04 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Niang şov sürüyor

Bu sezon üst üste 2 maç kazanamayan Fenerbahçe' nin ne yapacağı merak konusuydu. 6 gollü Kasımpaşa maçının ikinci yarısında oynamaya çalışılan futbol ve bunu beceren kadro, Aykut Kocaman'ın kafasındaki oyuncu topluluğu olacak ki, Gençlerbirliği karşılaşmasında da aynı 11 sahadaydı. Maçtan önce oyun karakteri olarak birbirine zıt iki takımla peşpeşe oynayacaklarını söylemesine rağmen aynı kadro ile çıkması da enteresandı.

Tüm oyuncuları ile kendi ceza alanı çevresinde toplanan rakibi karşısında oyuna çok arzulu ve baskılı başladı Fenerbahçe. Futbolcuları ilk defa, fazla olmasa da oyuncu kovalarken ve top çıkardıklarında rakibe basarken gördük. Bu görüntü 2-0'a kadar çok daha fazlaydı. Skor avantajını yakaladıktan sonra galibiyeti koruma içgüdüsü ile birlikte maçın temposunu düşürdüler. Ankara ekibi 10 kişi kaldıktan sonra bile durumu idare etmeye çalıştılar.

Joseph Yobo uzun zamandır savruk oynayan ve bolca pozisyon veren savunmayı toparlamış. Defansa gelen her topta o vardı. Topu oyuna iyi soktu. Fabio Bilica'nın futbol dışında her şeye benzeyen oyunundan sonra Nijeryalının kusursuz futbolu gözlerimizin pasını sildi. İlk defa bu kadar az, sıfıra yakın pozisyon verdi savunma oyuncuları onun katkısıyla.

Fenerbahçe tribünleri özlediği santrforu bulduğunu düşünüyor artık. Mateja Kezman ve Daniel Guiza ıstıraplarından sonra ikinci baharlarını yaşıyorlar. Mamadou Niang yılların özlemini bitirmiş gibi. Müthiş hızlı, güçlü ve her pozisyonda olması gereken yerde bulunuyor. Rakip defansın dengesini ve ayarını yerle bir ediyor. 5 maçta attığı 8 golle (Fırat Aydınus ikinci golü o yazdığı için) parmak ısırtıyor.

Aykut hoca iki haftadır bir yerlere mesaj verir gibiydi. Geçen hafta ilk devrenin sonunda tırpan vurduğu Fabio Bilica ve iki maçtır 18'e dahi almadığı Cristian Baroni' yi silmiş gibi hissettirmeye başladı. Ya devre arasında 2 Brezilyalı ile yollar ayrılacak ya da Kazım Kazım'a verdiği şans gibi, bunların da derslerini alıp toparlanmalarını bekleyecek. Ama ilk seçenek daha ağır basıyor. Büyük takımlar için ard arda kazanmak önemlidir. Fenerbahçe bunu ancak 7. haftada becerebildi. Bu kazanma serisi devam ettirilebilirse, özgüven kazanarak futbollarının üzerlerine koymaları daha kolay olacaktır.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

04.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Niang şov sürüyor

  Rijkaard hatalı

  FENER NİANG'LA COŞTU

  ALMANLARI TEDİRGİN ETTİK

  Bremenli futbolcular Mesut Özil'i çok arıyor

  Eskişehirspor Zico'ya teklifte bulundu

  Mourinho, Ronaldo'nun hırsı ve çalışmasına hayran

  Contador ceza alırsa bisikleti bırakacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.