27 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Meslekî eğitim yaygınlaştırılmalı

MİLLÎ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, genç ve dinamik nüfusu Türkiye için bir fırsata dönüştürmenin yollarından birinin, nitelikli ve yaygın meslekî eğitim olduğunu belirterek, ‘’Çünkü biliyoruz ki, girişimcilik ruhunu ve meslekî eğitimi geliştirdiğimiz ölçüde Türkiye kalkınacak ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe çare bulmuş olacağız’’ dedi.

Avrupa Koleji Çekmeköy Kampüsünün açılış töreninde konuşan Çubukçu, ülkelerin gelişmesi ve kalkınmasında, sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin, ancak meslekî ve teknik eğitimle mümkün olduğunu vurguladı. Çubukçu, ‘’Çünkü teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, sonuçta bilgiyi teknolojiye ve teknolojiyi de üretimin emrine verecek olan insan gücüdür’’ dedi.

Çubukçu, Türkiye’deki öğrenci sayısının birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusunun üzerinde olduğunu dile getirerek, ‘’Okul öncesinden üniversiteye 21 milyonu aşkın öğrenci sayımız, bizim en önemli zenginliğimizi oluşturuyor. Elbette bu genç ve dinamik nüfusu Türkiye için bir fırsata dönüştürmenin yollarından biri, nitelikli ve yaygın meslekî eğitimdir. Çünkü biliyoruz ki, girişimcilik ruhunu ve meslekî eğitimi geliştirdiğimiz ölçüde Türkiye kalkınacak ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe çare bulmuş olacağız’’ diye konuştu.

27.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sağlıkta, evde hizmet dönemi

  Okul servislerine sıkı denetim

  Meslekî eğitim yaygınlaştırılmalı

  Yöresel lezzetler Kocaeli’de buluştu

  Kızılay hedef büyüttü

  İstanbul’un deniz kültürü yaşatılmalı

  Otantik yaylalar korunmalı

  65 kiloluk kabak

  Yaralı pelikan korumaya alındı

  Kumkapı’da 5 ton balık ekmek dağıtıldı

  Müslüman oldum,Huzura kavuştum

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.