05 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Tanker saldırılarını Taliban üstlendi

AFGANİSTAN'DAKİ NATO ve ABD askerlerine yakıt taşıyan 28 tankere düzenlenen, 6 kişinin öldüğü saldırıyı Pakistan Talibanı (TTP) üstlendi.

Yerel bir ajansı telefonla arayan TTP sözcüsü Azam Tarık, yakıt taşıyan araçlara düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirdi. Saldırının, Afganistan’daki ABD ve NATO kuvvetlerinin Pakistan topraklarına yaptığı saldırılara misilleme olduğunu belirten sözcü, gelecekte Pakistan’daki NATO araçlarına daha büyük saldırı düzenleneceği tehdidinde bulundu. Başkent İslamabad’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan olay yerindeki İslamabad polisinden Eşfak Ahmed Han, park alanında bulunan 50 kadar tankerden 28’inin tamamen tahrip edildiğini ve saldırıda 6 kişinin de öldüğünü söyledi. Han, günde yüzlercesinin geçtiği NATO araçlarının güvenliğini sağlamanın neredeyse imkânsız olduğunu, saldırı sırasında park alanının etrafında güvenlik tedbiri bulunmadığını belirtti.

RASMUSSEN DEVREYE GİRDİ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Pakistan’ın, Afganistan’daki NATO askerlerine ikmal maddelerinin sevkıyatı açısından hayati öneme sahip olan Torham sınır kapısını en kısa zamanda yeniden açmasını umduğunu söyledi. Rasmussen, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, NATO’nun Pakistan’a düzenlediği sınır ötesi hava operasyonları sırasında Pakistanlı 3 askerin ölmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini belirtti. Sınırın ikmal malzemelerinin geçişine mümkün olan en kısa sürede tekrar açılacağını umduğunu aktardığını ifade eden Rasmussen, “Dışişleri Bakanı da bunun üzerinde çalışacağına söz verdi. Bu sebeble kendisine minnettarım” dedi.

Pakistan hükümeti, NATO’ya ait helikopterlerin geçen hafta düzenlediği sınır ötesi operasyonlara ve bu saldırılarda 3 sınır gücü askerinin ölmesine tepki olarak, Afganistan’daki NATO birliklerine yakıt ve malzeme taşıyan tankerlerin Torham sınır kapısından geçişini engellemişti.

05.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Brezilyalı palyaço Kongreye girdi

  Gelişmelerin seyri, İsrail’in tutumuna bağlı

  Tanker saldırılarını Taliban üstlendi

  Atina’daki Fethiye camii restore edilecek

  'Yahudi yerleşimciler cami kundakladı' iddiası

  Londra metrosunda yine grev vardı

  Makinist kırmızıda durmamış

  Gazze Konvoyu Suriye’de

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.