27 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Endonezya'da Yine Tsunami

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 7,7 büyüklüğündeki depremden sonra oluşan tsunami dalgalarının vurduğu köylerde binaların çoğu yıkılırken, en az 40 kişi öldü ve 380 kişi kayıp. Sık sık depremin vurduğu ülkede, Sumatra adası açıklarında 2004'te meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunami felâketinde 200 binden fazla kişi ölmüştü.


ŞİDDET OLAYLARI DEVAM EDİYOR

Irak’ta meydana gelen şiddet olaylarında 6’sı asker 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Tarık Aziz’e idam kararı

Irak yüksek mahkemesinin, Saddam Hüseyin rejiminin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tarık Aziz’i idama mahkûm ettiği bildirildi.


  Ahmet Davutoğlu ile Mesut Barzani görüştü

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin eski Başbakanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile kısa bir basın açıklaması yaptı.


  Fransa’daki grev dalgası yavaşladı

Fransa’da hükümetin emeklilik yasa tasarısını protesto eden işçilerin başlattığı grev dalgası giderek yavaşlıyor.


  Saraybosna’da terör çalıştayı

Bosna-Hersek’İn başşehri Saraybosna’da, terörle mücadele alanında ulusal ve bölgesel koordinasyon konularının ele alınacağı Güneydoğu Avrupa Terörle Mücadele Çalıştayı düzenlenecek.


  Drina Nehri’nde kemikler bulundu

Bosna-Hersek Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç, ülkedeki savaş yıllarında (1992-1995) öldürüldükten sonra cesetleri Drina Nehri’ne atılan kurbanları bulmak için Peruçaç gölünde geçen ay tamamlanan çalışmalarda 396 kemik parçası bulunduğunu belirterek, kurbanların kimliklerinin DNA çalışmalarının ardından tespit edileceğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.