25 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Üçlü görüşme dâvetinden memnunuz

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’la New York’ta üçlü görüşme yapılması dâvetini memnuniyetle karşıladı.


HSYK’ya iptal yok

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), adlî ve idarî yargıdan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) üye seçiminin demokratik, serbest ve eşit şartlarda ger

Çelik: Entegrasyona evet, asimilasyona hayır

Devlet Bakanı Faruk Çelik, uyum meselesine “asimilasyona hayır, entegrasyona evet” anlayışla yaklaştıklarını söyledi.


  Afet ve Acil Durum Toplantısı yapıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durumlarla İlgili Değerlendirme Toplantısı yapıldı.


  Kurban Bayramı için ithalat geçici çözüm

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, Kurban Bayramı ve sonrasında ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesi için ithalat fikrinin geçici bir çözüm olduğunu ileri sürdü.


  Belediye başkanı bıçaklanarak öldürüldü

DENİZLİ'NİN Buldan ilçesine bağlı Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak (40), uğradığı bıçaklı saldırı sonucu vefat etti.


  Babaları da ikna etmişler

28 Şubat sürecinde başörtülüleri üniversitelere almamak için üniversite koridorlarında “ikna odaları” kuran dönemin İÜ Rektör Yardımcısı Nur Serter, “ikna odaları”nda sadece öğrencileri değil, babalarını da ikna ettiklerini ileri sürdü. Bir panelde konuşan Serter, “Yeni türban dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu dalga diğerlerine benzemiyor, tsunamiye dönüşüyor” dedi.


  Bütçe maratonu başlıyor

Meclİs’İn yaklaşık iki ay sürecek bütçe maratonu bu hafta başlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın 2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak.


  Rüşvet operasyonunda 14 kişi serbest

BİR fuarcılık şirketi ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki dâvâyla ilgili rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 14’ü serbest bırakıldı.


  Başbakan’ı takip eden basın için merkez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izleyen gazeteciler için Beşiktaş’taki Başbakanlık ofisinin hemen yanına basın merkezi açıldı. Yeni merkez sayesinde gazeteciler artık yağmurun altında saatlerce haber nöbeti tutmaktan kurtulacak.


  TRT, sınavla 185 personel alacak

Türkİye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT), sınavla 185 yeni personel alacak. TRT’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 26 Ekimde başlayacak başvurular, 9 Kasımda sona erecek.


  Gıda güvenliği ihmale gelmez

TÜRKİYE'DE bulunan üniversitelerde kurulu 24 gıda mühendisliği bölümünden 37 akademisyen ve Gıda Mühendisleri Odası’nın katılımıyla düzenlenen ‘’Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı’’nın ikincisi yapıldı. İlki Haziran ayında düzenlenen toplantısının ikincisi İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


  Bütün dünya bu balın peşinde

Dünyadaki çiçek türü bakımından en zengin coğrafya olan Kaçkar Dağlarında 10 yıldır organik bal üretimi yapan Kaçkar Balı’nın ünü sınırları aşmış durumda.


  230 belediye başkanı, engelliler için buluşuyor

MARMARA Bölgesi’ndeki 230 belediye başkanı, engelli dostu şehirler için Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda bir araya geliyor.


  16 noktadan 48 bin havaî fişek atılacak

CUMHURİYETİN 87. yılı dolayısıyla İstanbul’da görkemli bir kutlama gerçekleştirilecek.


  Tıp Fakülteleri ithal kadavra talep ediyor

ANATOMİ uzmanlarının uzun yıllardır dile getirdiği tıp eğitimindeki kadavra sorunun ‘’ithal’’ kadavrayla çözülmesi için düğmeye basıldı.


  Kansere karşı bisikletli kampanya

MİLLÎ bisikletçiler, ‘’Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık’’ kampanyası kapsamında Caddebostan sahilinde pedal çevirdi.


  Namaz kıl, 100 yıl yaşa

‘100 Yaşı Devirmenin Sırları’ yazı dizisinin sergisini açan gazeteci Esra Tüzün, “Anadolu’da yüz yaşını geçmiş 33 bin kişi var.


  İspanya'da öğle uykusu

İspanya’da modern hayat yüzünden yok olma tehdidi altındaki siesta (öğle uykusu) geleneğini canlandırmak için yarışma düzenlendi.


  Kayıp baykuş bulundu

Kuş fotoğrafçılarından oluşan bir grup, Türkiye’de henüz görülememiş paçalı baykuşu Uludağ’da fotoğraflamayı başardı.


  Bitkilerden elektrik

Isparta’da bitkilerden elektrik enerjisi üretilmesi için çalışma başlatıldı. Isparta’nın Atabey ilçesinde 800 dekarlık alanda tarla bitkilerinden elektrik enerjisi üretileceği belirtildi.


  PTT, mektubu unutturmayacak

Posta Telgraf Teşkilâtı (PTT) Genel Müdürlüğü mektup sayısındaki artışa rağmen ‘hatır mektubu’ndaki düşüş sebebiyle harekete geçti.


  Manavgat’ta su azaldı

Antalya’nIn Manavgat ilçesinde geçtiğimiz günlerde Oymapınar Barajı Hidroelektrik Santrali’nde çıkan yangın sonrası baraj gölünün bazı alanlarında kuruma başladı.


  Bilim adamları Fatih’in hocasını anlattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Hocazade Sempozyumu’nda ABD’den Malezya’ya, İran’dan Macaristan’a dünyanın dört bir yanından gelen


  Piller geri toplanamıyor

Türkİye’de, her yıl piyasaya sürülen yaklaşık 9 bin ton pilden sadece 325 tonu bertaraf etmek ya da geri kazanmak amacıyla toplanabiliyor.


  Atık kâğıtlar orman oldu

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV), ‘Kâğıt Ver Ağacın Olsun’ sloganı ile tonlarca atık kâğıdı çöpe gitmekten kurtararak, Denizli topraklarını yeşerten binlerce fidana dönüştürdü.


  Afrİka şeFkat elİ beklİyor




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.