23 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Ses duvarını aşacak

AvusturyalI rekortmen pilot Felix Baumgartner, 36.5 km’den daha yüksek bir irtifadan, yani yolcu uçaklarının olağan irtifasından dört kat yükseklikte bulunan stratosferden atlayarak tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeniyle aşılması rekoruna imza atacak.

2010 yılının Aralık ayında gerçekleştirilecek rekor atlayış ile tarihte ilk kez ses duvarının insan bedeni ile aşılması rekoru gerçekleşmiş olacak. Stratosfere çıkartılan özel bir kapsülden atlamayı planlayan rekortmen pilot Felix Baumgartner, aynı zamanda bu atlayış ile 3 dünya rekorunu da birlikte kırmayı planlıyor. En yüksek insanlı balon uçuşu, en yüksekten atlayış, en yüksek serbest düşüş bu rekorlardan en ilgi çekenleri. Projenin diğer bir önemli yanı da, hava sahası güvenliğini arttıracak yeni araştırma verileri elde etmek.

23.10.2010


iPhone satışları Blackberry’i geçti

APPLE’IN ürettiği iPhone’un satışları, RIM şirketinin ürettiği Blackberry’i geçti. Bu yılın Temmuz-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte 14,1 milyon adet iPhone, 12,4 milyon adet de BlackBerry satıldı.

Genel olarak akıllı telefon satışları da Temmuz-Eylül aylarında bir yıl önceye göre yüzde 78 artış gösterdi. Nokia ise söz konusu dönemde toplam 26,5 milyon adet telefon sattı. Nokia’nın akıllı telefon satışları yüzde 61 artış gösterdi.

23.10.2010


Ay yüzeyinde su,gümüş ve civa bulundu

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bir yıl önce su bulmak için Ay’ı vuran roketin bol miktarda kullanılabilir su, gümüş ve civa açığa çıkardığını bildirdi.

Roketin patlamasıyla birlikte, donmuş su, karbon monoksit, amonyak ve gümüşümsü metallerin uzaya yayıldığı açıklandı. Vurulan kraterde, 1 milyar galon donmuş su olabileceği hesaplanıyor. Yüzeye bir mermiden daha hızlı gönderilen Centaur adlı roket, kraterin yaklaşık 30 metre üzerinde infilâk etmiş, patlamayla birlikte etrafa 4 ila 6 ton arasında kaya, toz ve buhar yayılmıştı.

23.10.2010


Kapadokya’ya dijital rehber

Türkİye’nİn önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’daki Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere, 5 lira karşılığında sesli, 8 dilde müzeyi anlatan dijital rehber hizmeti veriliyor.

Dünyada ve Türkiye’de turizm merkezlerinde kullanımı hızla yaygınlaşan kulaklıklı dijital rehberler, Göreme Açık Hava Müzesi’ne de girdi. Müzeyi ziyaret eden yerli veya yabancı turistler, müze girişindeki gişeden dijital rehber kiralayabiliyor.

23.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.