27 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Otantik yaylalar korunmalı

GÜMÜŞHANE Valisi Enver Salihoğlu, ‘’Dünyada ve ülkemizde sayıları çok az kalan, doğal ve otantik yaylalar mutlaka korunmalı ve gelecek nesillere devredilmeli’’ dedi.

Torul ilçesine bağlı Yurt Köyü Yaylası’na Gümüşhane Valiliğince ‘’Yeşil Yaprak Ödülü’’ verilmesi dolayısıyla aynı yaylada düzenlenen törene, yaylaya yaklaşık 2 saat yürüyerek ulaşan Vali Enver Salihoğlu ile Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Yurt Köyü Muhtarı Yusuf Demirci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Salihoğlu, törendeki konuşmasında, 3 yıl önce ‘’Yeşil Yaprak Ödülü Projesi’’ başlattıklarını belirterek, ‘’Projenin amacı, yaylalarda yerel mimarinin korunması, koruma ile kullanma dengesinin sağlanması, doğal, geleneksel, sosyal ve kültürel yaşamla iç içe yayla hayatının sürdürülebilirliğini teşvik etmekti’’ şeklinde konuştu.

Bu süreçte Arpaköy ve Minarlı Yaylalarına ödül verildiğini anlatan Salihoğlu, ‘’Bugün muhtar Demirci’ye verdiğimiz ‘Yeşil Yaprak Ödül Belgesi’ sembolik bir belgedir. Esas olan yüzyıllardır bu güzel yaylaya kendi geleneklerine göre yapı yaparak varlıklarını sürdüren ve yaylanın otantik yapısını koruyan bütün Yurt Köyü halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da çocuklarının da aynı anlayışla yaylalarını korumalarını diliyorum. Bunu umut ediyorum, yayla aynı güzelliklerini sürdürür’’ dedi. Yaylaların korunmasının önemine vurgu yapan Salihoğlu, ‘’Dünyada ve ülkemizde sayıları çok az kalan, doğal ve otantik yaylalar mutlaka korunmalı ve gelecek nesillere devredilmeli’’ diye konuştu.

Proje kapsamında hakkeden yaylalara ödül vermeye devam edeceklerini anlatan Salihoğlu, doğal ve otantik yapının korunduğu yerleri görmekten de mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmalar sonrası Salihoğlu’nun da katılımıyla yaylaya dikilen 2 direkten birine beyaz zemin üzerinde yeşil yaprak olan bayrak, diğerine de Türk Bayrağı çekildi. Vali Salihoğlu, daha sonra yaylaya verilen ‘’Yeşil Yaprak Ödül Belgesi’’ni Yurt Köyü Muhtarı Yusuf Demirci’ye takdim etti. Tören, törenin yapıldığı alanda şehit mezarının bulunması dolayısıyla okunan duâlar ile sona erdi.

27.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sağlıkta, evde hizmet dönemi

  Okul servislerine sıkı denetim

  Meslekî eğitim yaygınlaştırılmalı

  Yöresel lezzetler Kocaeli’de buluştu

  Kızılay hedef büyüttü

  İstanbul’un deniz kültürü yaşatılmalı

  Otantik yaylalar korunmalı

  65 kiloluk kabak

  Yaralı pelikan korumaya alındı

  Kumkapı’da 5 ton balık ekmek dağıtıldı

  Müslüman oldum,Huzura kavuştum

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.