26 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Hagi sürprizi

At sahibine göre kişner der atalarımız. Yerlerde sürünen G.Saray, Hagi'nin teknik direktörlük görevine gelişiyle 2 gün içinde takım olma adına olumlu ilk sinyalleri verdi. Haftalardır oynatılmayan Elanove Zana, verim alınamayan Pino, güvenli ortamı bulunca neler yapabileceklerini F.Bahçe karşısında gösterdiler. Hagi'nin G.Saray da başarılı olmasına biraz şüpheyle bakılıyor. Nedeni de antrenörlük kariyerinde önemli başarısının olmaması. G.Saray'ı çalıştırdığı dönemde F.Bahçe'yi finalde 5 golle yenip federasyon kupasını kazanması en büyük başarısı. Aslında G.Saray, Hagi'nin teknik adamlıkta kendini ispatlayacağı en önemli fırsat. Futbolculuğundada böyle olmuştu. Yeteneklerini üst düzeyde ortaya koyduğu takım G.Saray olmuştu. Şimdi teknik adamlıktaki yeteneklerini en iyi şekilde ortaya koyabileceği takım yine G.Saray olabilir. Bunu Hagi çok iyi biliyor. Ve diyor ki; "Bugüne kadar sezon ortasında hiç bir takımı kabul etmedim. Ama konu G.Saray olunca iş değişti." Biz de kendisi ve G.Saray için hayırlı olsun diyoruz.

Evet G.Saray, Reijkaard döneminde takım bütünlüğü içerisinde olmayı bir türlü başaramadı. Reijkaard'ın kafasındakilerle G.Saray gerçekleri bir türlü örtüşmedi. Oyuncularını iyi tanıyamayan teknik adamın, başarılı olması zordur. Bazı oyuncuları çocuk gibi sevmek, bazılarını da sert dilde uyarmak gerekebilir. Teknik adam takımındaki bu farklılıkları yakalayabilirse işi çok kolaydır. Teknik, taktik, fiziksel yeterlilik anlamındaki görevleri teknik heyet içinde yapan profesyoneller var artık. Teknik direktör iyi bir yöneticilik örneğiyle bu harmanı iyi yapabilmeli. Elindeki kadro içindeki oyuncuları, o öyle bu böyle diyerek küstürmek kendi kuyusunu kazmaktan başka bir işe yaramaz. Reijkaard G.Saray'daki görevinde, maalesef bu hataya düşmüş bir teknik direktör olarak tarihteki yerini almıştır.

Arda'nın yokluğunda Elano'dan istifade edemeyen birinin, taknik direktörlük becerisi tartışılır. Tercümanı, eski milli futbolcu Mustafa Yücedağ'ın, "Oyuncular Reijkaard'ı sabote etti" sözleri sadece bir iddiadır. Bence bu saboteyi Reijkard kendi kendisine yaptı. Türkiye'yi ve oyuncu yapısını tanımıyor olabilir. Ama destek almayı isteyebilirdi en azından. Onu dahi yapmadı. Mesela yöneticilerin israrla "maç öncesi kamp" fikrini bir türlü kabul etmedi.

Derbi, her iki takımın ne kadar zor durumda olsalar da, birbirlerine karşı çok farklı oynayabildiklerini gösterdikleri bir maç oldu. Mutlak favori F.Bahçe'ydi. Sakat oyuncuları ve daha takım gibi oynayamayan bir G.Saray vardı karşısında. Ancak maçın başlamasıyla birlikte ilk yarıda G.Saray'ın, ikinci yarıda F.Bahçe'nin üstünlüğü içinde, kora kor bir maç izledik. Burada sürpriz olan G.Saray'ın ortaya koyduğu futbol oldu. Etkili oyuncuları ve son haftalardaki formuyla dikkat çeken F.Bahçe' yi, şaşırttılar. Hatta uzun yıllar sonra F.Bahçe'yi Kadıköy de yenebilirlerdi. Bundan sonraki dönemde ilk yarı bitimine kadar Hagi, en az puan kaybıyla G.Saray'ı ikinci yarıya taşıyabilirse, şampiyonluk yarışına ortak olabilir. Şu ana kadar G.Saray, puan kaybı opsiyonunun yüzde seksenini kullandı. Bundan sonraki her kayıp G.Saray'ı yarışın biraz daha dışına itecektir.

SAİD OKUR

[email protected].

26.10.2010


 

F.Bahçe şaşırttı

Geçtiğimiz yıllarda derbilerin mutlak favorisi ve hakimi olan Fenerbahçe'nin artık büyük maçlardaki üstünlüklerini bu oyuncu kadrosu ile görebilmemiz zor olacak. Miroslav Stoch ve Isiar Dia ile oynayacağı zorluk derecesi fazla olan karşılaşmalarda rakibe baskı kurarak oynayamayacak. Eskiden orta saha oynayabilen oyunculardan kurulu takım, şimdi Miroslav Stoch ve Isiar Dia gibi kanatlarda çizgiye yakın oynayan ve içeriye kat etmeyen futbolculardan oluşunca, koskoca alan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'a kaldı. Onlar da o kalabalık içinde sadece rakipleri ile boğuşup Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi forvet hattına katkıda bulunamadılar. Bundan sonra ligden düşen ya da lig sıralamasında yukarıya oynayamayan takımlara değil de, kendisine kafa tutabilecek ekiplere puan kaybettiğini göreceğiz Fenerbahçe'nin.

Orta saha üstünlüğünü Galatasaray'a kaptıran sarı lacivertlilerde, Lucas Neill, Lorik Cana, Servet Çetin ve Mustafa Sarp'ın sert oyunları karşısında Alex de Souza ve Mamodou Niang iyice sindi. Önceki haftalarda rakip ceza sahası içerisinde cirit atan Senegalli, Şükrü Saraçoğlu'nda rakipleri ile boğuşmaktan gol yollarında etkili olamadı. Derbilerin en etkili adamı olan Alex ise kalabalık savunma arasında kaybolup gitti. Yerine giren Semih Şentürk de Brezilyalıdan fazlasını yapamayınca, doğru dürüst pozisyona giremeden soyunma odasının yolunu tutmak zorunda kaldı sarı lacivertli kramponlar.

Hafta içinde Frank Rijkaard'ı gönderip, Fenerbahçe'ye karşı hoca olarak çıktığı 3 maçtan 2'sini kazanan Gheorghe Hagi'yi takımın başına getiren Galatasaray, 10. yılda şansını döndürdü. Bu kadar eksiğine rağmen Kadıköy'den beraberlikle dönmek Romen hocanın başarısıydı. Aylardır oynamayan Elano Blumer ile Ayhan Akman'ı kanatlarda Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün karşısına koyarak, çizgileri kullanıp sonuca gitmeye çalışan ev sahibinin oyun planını alt üst etti. Elindeki oyuncu topluluğundan çıkarabileceği en iyi kadroyu sahaya sürerek, rakibi kilitleyen oyun planı ile geceye damgasını vuran adam oldu.

Bazı kesimlerin Fenerbahçe'nin farklı kazanacağını düşündüğü, bazılarının da Galatasay'ın 90 dakika boyunca rakibini ezmesine rağmen Samuel Johnson'ın attığı golle kaybettiği maçı örnek verdiği haftanın sonunda, iki takımda 2'şer puan kaybederek herkesi şaşırttı. Nihayetinde şartlar ne olursa olsun hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

26.10.2010


 

HAGİ NASIL MOTİVE ETTİ?

GALATASARAY Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta galibiyeti hak ettiklerini; fakat 3 puanı alamadıklarını söyledi.

Rumen çalıştırıcı, Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan ve golsüz sona eren derbinin çok güzel geçtiğine inandığını belirtti. Hagi, "Sahaya 3 puan almak için çıkan çok iyi iki takım gördünüz. Takımdaki oyuncularımın hepsini maç sonunda tebrik ettim. Tüm futbolcular ellerinden geleni yaptı. Ben bu takımın potansiyeline inandığım için Türkiye'ye geri döndüm. Ben bu gece her şeyi beğendim. İnanıyorum ki daha güzel şeyler yapacağız. Bana göre derbi maç her sonuca açıktı. Hem biz hem Fenerbahçe derbi maçı kazanabilirdi." diye konuştu.

İKİ GÜNDE BU KADAR OLUR

Bir gazetecinin, Galatasaray'ın kazanmış olduğu bir puanın sürpriz olup olmadığını sorması üzerine genç teknik adam, "Hayır sürpriz değil. Biz buraya kazanmak için gelmiştik. İyi çalışırsak kazanabileceğimize inanıyorum. Hakkettiğimiz üç puanı alamadık." diye cevap verdi. Cuma günü imza attıktan sonra pazar gecesi derbiye çıktığını ve futbolcularını nasıl motive ettiğinin sorulmasına Hagi, şu cevabı verdi: "Ben oyunculara şunu söyledim: Sizler çok iyi oyuncu olduğunuz için buradasınız bu nedenle Galatasaray forması giyiyorsunuz. Bir an önce takım ruhunu yeniden kazanmamız lazım. Bu takımda çok değerli oyuncular var. Takım ruhunu oluşturursak çok iyi işler yapabileceğimize inanıyorum. Derbi maç öncesinde oyunculara sadece özgüven kazandırmaya çalıştım. İki günde kimse bir şey yapamaz. Ben oyunculara inandığım değerleri aşıladım."

26.10.2010


 

F.Bahçe zora gelemiyor

TEKNİK direktörü Aykut Kocaman yönetiminde bu sezon istediği tempoyu tutturamayan Fenerbahçe, zorluk derecesi yüksek önemli maçlarda beklenen performansın uzağında kalarak, taraftarında düş kırıklığı meydana getirdi.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak ezeli rakibine 11 yıl aradan sonra Kadıköy'de puan kaptıran Fenerbahçe, zorluk derecesi yüksek bir maçta daha taraftarını sevindiremedi. Ligin 2. haftasında Trabzonspor deplasmanından 3-2'lik yenilgiyle dönen, 5. haftada Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda seyircisinin önünde Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, camianın galibiyet beklediği Galatasaray derbisinde de 0-0'lık eşitliği bozamadı. Ligde 9 haftalık periyodu 5 galibiyet, 2'şer mağlubiyet ve beraberlikle tamamlayarak 17 puan toplayan Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı maçlardan sadece 2 puan çıkartabildi. Sarı-lacivertliler, şu anda kendisiyle aynı puana sahip, bu akşam 9. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile karşılaşacak Kayserispor karşısında da 4. hafta mücadelesinde deplasmanda 2-0 yenilmişti.

Sarı-lacivertli ekip, sezon başında iki Avrupa kupası mücadelesinden, özellikle Kadıköy'deki önemli iki maçtan istediği sonuçları alamayarak elendi. Şampiyonlar Ligi elemesinde İsviçre'nin Young Boys takımı karşısında ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kalarak tur için avantajlı bir skor elde eden Fenerbahçe, Kadıköy'deki rövanşta saha ve seyirci avantajını kullanamayıp rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı ve ''Devler Ligi''nden elendi. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesine katılan sarı-lacivertliler, deplasmanda 1-0 yenildiği Yunanistan temsilcisi PAOK karşısında Kadıköy'de 1-1'lik eşitlikle, Avrupa kupaları sayfasını erken kapattı.

26.10.2010


 

Aykut Kocaman'ın yüzü gülmüyor

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın başında camianın beklediği sonuçları alamayan teknik direktör Aykut Kocaman'ın yüzü bir türlü gülmüyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenerek sezona kötü bir başlangıç yapan Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne de katılamayarak düş kırıklığı meydana getirirken, Spor Toto Süper Lig'de 9 haftalık süreçte istikrarlı bir grafik çizemedi. Ligde ilk 4 haftayı 2'şer galibiyet ve mağlubiyetle geride bıraktıktan sonra 5. haftada Beşiktaş derbisinde 1-1 beraberlik alan Fenerbahçe'nın, 6., 7. ve 8. hafta mücadelelerinde Kasımpaşa (6-2), Gençlerbirliği (3-0) ve Konyaspor (4-1) maçlarında üst üste 3 maçta kazanarak çıkışa geçmesi teknik heyeti sevindirmişti.

26.10.2010


 

Lider Bursaspor'da yüzler gülüyor

ANKARA deplasmanında Ankaragücü'nü 5-1 yenerek liderliğini sürdüren Bursaspor'da yüzler gülüyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ise son 2 hafta üst üste alınan beraberliklerle 4 puan kaybettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Kaybettiğimiz puanlar neticesinde alttaki rakiplerimiz bize iyice yaklaştı. Trabzonspor da maç fazlasıyla liderliğimizi elimizden aldı. Bu maç bizim için çok önemliydi. Hem liderliğimizi geri almak, hem de alttaki rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açmak istiyorduk. Ancak geçen hafta Galatasaray'a, ondan önceki hafta da Konyaspor'a 4'er gol atan Ankaragücü gibi güçlü bir rakiple karşılaşmak bizim açımızdan zor olacaktı. 1-0 yenik duruma düşmemize rağmen üst üste bulduğumuz gollerle bir anda farkı yakaladık ve bana göre maç ilk devre sonunda bitti." Sağlam, hem Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, hem de Süper Lig'de mücadele eden futbolcularını kutlayarak, ''Zorlu şampiyonlar ligi maçlarından sonra ligde de liderliğini sürdüren ve başarılı maçlar çıkaran futbolcularıma teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı. Bursaspor bu hafta Süper Ligde Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

26.10.2010


 

Marsel'in tek engeli kaldı

MİLLİ raket Marsel İlhan, Viyana'daki 650 bin dolar toplam ödüllü ATP Turnuvası'nda evsahibi ülkeden Gerald Melzer'i de yenerek elemelerde üçüncü tura yükseldi.

İlhan, ana tabloya kalmak için Avusturyalı Andreas HaiderMaurer'le mücadele edecek. İlhan'ın ana tabloya kalmak için bir galibiyet daha kazanması gerekiyor.

26.10.2010


 

NBA yıldızı Iverson Beşiktaş'a “evet” dedi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) yıldız oyuncularından Allen Iverson'ın, Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiği öğrenildi.

Uluslararası basında yer alan haberlerde, basketbolcunun, Beşiktaş'ın 4 milyon dolar karşılığında yaptığı 2 yıllık teklifi prensipte kabul ettiği ve spor hayatını bundan böyle Türkiye'de sürdüreceği belirtildi. Kimliği açıklanmayan kaynaklardan alınan bilgiye göre, Iverson'ın kendisini Beşiktaşlı yapacak kontrata gelecek hafta imza atacağı, sözleşmede, basketbolcunun bir yılın sona ermesinin ardından ayrılmasına olanak sağlayacak bir madde bulunacağı, ancak buna bağlı olarak ilk sezonunu tamamlamasının zorunlu kılınacağı kaydedildi. Bu durumda Iverson, Beşiktaş'ın 4. haftada Bornova Belediyesi ile yapacağı maçta forma giyebilecek.

26.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.