14 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bediüzzaman İzmir'i fethetti

Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı İzmir’in ilçelerindeki seyahatini tamamlayarak Bornova’da Dördüncü Bölge finalini muhteşem bir şekilde yaptı.

Ödemiş’ten yola çıkan TIR'ımız önce Bayındır’a, ardından Torbalı’ya uğradıktan sonra, Bornova’ya geçerek muhteşem bir tanıtım programı gerçekleştirdi. Böylece bir günde İzmir’in üç farklı noktasında faaliyet gerçekleştiren TIR'ımız, İzmir gündemine damgasını vurmuş oldu. Sabah saatlerinde Bayındır ilçesine varan TIR'ımızı burada Nur Talebeleri karşıladı. Bayındır’ın ilçe merkezinde konaklayan TIR'ımız, yağan yağmur altında kısa bir tanıtım programı gerçekleştirmek üzere hazırlıklarına başladı. TIR'ımıza Ödemiş’ten bu yana mihmandarlık ve evsahipliği yapan eski milletvekili Mehmet Özkan, Bayındır’da gazete, broşür ve kitap dağıtımını organize etti. Burada ilk olarak İslâm Yaşar kısa bir konuşma yaparken, TIR'ımızın ziyaret ettiği bugünün Bayındır’ın tarihine parlak bir gün olarak kaydedildiğini ifade etti. Bayındır’da yıllarını Risâle-i Nur’un intişarına vakfetmiş insanların bulunduğunu vurgulayan Yaşar, bugün bu insanların fedakârlıklarının semerelerinin toplandığını ifade etti. Daha sonra sözü devralan Mehmet Özkan da, Bediüzzaman’ın gerçek bir cumhuriyetçi olduğunu ve Türkiye’nin demokratikleşmesine en büyük katkıyı Said Nursî’nin yapmış olduğunu ifade etti.

Öğleden sonra Torbalı’dan kafileler halinde tekrar yola çıkan TIR'ımız, bu sefer bugünkü son durağı ve aynı zamanda 4. Bölge’nin de son programının yapılacağı Bornova’ya doğru yola çıktı. Bornova’ya varmadan önce İzmir içinde uzun zaman hareket edip, bir nev'î şehir turu atan TIR'ımız, Bornova Cumhuriyet Meydanı’na alkış, tezahürat ve anonslar eşliğinde geldi. TIR'ımızın meydana çıkması için bir süre trafik akışı durdurulurken, TIR'ımızın meydana giriş yapmasıyla birlikte yeniden bir alkış tufanı koptu. Cumhuriyet Meydanı’nda uçuşan güvercinler bu heyecana ve tezahürata kanat çırpışlarıyla eşlik ederken, meydanda tam bir şenlik havası yaşanmaktaydı. Bir yandan TIR'ımızı ziyaret edecek binlerce kişi için lokma tatlısı ikram edilirken, öte yandan meydanın dört bir yanında erkek ve bayan görevliler gazete, kitap ve broşür dağıtımı gerçekleştiriyordu. Yeni Asya Neşriyat standının da yer aldığı meydanda oldukça kalabalık bir izleyici kitlesinin TIR'ımıza ilgi gösterdiği dikkatlerden kaçmadı. TIR'ımızı bekleyen insanların gözlerindeki heyecan ve sevinç, TIR'ın görünmesiyle birlikte gözyaşlarıyla karışık tebessüme dönüşürken, semadan da hafif hafif rahmet yağmurlarının yağması bu anlara ayrı bir mânâ katıyordu.

TaşcI: 8000 km yol kat ettİk

Kalabalığın toplanmasıyla birlikte tanıtım programına geçilirken, ilk konuşmayı Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı gerçekleştirdi.

Taşcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “17 Eylül’de Edirne’den başlayan, İzmir’e gelinceye kadar da yaklaşık 8 bin kilometre yol kat eden TIR'ımızın, yaklaşık bir hafta daha devam edecek yolculuğu İstanbul Beyazıt Meydanı’nda yapacağı final programıyla son bulacaktır. Bu hizmet kervanının sadece Nur Talebelerine değil, Türkiye ve dünya insanlığına hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum.”

Daha sonra “Mukaddes bir gayeyle yola çıktı TIR'ımız / Tüm ülkeyi dolaşmak, alınan kararımız / Edirne’den başladık, bu hizmet seferine / Sebep oluruz belki, Nurların zaferine” diye başlayan ve Eyüp Otman’ın kaleme aldığı şiiri izleyicilerle paylaşan Taşcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Sevincimiz odur ki, TIR projemiz kamuoyunda kısa süre içinde kabul görmüş; adeta bizden çıkarak kamuoyunun projesi haline gelmiştir. Projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Bediüzzaman’a ve Risâle-i Nur’a hizmet için, bu muhteşem değerleri tanıtabilmek için elimizden gelen, gücümüzün yettiği herşeyi yapmaya azimliyiz. Sizlerin de duâlarıyla bize destek olmanızı bekliyoruz.”

İslÂm Yaşar: TIrImIz sevgİ taşIyor

Daha sonra sözü devralan Araştırmacı Yazar İslâm Yaşar ise, Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ının bir TIR dolusu sevgiyi İzmirlilere getirdiğini ifade etti. İzmirlilerin Bediüzzaman’a olan sevgileriyle birleşen bu sevginin birleşerek arşa yükseldiğini anlatan Yaşar, Bediüzzaman Hizmet TIR'ıyla Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Kur’ân sevgisi ve Bediüzzaman Sevgisi gibi manevî hisleri insanların kalbine yerleştirmek gibi bir gaye taşıdıklarını ve bunu en iyi temsil eden aracın, büyüklüğüyle bir TIR olabileceğini söyledi. TIR'ımıza gösterilen ilgi ve sevginin, gözlerde yaşlara dönüştüğünü gördüğünü belirten Yaşar, bunun da Bediüzzaman’a duyulan hasret ve sevginin bir tezahürü olduğunu sözlerine ekledi.

Kösmene: Bedİüzzaman

bİzlere seslenİyor

Daha sonra ise İzmirli İlahiyatçı ve Yeni Asya Yazarı Süleyman Kösmene de bir konuşma yaptı. Kösmene şunları söyledi: “Bediüzzaman Kur’ânı asrımızın idrakine sunan son müceddiddir. Onun tefsir metodunun bir benzeri Asr-ı Saadet’ten sonra günümüze kadar henüz gelmemiştir. Bediüzzaman din ilimleri ile fen ilimlerini kardeş kılmıştır. Keza Bediüzzaman bu ülkenin doğusunu ve batısını da kardeş ilân etmiştir. Bu topraklarda 1000 yıldan beri yaşayan bu insanları kardeş ilân etmiştir. Irkçılığı red etmiştir. Irkçılığa dayalı sistemleri red etmiş, buna karşılık din birliğini esas almıştır. Bu toprakların İslâm dini ile yükseleceğini ifade etmiştir. Bediüzzaman kendi çağında kendisini dinlemeyen aşiret reislerine demokrasiyi anlatıyordu. O en büyük hürriyetçi, demokrat ve cumhuriyetçiydi. Asr-ı Saadet’in bir cumhuriyet uygulaması olduğunu ve halifelerin bir nev'î reis-i cumhur olduğunu ifade ediyor, demokrasiyi ve cumhuriyeti ön plana alan mesajlar veriyordu.”

Bediüzzaman’ı o zamanlar dinlemeyen ve anlamayanlar bulunduğunu hatırlatan Süleyman Kösmene, Üstad’ın “O zaman başını atiye doğru çevirim” diyerek 100 sene sonra gelecek olan nesle seslendiğini ve kendisine “Sadakte” yani “doğru söylüyorsun” denmesini istediğini ifade etti. O anda meydanda bulunan herkesin Üstad’a “sadakte” demiş olduğunu ifade eden Kösmene, Üstad’ın da bu topluluğa mezarından “Heniyen lekum”, yani “Tebrikler sizlere” dediğini söyledi. Bu ifadeler üzerine konuşması alkışlarla bölünen Kösmene, konuşmasını “Bayramınızı kutlarım” sözleriyle sonlandırdı. Süleyman Kösmene daha sonra yazarımız İslâm Yaşar’a İzmirli kız öğrencilerin hazırladığı resmi hediye etti.

UMUT YAVUZ/İZMİR

14.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman İzmir'i fethetti

  Üstad’ın tebessümü ile Nurcu oldu

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  ERAÇIKBAŞ GÖREVİ ÖZDABAK'A DEVRETTİ

  Torbalı’da sürpriz program

  Hapishanede evlendiler

  HASAN ŞEN'DEN TIRIMIZA ŞİİR

  Bediüzzaman Eskişehir’de

  Bediüzzaman’ı ağlatan kızlar

  Bediüzzaman Eskişehir için duâ ediyor

  Yangın ihtimali ile kibritler imha edilir mi?

  Türkiye’ye “füze” baskısı

  Başörtülüler de insandır

  İsrail yalnız kalmaya mahkûm

  Mehmetçiğe garsonluk yaptırmayın

  Yazar Özkök ifade verdi

  Dışişleri Bakanlığı’ndan “Saudabayev” açıklaması

  Saadet’te Konya İl Başkanı da istifa etti

  Bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz

  THY uçağı Samsun'a zorunlu iniş yaptı

  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı bugün açılıyor

  Venedik Komisyonu referandumu görüşecek

  Alman Eğitim Bakanı: Başörtülüyü işe alırım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.