26 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tesettür terakkiye mâni değil

BİZİM Aile Dergisi yazarı tarihçi Zeynep Çakır, “Dünyevîleşme Kıskacındaki Aileye Tarihten Çözüm Önerileri” konuşmasında aile hayatını ve kadının ailedeki rolünü anlattı.


Binmesi ayrı, inmesi ayrı dert

İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatan metrobüs yolculuğunda zaman zaman yaşanan aksaklıklar, metrobüs ile yapılan yolculuk süresince vakit kaybın

Hükümet, okullardan temizlik desteğini çekti

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu İşgücü Uyum Dairesi başkanlığı aldığı bir kararla okullardaki temizlik desteğini çekti


  Hastane çalışanları yemekten zehirlendi

MALATYA Devlet Hastanesi’nde, 150 personelin hastanede yedikleri yemekten zehirlendikleri bildirildi.


  Kazdıkları kanal mezarları oldu

MERSİN’DE, su arıtma tesisi için kanal çalışması sırasında meydana gelen göçük altında kalan iki işçi öldü.


  Osmanoğlu’na ‘Hizmet Ödülü’

HİNDİSTAN Al Mahad Ul Aali Al İslami Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘’Uluslararası İnsanlığa Hizmet Ödülü’’ Mahmut Usta Osmanoğlu’na sunuldu.


  Kuru fasülye yeniden “yoksulun aşı” oluyor

DÜNYA Bakliyatçılar Konfederasyonu Birliği Başkan Vekili Hüseyin Arslan, geçen yıl kilogramı 5 liranın üzerine çıkan kuru fasulyenin bu yıl yüksek rekolte sayesinde sofralara kilogramı 2,5 liradan geleceğini’’ bildirdi.


  İSLÂM KORKUSU CEHALETTEN

Kazakistan'ın başşehri Astana'da düzenlenen 'Dünya Manevî Kültürler Forumuna katılan Abdul-Rauf, Batı'nın İslâm'ı bilmediği için Müslümanlara önyargıyla yaklaştığını dile getirdi. Abdul-Rauf, “11 Eylül’den sonra Amerikalılar İslâm’ı öğrenmek için büyük çaba sarf ettiler” şeklinde konuştu.


  Doğu Avrupa'da ilk siyahî başkan

Slovenya’da ilk kez bir siyah, belediye başkanı seçildi. Slovenya’ya 33 yıl önce tıp eğitimi için gelen, Hırvat sınıf arkadaşıyla evlendikten sonra bir daha ülkesine dönmeyen 54 yaşındaki Ganalı Peter Bossman, kıyı şehri Piran’ın belediye başkanı oldu.


  Eşek sırtında devr-i alem

Akcİğer kanseri olan eşi ölen Almanya vatandaşı Ahmet Bukolafa, çıktığı dünya turuna eşek sırtında sürdürüyor.


  Walkman artık üretilmeyecek

Teknolojİ devi Sony, satışlarının ve popülerliğinin giderek azalması sebebiyle efsane taşınabilir kasetçaları Walkman’in üretimini Japonya’da durdurdu.


  Çiğköfte yarışması jüriyi terletti

‘Peygamber Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde kapsamında isot ve çiğ köfte yarışması düzenlendi.


  İçine dönük öğrenciler bilimsel konulara yöneliyor

Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre, utangaç ve içine kapanık öğrenciler okulda bilimsel konulara yönelirken, daha sosyal öğrenciler bundan kaçınıyor.


  Türkiye Azerbaycan’a gazeteci ihraç edecek

Türkİye Gazeteciler Federasyonu ile Azerbaycan Matbuat Şûrası arasında, karşılıklı mesleki-sosyal dayanışma ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.


  Ankara'da özel hayat operasyonu

ALINAN bilgiye göre, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘’fuhşa aracılık ettikleri, bu şekilde bazı bürokratlar ile askerlere ilişkin ele geçirdikleri bilgiler ile görüntüleri kullanarak şantaj ve casusluk yapmayı amaçladıkları’’ öne sürülen kişilere yönelik soruşturması kapsamında, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinden alınan karar üzerine, 9 ilde askeri birliklerin de aralarında bulunduğu 49 adreste arama yapıldı.


  İnce: Kılıçdaroğlu’nun herşeyden haberi var

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ‘’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarına’’ ilişkin açıklamasıyle igili olarak, ‘’Hiçbir grup başkanvekili genel başkanın haberi olmadan böyle bir açıklama yapmaz. Bundan emin olun’’ dedi.


  BDP, Türk ve Tuğluk’a vekillik için başvuracak

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, mahkeme kararıyla milletvekillikleri düşürülen, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski milletvekili Aysel Tuğluk’un, yeni anayasa değişikliği kapsamında, bağımsız milletvekili sıfatıyla görevlerine geri dönmeleri için TBMM Başkanlığına başvuruda bulunacaklarını bildirdi.


  Karma parlamento komisyonu toplanıyor

TÜRKİYE-AB Karma Parlamento Komisyonunun 65. toplantısı, bugün Avrupa Parlamentosunun evsahipliğinde başlayacak.


  Gül, Mardin Valiliği binasının açılışını yaptı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Mardin’de restorasyonu tamamlanan tarihi valilik binasının açılışını yaptı.


  Avcı: Büyümeden payımızı istiyoruz

DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, kamu çalışanları arasında eğitim çalışanlarının ücretlerinin düşük olduğunu belirterek, hükümetin eğitimcilere düşük ücret verme politikasında ısrarını sürdürdüğünü ifade etti.


  Türk-Yunan sınırını AB personeli koruyacak

YUNANİSTAN, yasadışı göçün engellenmesi için Türkiye ile kara sınırına AB personeli yerleştirilmesi talebinde bulundu, AB talebi kabul etti. AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, yasadışı yollarla Türkiye üzerinden Yunanistan’a girenlerin sayısının son dönemde arttığı ve durumun “dramatik bir hal” aldığı gerekçesiyle bu talebi kabul ettiklerini bildirdi.


  Devlet kafasını değiştirsin

MAZLUMDER’den AKP'li Zafer Üskül’ün çocuklarla ilgili verdiği demeç ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Çocukları hayata sağlıklı bir şekilde hazırlama konusunda sosyal devlet ilkesi gereği velilere yardımcı olması gereken devlet bu rolünü abartıp anne-babanın yerine geçemez, en doğal ve tabiî hak olan velâyet kurumunu tehdit edemez” denildi.


  Arazide 8 mayın bulundu

Hakkarİ’de teröristlerce döşenen 8 mayın bulundu.


  Samast çocuk mahkemesine

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvânın tutuklu sanıklarından Ogün Samast’ın, dosyasının ayrılarak İstanbul nöbetçi Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi kararlaştırıldı. Samast’ın avukatı, olay tarihinde müvekkilinin 18 yaşından küçük olduğunu belirterek dosyasının ayrılarak çocuk mahkemesine gönderilmesini talep etmişti.


  Isparta'da feci kaza: 4 ölü

Isparta’nIn Senirkent ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, biri 7 aylık bebek, diğeri 3 yaşındaki çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti.


  MGK, füze kalkanı projesini görüşecek

Mİllİ Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında yeni komuta kademesinin katılımıyla yarın toplanacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.