20 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Böylesi 80 yıl önce görüldü

İZMİR’DE önceki gün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yağış dolayısıyla, çeşitli ilçelerde su baskınları yaşandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir’de önceki gün öğleden sonra başlayan yağış, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Zaman zaman şiddetlenen yağmur, başta Karşıyaka olmak üzere, Bayraklı, Balçova, Güzelbahçe, Narlıdere ilçelerinde su baskınlarına sebep oldu. Yollarda yaşanan su birikintileri trafik akışını olumsuz etkilerken, itfaiye yetkilileri gece boyunca 200’ü aşkın ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarı aldıklarını bildirdi. İzmirliler yollarda biriken sular dolayısıyla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırken, iş yerlerine ve okullarına ulaşmakta zorluk çekti.

SON 80 YILIN EN ŞİDDDETLİ YAĞIŞI

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir’in dün akşamdan bu yana aldığı yağış miktarının, 1930 yılından beri kaydedilen en yüksek miktar olduğunu söyledi. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen kümelenme toplantısında, İzmir’de etkili olan yağışlı havayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, özellikle Seferihisar ve Çeşme ilçelerinin en yüksek yağışı alan ilçeler olduğunu söyledi. Vali Kıraç, ‘’Kıyaslama yapmak açısından bakıldığında İzmir’e bugün kadar kaydedilmiş en fazla yağış 1930 yılında, metrekareye 280 kilogram olarak düşmüş. Seferihisar, dünden bu yana metrekareye 186 kilogram yağış aldı. 1975 yılında da 176 kilogram yağış düşmüştü’’ dedi.

Yağışın şehir merkezinde özellikle Güzelbahçe, Narlıdere ve Çiğli ilçesinde çok etkili olduğunu, bu bölgelerden bazı vatandaşların su baskını ihbarında bulunduğunu, bunun dışında hayatî tehlike arz edecek bir olayın yaşanmadığını kaydeden Kıraç, dünden bu yana Valilik Kriz Merkezinin çalışma yürüttüğünü, konuyu hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti.

BELEDİYE EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

İzmir’de etkili olan sağanakta, 24 saatte metrekareye 109.3 kilogram yağış düştüğü bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yaptığı açıklamada, sabaha kadar ekiplerin çalıştığını ve sorun yaşanan bölgelere acil müdahalede bulunduğunu belirtti. İtfaiye ekiplerinin canla başla çalıştığını ifade eden Barandır, ‘’İzmir’e düşen yağış son derece fazla. 24 saatte yağış miktarı metrekareye 50 kilogramı aşarsa afet düzeyinde değerlendiriliyor. Buna karşın ekiplerimiz her yere yetişmeye çalışıyor’’ dedi. Şiddetli yağış dolayısıyla Ozan Abay Caddesi, Yeni Mahalle, Narlıdere Şehitlik’te sorunlar yaşandığına dikkati çeken Fuat Barandır, itfaiye ekiplerinin sorun yaşanan bölgelerde su çektiğini söyledi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, yağışın şiddetini azaltmasını beklediklerini söyleyen Barandır, ekiplerin çalışmayı sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, İzmir’de 24 saatte metrekareye 109.3 kilogram yağış düştüğünü, bugüne kadar şehirde metrekareye düşen en yüksek yağış miktarının 145.3 kilogram ile 2006 yılında gerçekleştiğini belirtti.

20.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Böylesi 80 yıl önce görüldü

  HES karşıtı köylüler kandırılmak isteniyor

  Traktörle okula gidiyorlar

  200 kişilik kadroya 2500 kişi başvurdu

  Osmaniye yerfıstığından marka meydana getirdi

  Kilidi kırıp, zabıta karakolunu soydular

  Antalya’da 500 polisle uyuşturucu operasyonu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.