27 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Elektrikle çalışan araçlar Paris’te görücüye çıkıyor

Hyundai’nin ilk elektrikli otomobili “BlueOn” yollarda

SON dönemlerin en popüler ulaşım araçlarından biri olarak ön plana çıkan çevre dostu elektrikli araçların dünyadaki sınırlı sayıdaki üreticilerinden biri olan Hyundai, belli bir süredir üstünde çalıştığı elektrikli aracını hazır haliyle bütün dünyaya tanıttı. Hyundai, çevre dostu teknolojiler arasında yeni bir devri başlatan ilk tam yollu elektrikli aracı BlueOn’u, Kore Cumhurbaşkanı Myung-Bak Lee, Koreli bakanlar ve 50’den fazla devlet yetkilisinin katıldığı törenle Seul’de ilk kez yola çıkardı.

Ford Transit Connect (BEV)

Ford, Hannover Almanya’daki 2010 IAA Ticarî Araç Fuarı’nda Transit Connect Electric modelini sunarak Avrupa için elektrikli araç programını başlattı. Transit Connect Electric (BEV), Ford’un Avrupa’daki ilk akülü elektrikli aracı olarak piyasaya çıkıyor. 2013’e kadar sunulacak beş Ford elektrik araç ile de sektöre liderlik edecek. Transit Connect Electric (BEV) ise 2011’de Avrupa’da satışa sunulacak. Bunun yanında, bütünüyle yeni Ford Focus Electric (BEV) ise 2012’de geliyor, Ford C-MAX’in Hibrid Elektrikli Araç (HEV) ve Elektrik Prizinde Şarj edilebilir Hibrid Elektrikli Araç (PHEV) türevleri 2013 yılında Avrupa’da satışa sunulacak. BEV, tam dolu şarj ile 130 km’ye kadar sürüş menziline sahip olacak.

Nissan Leaf: Düşük maliyet, seri üretim

NİSSAN, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda, Nissan’ın sıfır emisyonlu araçlar portföyünü genişlettiğine işaret eden konsept aracını ilk kez otomobil kullanıcılarıyla buluşturacak. “Townpod” adlı bu konsept, bir otomobilden ve bir vandan çok daha fazlasını sunan bu elektrikli otomobil yepyeni bir çağı müjdeliyor. Sıfır emisyonu ile %100 elektrikli bir araç olan Nissan “Leaf” Nissan tarafından amacına uygun tasarlanmış, seri üretimi yapılan, düşük maliyetli ilk elektrikli araç olma özelliğini taşıyor. Araç tam dolu akü ile 160 km’lik sürüş mesafesi sağlıyor.

% 100 elektrikli Peugeot iOn

YENİ nesil % 100 elektrikli ilk gerçek otomobil artık tamamen gerçek oldu. Peugeot aracını bireysel, profesyonel ve kamu kuruluşlarından oluşan bir müşteri kitlesi için satışa sunuyor. % 100 elektrikli, şehirli, kullanışlı, sessiz, güvenli, elektronik veri iletimi bağlantılı, konforlu, çok sayıda Peugeot Connect hizmeti ile yaşaması kolay… Elektrikli 106 satış rakamlarıyla elektrikli araçta dünya lideri olan Peugeot, yeni neslin % 100 elektrikli ilk aracı olan iOn’u satışa sunarak karbon salımlarının azaltılması stratejisinde yeni bir aşamadan geçiyor. iOn’un menzili standart Avrupa yol şartlarında 150 kilometreye erişiyor. 100 km.’de 1,50 ile 2 € arasındaki kullanım maliyeti ile kullanılan şarj şekli ne olursa olsun, iOn’un enerji faturası rakipsiz olacağı belirtiliyor.

EX: Elektrikli araç ile sürüş keyfi

Peugeot’nun ikinci bir %100 elektrikli yeni konsept otomobili EX1, geleceğe dönük stili ve özgün mimarisi ile yoğun sürüş hisleri sunmak ve markanın 200. yılını kutlamak üzere iki kişilik bir roadster olarak tasarlandı. Hızlanma konusunda FIA onaylı 6 dünya rekoru kıran EX1, kısa bir süre sonra satışa sunulacak iOn ile Peugeot, elektrikli aracın gerçek hayat ile uyumlu olduğunu da ispatlıyor.

RECEP BOZDAĞ

[email protected]

27.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Hyundai Almanya, İstanbul’a geldi, i20 siparişi % 50 arttı

  Skoda Paris’te çevreye vurgu yapacak

  Elektrikle çalışan araçlar Paris’te görücüye çıkıyor

  Ticarî Araç “Oscar”ı yeni Fiat Doblo’nun

  Chevrolet’te cazip Eylül kampanyası bitmek üzere

  automotivİST İstanbul’u “Otomotivin Kongre Merkezi” yapacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.