26 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Otomobil nehre uçtu

SİVAS’IN Koyulhisar ilçesinde, Kelkit Nehri’ne devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Mustafa Onur Aydın (30) yönetimindeki 34 US 9106 plakalı otomobil, D-100 karayolunun Akseki köyü girişi yakınlarında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Kelkit Nehri’ne devrildi.

Aydın ile otomobildeki Aslan Gülhan (28) araçtan kurtularak suyun kenarına çıkmayı başardı. Yoldan geçen vatandaşların uzattıkları halat ve battaniye ile bulundukları yerden kurtarılan ikili, ambulansla Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mustafa Onur Aydın ve Aslan Gülhan tedavi altına alındı. Bu arada jandarma, polis ve kurtarma ekipleri, su seviyesi yüksek olan Kelkit Nehri’nde kaybolan otomobili arama çalışması başlattı. Bir süre su içerisinde otomobili arayan ancak bulamayan ekipler, karanlık hava ve su seviyesinin artması sebebiyle çalışmayı sabaha bıraktı. Sabah yapılan çalışmalar sonucunda Kelkit Nehri'ne devrilerek suda kaybolan otomobil çıkarıldı.Hurdaya dönen otomobil, incelendikten sonra Suşehri'ne götürüldü. Bu arada otomobilin Kelkit Nehri'nden çıkartılması sırasında D-100 karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

26.10.2010


 

Engellilere ‘ENGELSİZ KONUT’

TÜRKİYE Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, engellilerin her açıdan rahatça kullanabileceği, ‘’sıfır engelli’’ konut projesi hazırladı. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, yaptığı açıklamada, engellilerin yaşayacağı sitede, girişinden çıkışına kadar bütün ortamlarda ‘’sıfır engel’’ olacağını söyledi.

Kalender, dernek olarak engellilerin, engellerinden dolayı muhtaç duruma düşürülmesini ve bu durumda kalmasını istemediklerini, bunu ortadan kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Engellilerin çoğunun ailelerinin fakir ve dar gelirli olduğunu ve kendilerine uygun olmayan evlerde oturduğunu ifade eden Kalender, ‘’Merdivenler dik. Engelli ikinci ya da üçüncü katta oturuyor. Mesela bir kızımız var, her gün üçünü kata kucakta inip çıkıyor. Asansör yok’’ dedi. Kalender, bir engellinin aldığı maaşın 200-300 lira olduğunu, engellinin aldığı bu maaşla konut sahibi olmasını istediklerini belirtti. Devletin dar gelirli kişilere yönelik olarak konut projeleri yaptığını, bu projenin bir benzerinin engelliler için yapılabileceğini düşünerek, ‘’Engelsiz Konutlar’’ projesi hazırladıklarını dile getiren Kalender, şöyle konuştu:’’Engellilerin yaşayacağı sitede, girişinden çıkışına kadar bütün ortamlarda ‘sıfır engel’ olacak. Her şey dört dörtlük olur mu, olmaz ama en azından onların hayatını kolaylaştırmaya çalışacağız. Sitenin ve apartmanların girişi engellilerin kullanımına uygun olacak. Çift asansör olabilir. İç donanım da engellilere uygun olarak düzenlenebilir. Yani engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak şekilde yapılacak düzenlemelerle her türlü tedbir alınabilir. Bizim projemizde bunlar var. 2007 yılında projeyle ilgili müracaatımızı yaptık. Belediye yer tahsisinde bulundu. Valilik kanalıyla girişimlerde bulunduk. Milletvekillerimizle görüşüldü. Gaziantep ziyaretinde konuyu Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e de ilettik. Gerekli müracaatları yaptık, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden yanıt bekliyoruz. Randevu alıp gideceğiz.’’

26.10.2010


 

Toplanan pet şişelerden elde edilecek gelir ile tekerlekli sandalye alınacak

KÜTAHYA’DA bir grup üniversite öğrencisinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan pet şişelerden elde edilecek gelirle engellilere tekerlekli sandalye alınacak.

Alınan bilgiye göre, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Kulübü üyeleri, bedensel engellilerin toplumsal yaşama katılmalarına destek amacıyla ‘’Hayallere Dokunmak’’ adlı projeyi oluşturup uygulamaya başladı. Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan gençler, topladıkları pet şişe ve kapaklarını ayrı ayrı poşetlere doldurdu. Proje sorumlusu Merve Beloğlu, insanlarda geri dönüşüm bilincini pekiştirmek ve ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alabilmek amacıyla projeyi geliştirdiklerini söyledi. Kampanyayı Şubat ayına kadar devam ettireceklerini anlatan Beloğlu, ‘’Hedefimizde en az 5 tane tekerlekli sandalye alabilecek kadar kapak toplamak var. Halkımızdan ev ve iş yerlerinde pet şişelerle kapaklarını biriktirerek bize ulaştırmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız pet şişeleri Cumhuriyet Caddesi’nde 10 gün açık kalacak standımıza getirebilir’’ dedi. Beloğlu, resmî ve özel işletmelerle öğrenci yurtlarından destek beklediklerini, şimdilik Kütahya Belediyesi, 5 öğrenci yurdu ve 15 işletmeden kampanyaya destek geldiğini söyledi. 250 kilogram pet şişe ve kapakla bir tekerlekli sandalye alınabildiğini dile getiren Beloğlu, vatandaşların kampanyaya katılımlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

26.10.2010


 

75 gün sonra komadan çıktı

YAKLAŞIK üç ay önce Aliağa ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan 28 yaşındaki Güler Yılmaz, 75 günlük tedavinin ardından yaşama dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Üç ay önceki kazanın ardından acil servise kaldırılan Yılmaz, ilk müdahaleden sonra vücudunun çeşitli yerlerindeki kırıklar ve ciddî komplikasyonlar sebebiyle ameliyata alındı. Daha sonra yoğun bakım sevisine çıkarılan Yılmaz, 75 gün sonra ilk defa kendine geldi. Yoğun bakımda görevli doktorları bile şaşırtarak hayata tutunan Güler, 2,5 ay sonra gökyüzünü tekrar görmesi için hastane personeli tarafından bahçeye çıkarıldı. Güler Yılmaz, “Kaza çok ani olduğu için hatırlamıyorum. Burada 75 gündür yattığımı söylediklerinde çok şaşırdım. Kısa bir süre için de olsa beni bahçeye indirip tekrar gökyüzünü, insanları ve yaşama dair diğer şeyleri gördüğüm için çok mutluyum. İlk defa taze havayı içime çektiğimde duyduğum mutluluğu tarif edemem. Taburcu olduktan sonra ilk olarak 1,5 yaşındaki oğlum Berkay’a sarılıp doya doya öpeceğim” dedi.

26.10.2010


 

Siirt’e 2 bin adet zakkum dikilecek

SİİRT Belediyesi son bahar çalışmaları kapsamında il merkezinde bulunan orta refüjlere 2 bin adet zakkum çiçeği dikecek.

2010 yılında hazırlanan ‘yeşillikleri olan bir Siirt değil, yeşillikler içinde olan bir Siirt’ projesi kapsamında Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü il merkezinde kişi başına düşen yeşil alını artırmak amacıyla 5 bin ağaç dikeceği, var olan parklarda ve orta refüjler de çimlendirme çalışmaları başlattığı açıklandı. Orta refüjlerdeki görümünü güzelleştirmek amacıyla sonbahar çalışmaları kapsamında 2 bin adet süs zakkum bitkisi alımı yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü önümüzdeki haftada zakkum bitkisi dikme çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

26.10.2010


 

Yanan tarihî bina çöktü

KOCAELİ’NİN İzmit ilçesinde, yangın çıkan tarihi iki ahşap binadan biri çöktü, diğerinde hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Kozluk Mahallesi Ruşen Hakkı Caddesi’nde kullanılmayan 3 katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa süre sonra yangın, ahşap binanın bitişiğindeki Fadime Fırat (67) isimli kadının yaşadığı 3 katlı ahşap binanın çatısına sıçradı. Bu sırada dumandan etkilenen yaşlı kadın, vatandaşların yardımıyla binadan çıkarıldı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fırat’ın yalnız yaşadığı binadaki yangın kontrol altına alındı Fırat, ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada yangının başladığı ahşap bina ise büyük bir gürültüyle çöktü. İtfaiye ekipleri, olay yerine gelen iş makinesinin çöken evin enkazını kaldırmasının ardından soğutma çalışması yaptı. Yangında, caddede park halinde bulunan bir otomobilde maddi hasar oluştu.

26.10.2010


 

İp koptu, canından oldu

GAZİANTEP’TE, benzini bittiği için kamyonete bağlanarak çekilen motosikletten düşen sürücü öldü.

Edinilen bilgiye göre, Araban ilçesi Fıstıklıdağ köyünde, Yusuf Erdoğan’ın kullandığı 27 LL 465 plakalı motosikletin yolda benzini bitti. Yusuf Erdoğan, motosikletini, teyzesinin oğlu Mehmet Yıldırım’ın kullandığı 27 AR 926 plakalı kamyonetin arkasına iple bağlayarak ilçeye götürmek istedi. Seyir halindeyken motosikletin kamyonete bağlandığı ip koptu, kontrolden çıkan motosiklet devrildi. Motosikletten düşen ve başını taşa çarpan Yusuf Erdoğan ağır yaralandı. Yusuf Erdoğan (35) kaldırıldığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde öldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

26.10.2010


 

Düğün salonunda çanta çalan hırsızlara suçüstü

BURSA’NIN İnegöl ilçesinde, bir düğünde çanta çalan 1’i çocuk 2 kişi, suçüstü yakalandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasınca kaydedildi. Alınan bilgiye göre, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan yararlanarak çaldık arı bir çantayla kaçmaya başladı.

Durumu fark eden düğün salonunun müzisyeni Volkan Beysir, zanlılardan N.A’yı salonun çıkış kapısında yakaladı. Diğer zanlı ise vatandaşlar tarafından salonun dışında etkisiz hale getirildi. İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edilen zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Hülya Ö, tutuklandı. 9 yaşındaki N.A Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edildi. Hırsızlık anı, düğün salonunun güvenlik kameralarınca kaydedildi.

26.10.2010


 

Sivas’ın nüfusu geriliyor

SİVAS’TA doğum oranı 2009 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında düştü.

Ortaya çıkan rakamlar Sivas’ta yaşayanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en az 3 çocuk tavsiyesine uymadığını gösterdi. Sivas nüfusu gerilemeye devam ediyor. Bir yandan sürekli göç veren Sivas’ta diğer yandan doğum oranı da azalıyor. İllerin aldığı ve verdiği göç raporuna göre Sivas 2007–2008 yılları arasında 30 bin 428, 2008–2009 yılları arasında ise 28 bin 525 göç verdi. 2 yılda toplamda 58 bin 953 kişi Sivas dışında başka bir yere taşınırken şehrin göç alma oranı ise yüzde 0 olarak kayıtlara geçti. Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan iller içerisinde yüzde 16 ile en fazla göç veren şehir olma özelliğini taşıyor. Diğer yandan ise Sağlık İl Müdürlüğü verilerine göre Sivas’ta doğum oranı da yüzde 50 oranında azaldı. 2004 yılında binde 12,7, 2005 yılında 14,6, 2006 yılında 14,9, 2007 yılında 11,5, 2008 yılında 15,9 iken bu rakamlarda hızlı bir düşüş yaşandı ve 2009 yılında binde 7,4 olarak kayıtlara geçti. Şehirde doğum oranının düşmesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda Türkiye nüfusunun giderek yaşlandığını belirterek vatandaşlara en az 3 çocuk sahibi olmaları tavsiyesine uyulmadığını gösterdi.

26.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.