14 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman İzmir'i fethetti

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı İzmir’in ilçelerindeki seyahatini tamamlayarak Bornova’da Dördüncü Bölge finalini muhteşem bir şekilde yaptı.


Üstad’ın tebessümü ile Nurcu oldu

BayIndIr’da görüştüğümüz 82 yaşındaki Necati Şanlı, 1951 yılında Risâle-i Nurları tanıdığını ifade etti.

BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Torbalı’da sürpriz program

TorbalI’da, Torbalılılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan TIR'ımız, daha önceden hazırlanan üzeri kapalı otoparka tanıtım programı yapmak üzere yanaştı.


  Hapishanede evlendiler

1947 doğumlu Abdullah Çetiner, 1961 yılında Risâle-i Nurlar ile tanışmış. “O zaman Bayındır’a gelen gazetelerde hep Nurcular ile ilgili yazılar çıkardı.


  HASAN ŞEN'DEN TIRIMIZA ŞİİR

Konuşmaların ardından Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Asya İzmir temsilcisi Hasan Şen büyük bir alkış ve tezahürat eşliğinde sahneye çıktı ve TIR'ımıza “Hoşgeldin” mânâsı içeren kendi yazdığı şiiri dinleyicilerle paylaştı ve TIR ekibimize İzmir’e geldikleri için teşekkür etti.


  Bediüzzaman Eskişehir’de

Bundan yetmiş beş yıl önce askerî bir kamyonla Eskişehir’e maznun ve mağdur olarak gelen Bediüzzaman, bugün devasa bir TIR’la, muzaffer olmuş büyük bir kumandan haşmetiyle geliyor.


  Bediüzzaman’ı ağlatan kızlar

BEDİÜZZAMAN’IN hayatı, çile ve ıztırap içinde geçiyordu. Kendi ifadesiyle, “çekmediği eza, görmediği cefa” kalmamıştı.


  Bediüzzaman Eskişehir için duâ ediyor

1956 yılında Eskişehir ve çevresi, hafif ve orta şiddetli depremlerle sarsılıyordu.


  Yangın ihtimali ile kibritler imha edilir mi?

BEDİÜZZAMAN Hazretleri kesin idam talebi ile yargılandığı Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 ay hapis cezasına çarptırılır.


  Türkiye’ye “füze” baskısı

ABD Savunma Bakanlığının Avrupa ve NATO politikasından sorumlu üst düzey yetkilisi Jim Townsend, “Balistik füze tehditlerinin nereden gelebileceğine baktığımızda, bize göre Türkiye çok fazla ön cephelerde yer alıyor. Dolayısıyla coğrafî açıdan Türkiye, füze savunma sisteminin bazı bölümlerine ev sahipliği yapmada iyi bir yer olabilir” dedi. Townsend, bu konuyu Türkiye ile çok fazla görüştüklerini belirterek, “Ankara’nın, füze savunma sisteminin öneminin farkında olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.


  Başörtülüler de insandır

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında, kılık kıyafetle ilgili olarak İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıyla ‘’anayasayı ihlâl ve halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik’’ suçunu işlediği iddiasıyla yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada savcılık ‘’takipsizlik kararı’’ verdi. Kararda, ‘’Başörtülüler veya türbanlılar insandır. Tüm insanların okuma ve eğitim hakkı vardır. Bu hak evrensel bir insan hakkıdır. Bunun istisnası yoktur” denildi.


  İsrail yalnız kalmaya mahkûm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak İsrail’in, Türkiye’den özür dilemek durumunda olduğunu ifade ederek, ‘’Tazminat ödemek durumundadır.


  Mehmetçiğe garsonluk yaptırmayın

Savunma sanayi uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, aylardır ülkenin gündemini meşgul eden tek tip askerlik konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Evirgen, yapılması gereken ilk işin orduevi ve sosyal tesislerde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, tatlıcı, lostra, kasiyer, şoför, otel kat görevlisi, ütücü, çamaşırcı, nöbet vb. daha pek çok hizmeti yürüten askerlerin kıtalarına dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.


  Yazar Özkök ifade verdi

Hürrİyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, ‘’Devrimci Karargah Örgütü’’ soruşturması kapsamında ‘’mağdur’’ olarak ifade verdi.


  Dışişleri Bakanlığı’ndan “Saudabayev” açıklaması

DIşİşlerİ Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev’in isminin Savarona soruşturması ile birlikte zikredilmesini, maksatlı ve kötü niyetli bir yaklaşım olarak değerlendirdiklerini belirtti.


  Saadet’te Konya İl Başkanı da istifa etti

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu, çok sayıda teşkilat yöneticisi, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle birlikte istifa etti.


  Bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz

Sİİrt Valisi Musa Çolak, “Milletimiz bin yıldan beri bu topraklarda kardeşçe yaşadı. Bu birlik ve beraberlik bozulamayacak” dedi.


  THY uçağı Samsun'a zorunlu iniş yaptı

İstanbul’dan Sivas’a giden Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağı, Sivas’taki hava muhalefeti sebebiyle Samsun Çarşamba Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı.


  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı bugün açılıyor

KIbrIs’ta liderler Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulmak için müzakerelere devam ederken, iki taraf arasında bugün yeni bir sınır kapısı açılacak.


  Venedik Komisyonu referandumu görüşecek

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Venedik Komisyonu’nun 84. Genel Kurulu, 15-16 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Venedik kentinde toplanacak.


  Alman Eğitim Bakanı: Başörtülüyü işe alırım

Alman Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan, İslam’ın Almanya’da gerçeğin bir parçası olduğunu belirterek, “Bakanlığımda başörtülü birini işe alırım” dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.