14 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mehmetçiğe garsonluk yaptırmayın

Savunma sanayi uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, aylardır ülkenin gündemini meşgul eden tek tip askerlik konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. Evirgen, yapılması gereken ilk işin orduevi ve sosyal tesislerde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, tatlıcı, lostra, kasiyer, şoför, otel kat görevlisi, ütücü, çamaşırcı, nöbet vb. daha pek çok hizmeti yürüten askerlerin kıtalarına dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Savunma Sanayi Uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, 65 bin ile 184 bin arasında değişen askerin milli savunma hizmetine doğrudan bir katkılarısının olmadığını belirterek, yapılacak ilk iş sosyal tesislerde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, tatlıcı, lostra, kasiyer, şoför, otel kat görevi, ütücü, çamaşırcı, nöbet vb. daha pek çok hizmeti yürüten askerlerin kıtalarına dönmesini sağlamak olduğunu söyledi. Emekli Binbaşı Evirgen, aylardır ülkenin gündemini meşgul eden Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin (TSK)) üzerinde çalıştığı tek tip askerlik konusunda değerlendirmelerde bulundu. TSK’nın çalışmalarını önemsediğini belirten Evirgen, ancak daha öncelikli konunun, askere alınanların ihtiyaca uygunluk ve verimliliği olduğunu söyledi. 65 bin ile 184 bin arasında değişen askerin orduevleri, askerî gazinolar, kamplar, lojmanlar gibi sosyal tesislerde görevlendirildiğini, dolayısı ile bunların millî savunma hizmetine doğrudan bir katkılarının olmadığına dikkat çeken Evirgen, birçok devletin ordusundaki asker miktarının bile TSK’nın sosyal tesislerde görevlendirdiği rakam kadar olmadığını hatırlattı. Evirgen, “Asgarisi bile muazzam bir sayı olan bu kadar insanı yedir, içir, giydir, eğit, yatır ve daha birçok şey için masraf et. Üstelik bu binlerce insanın sevk ve idaresi için de birçok rütbeli personeli buralarda görevlendir. Sonra da terörle mücadele için asker yetmediği, askerlik süresinin fazla olmadığı ve herkesin tek tip askerlik yapmasının daha doğru olacağını savun. Önce bu israfı masaya yatırmalıyız. Millî Savunma hizmetinde insan kaynağından etkin ve verimli şekilde istifade etmek esas olmalıdır” diye konuştu.

“SOSYAL TESİSLERİN

ENVANTERİ ÇIRILMALI”

Çoğunlukla general, subay, astsubayların istifade ettiği söz konusu sosyal tesislerin envanteri çıkarılmalıdır” diyen Evirgen çözüm tekliflerini şöyle sıraladı: “Her tesisin bütün giderleri ve bu giderlerin karşılandığı kaynaklar açıklanmalıdır. Gerçekçi bir hesap yapılırsa, buralarda ‘vatan görevini’ yapan bir askerin aylık maliyetinin asgarî ücretten fazla olduğu görülecektir. Her türlü kaynak ve gayret israfını önledikten sonra, dış reel politik koşullar da dikkate alındığında, bugünkünden daha kısa bir askerlik süresi ortaya çıkacaktır. Bir de askere giden gençlerimizi olabildiğince, eğitimlerine, yeteneklerine, uygun şekilde değerlendirdiğimizde askerlikle ilgili tartışmalar asgariye inecektir. Yapılacak ilk iş sosyal tesislerde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, tatlıcı, lostra, kasiyer, şoför, otel kat görevi, ütücü, çamaşırcı, nöbet vb. daha pek çok hizmeti yürüten askerlerin kıtalarına dönmesini sağlamaktır. Mevcut durum ve yapı içinde ihtiyaç duyulan personelin karşılanması maksadıyla alınması gereken ilk ve acil tedbir bu olmalıdır. Bu hizmetlerin sivillerden karşılanması ayrıca istihdama da katkı verecek bir çözümdür.”

14.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman İzmir'i fethetti

  Üstad’ın tebessümü ile Nurcu oldu

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  ERAÇIKBAŞ GÖREVİ ÖZDABAK'A DEVRETTİ

  Torbalı’da sürpriz program

  Hapishanede evlendiler

  HASAN ŞEN'DEN TIRIMIZA ŞİİR

  Bediüzzaman Eskişehir’de

  Bediüzzaman’ı ağlatan kızlar

  Bediüzzaman Eskişehir için duâ ediyor

  Yangın ihtimali ile kibritler imha edilir mi?

  Türkiye’ye “füze” baskısı

  Başörtülüler de insandır

  İsrail yalnız kalmaya mahkûm

  Mehmetçiğe garsonluk yaptırmayın

  Yazar Özkök ifade verdi

  Dışişleri Bakanlığı’ndan “Saudabayev” açıklaması

  Saadet’te Konya İl Başkanı da istifa etti

  Bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz

  THY uçağı Samsun'a zorunlu iniş yaptı

  Kıbrıs’ta 7. sınır kapısı bugün açılıyor

  Venedik Komisyonu referandumu görüşecek

  Alman Eğitim Bakanı: Başörtülüyü işe alırım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.