin verilerine göre 2008 yılında ekonomide dünyadaki en büyük 15’inci ülke olduğunu söyledi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.