28 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Bu, cennetasa bir bahar olmalı

KARGILI nur talebesi Abdurrahman Çiçek’in oğlu olan ve Çorum’da mağazacılık yapan Faruk Çiçek, kendilerinde bulunan bazı emanetleri bizimle paylaştı.

Babasına ait olan bu emanet kutusunda, Üstad’ın tasadduk olarak vermiş olduğu 1957 yılına ait bir 25 kuruşluk madeni para ve Bediüzzaman’ın saçından teller bulunuyordu. Üstad’ın saç telleri olduğu söylenen bu saç tellerinin yoğunlukla sarıya yakın, belki de kına renginde açık bir renk olması oldukça dikkat çekiciydi. Faruk Çiçek babasının anlattığı bir hatırayı da bizlerle paylaştı. “Avukat Bekir Berk zaman zaman bizim evimize gelirdi. Ben küçük bir çocuktum o zaman. Bekir Berk abi oldukça uzun boylu, yakışıklı ve yapılı bir adamdı. Biz onu avukat olarak değil de, babamızın arkadaşı olarak tanırdık. Bir de Bediüzzaman Tırı’nı görünce aklıma gelen bir kamyon hikâyesi var. Onu paylaşmak isterim. Ali Yüksel Kavuştu diye bir Ağabeyimiz var. Bir dönem önce Çorum milletvekiliydi. O zamanlar bir Dodge kamyon satın almış İstanbul’dan. Abilere gidiyor, ona bir kamyon dolusu Risâle-i Nur var, al bunları Konya’ya götür diyorlar. O zamanlar 60 İhtilâli olmuş. Risâle-i Nurları götüreceği yer ise rahmetli Sadullah Nutku’nun muayenehanesiymiş. Sadullah abinin anlattığına göre doktorların muayenehaneleri dar bir sokakta. O koca Dodge kamyon sora sora Sadullah Nutku’nun muayenehanesinin önüne geliyor. O zaman Sadullah abi sesleri duyuyor tabi. Acaba ne oluyor, kim bu falan derken. Kapıyı açıyor. “Doktor Sadullah Nutku siz misiniz?” diye soruyor. O da “Evet benim diyor...” Ali Yüksel amca da diyor ki: “Ben size bir kamyon Risâle-i Nur getirdim.” Bunun üzerine Sadullah Ağabeyin başından kaynar sular dökülüyor. Gömlek cebinden bir küçük risale çıkarıyor, “Kardeşim ihtilâl oldu farkında mısınız? Ben bu küçücük Risâleyi saklayacak yer bulamıyorum. Şimdi ne yapacağız bir kamyon Risâle’yi” diyor... Bu hatırayı hep tebessümle anlatırlardı. O zamanlar büyük sıkıntılar yaşanmış. Şimdi bu tır'ı Çorum saat kulesinin önünde görünce bunlar aklıma geldi. Herhalde Üstad’ımızın “Siz cennetâsâ baharlarda geleceksiniz” dediği günler bu günler olsa gerek. Hepinize teşekkür ediyoruz.”

Çorum’da Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır'ı gerçekten büyük yankı ve ilgi uyandırdı. Çorum’daki programın belki de en güzel yanlarından biriyse, bütün nur talebelerinin ittihad içinde Bediüzzaman Tır'ına sahip çıkmalarıydı. Minibüslerle hemen her fraksiyondan Nur talebeleri tırın yanına gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi ve duygulandılar.

Tanıtım programında yazarımız İslâm Yaşar ve Yeni Asya Yönetim Kurulu eski üyesi Raşit Yücel birer konuşma yaparak Çorumlulara ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra ise İslâm Yaşar okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Meydana kuruluan Yeni Asya Neşriyat standı da büyük ilgi gördü ve çok sayıda kitap satışı gerçekleştirdi. Aynı zamanda Çorumlulara binlerce kitap, broşür ve hediyeler takdim edildi.

Bediüzzaman

Hizmet Tır'ı Karadeniz sahiline geçti

ÇORUM'DA oldukça renkli ve hareketli geçen programın ardından Hizmet Tır'ımız Amasya Merzifon’da Yeni Asya okuyucuları ile buluşup kısa bir Merzifon turu attıktan sonra, Samsunlu nur talebeleri eşliğinde Çarşamba’ya hareket ederek kısa bir program yapmak ve Ordu’da konaklamak için yoluna devam etti.

28.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Trafik terörü yollarda

  “Canavar” mesaide: Diğer kazalarda 9 kişi öldü

  Minibüs traktörle çarpıştı: 4 ölü

  Bu defa gaziler tatile çıktı!

  İstanbullu yağmura hazırlıksız yakalandı

  Eczacıları memnun eden yönetmelik

  Bu, cennetasa bir bahar olmalı

  Üstad’ı Isparta’da ziyaret ettim

  Plansızlık afetlerin zararlarını artırıyor

  Sabır ödülleri sahiplerini buldu

  Torosların zirvesinde çadırda senfoni konser

  Yardıma muhtaç kişilere “sıcak bir dost eli’’ uzandı

  Feribotta halat kazası

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.