27 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İklim değişikliği gerçek

KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş da 3 gün boyunca ‘’sudan konular’’ üzerinde konuşacaklarını ifade etti.


Hacı adayları duâlarla uğurlandı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde hacı adayları kutsal topraklara gitmek için müftülük binası önünde düzenlenen programla uğurlandı. Müftülük önünde düzenle

Türkiye’de hekimlerin dağılımında sıkıntı var

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık, Türkiye’de hekimler ve sağlık emek gücünün istihdamı ve dağılımı konusunda sorun yaşan


  Hastanın güvenliği tedavi kadar önemli

Her yıl dünya genelinde 230 milyon hastaya cerrahi girişimi için anestezi uygulanıyor. Cerrahi işlemlerle ilişkili olarak 7 milyon kişide ciddî komplikasyon gelişiyor ve yılda bir milyon insan ölüyor.


  Huzurevinde 25 yılını doldurdu

Manİsa’nIn Turgutlu ilçesinde 86 yaşındaki Sabriye Pekuysal, Turgutlu Huzurevinde 25 yılını doldurdu.


  ‘Baz istasyonu’ velileri sokağa döktü

AvcIlar Ambarlı İlköğretim Okulu’nda geçtiğimiz hafta başında kalp rahatsızlığı bulunan Sercan Bağ isimli öğrencinin ritm bozukluğu sonucu ölmesi ve Berfin Yıldız isimli öğrencinin de benzer bir rahatsızlıkla hastaneye kaldırılması velileri sokağa döktü.


  Beykoz’da tapu sevinci

Beykoz Belediyesi, Ortaçeşme ve Yalıköy’de imar sorunu çözülen ailelere tapularını dağıtmak amacıyla tören düzenledi.


  Asırlık “Çoban Dede Köprüsü”onarılıyor

Erzurum’da bulunan tarihî Çoban Dede Köprüsü’nde onarım çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 700 yıldır çeşitli tabiî afetlere ve definecilerin tahribatına maruz kalan efsanevi köprünün onarımında, Horasan harcı ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesinden getirilen andezit taşı kullanılıyor.


  İtalya'da Mini eteğe yasak

İtalya’da Napoli şehrine bağlı ilçelerden Castellammare di Stabia’da, mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmak yasaklandı.


  Akdeniz Havzası için yeni proje

Doğa Derneği’nin koordinasyonunda başlatılan uluslar arası çalışma ile Akdeniz Havzası’nda yer alan 34 ülkenin risk altında olan tabiî alanlarını korumaya yönelik çalışmalara, merkezi ABD’de bulunan ‘’Kritik Ekosistemler Ortaklık Fonu’’nun katkı sağlayacağı bildirildi.


  Sonbaharda karpuz yetiştirdi

Kars’In Sarıkamış ilçesine bağlı Kalebaşı Köyünden bir çiftçi, yaz meyvesi olan karpuzu sonbahar döneminde yetiştirmeyi başardı.


  Çin’de en hızlı tren

Çİn’İn demiryolu ulaştırmada teknolojik açıdan ulaştığı seviyenin en önemli göstergelerinden biri olan ve ülkenin finans ve ticaret merkezi Şanghay’ı Zhejiang eyaletinin en önemli şehirlerinden Hangzhou’ya bağlayan hızlı tren hizmete girdi.


  İslâma hayran kaldım

İngiltere eski başbakanı Tony Blair’in İslâmı seçen baldızı Lauren Booth: “Ben İslâmı değil, İslâm beni seçti” şeklinde konuştu.


  3 metrelik dev dalgalar

Endonezya’nIn Sumatra adası açıklarında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremden sonra oluşan tsunamide ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü.


  ŞİDDET OLAYLARI DEVAM EDİYOR

Irak’ta meydana gelen şiddet olaylarında 6’sı asker 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.


  Tarık Aziz’e idam cezası

Irak yüksek mahkemesinin, Saddam Hüseyin rejiminin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tarık Aziz’i idama mahkûm ettiği bildirildi. Irak devlet televizyonu, Aziz'in dinî partilere zulmedilmesinde oynadığı rol dolayısıyla bu cezaya çarptırıldığını belirtti.


  Somali’den kaçış

Somali’de hükümet yanlısı milis güçleriyle Eşşebab militanları arasında çıkan yeni çatışmalar yüzünden geçen hafta 60 bin sivil evlerinden kaçtı.


  Ahmet Davutoğlu ile Mesut Barzani görüştü

DIşişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin eski Başbakanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ile kısa bir basın açıklaması yaptı.


  Fransa’daki grev dalgası yavaşladı

Fransa’da hükümetin emeklilik yasa tasarısını protesto eden işçilerin başlattığı grev dalgası giderek yavaşlıyor.


  Saraybosna’da terör çalıştayı

Bosna-Hersek’İn başşehri Saraybosna’da, terörle mücadele alanında ulusal ve bölgesel koordinasyon konularının ele alınacağı Güneydoğu Avrupa Terörle Mücadele Çalıştayı düzenlenecek.


  Drina Nehri’nde kemikler bulundu

Bosna-Hersek Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç, ülkedeki savaş yıllarında (1992-1995) öldürüldükten sonra cesetleri Drina Nehri’ne atılan kurbanları bulmak için Peruçaç gölünde geçen ay tamamlanan çalışmalarda 396 kemik parçası bulunduğunu belirterek, kurbanların kimliklerinin DNA çalışmalarının ardından tespit edileceğini bildirdi.


  Çözüme daha yakınız

Yunanİstan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spiros Kuvelis, Türkiye ile Yunanistan arasında Ege Denizindeki sorunların çözümü için iyi niyet ve güvenin bulunduğunu belirterek, çözümün bir yıl öncesine göre daha yakın olduğunu söyledi.


  AİHM’den Türkiye’ye rekor ceza

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kıbrıslı 19 Rum’un Türkiye aleyhine açtığı ve daha önce ihlâl kararı verdiği dâvâda maddî tazminat miktarlarını açıkladı.


  AB, SİVİL ANAYASAYI YİNE HATIRLATTI

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Türkiye'nin askerî yönetim döneminde hazırladığı mevcut anayasasını tamamen sivil yep yeni bir anayasayla değiştirmesi talebini tekrarlarken, Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten de yeni anayasaya vurgu yaptı.


  ‘JİTEM talimatını Org. Bigalı verdi’

‘’Ergenekon’’ dâvâsı sanığı emekli albay Arif Doğan, JİTEM’in geçici emirle denenmek üzere kendisi tarafından kurulduğunu, emri de Orgeneral Burhanettin Bigalı’nın verdiğini iddia etti.


  Erdoğan: Cumhuriyet bir zümrenin değil,milletin rejimi

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, “Cumhuriyet belli bir zümre tarafından değil, bizzat bu millet tarafından kurulmuştur.


  MHP’den AKP’nin girişimine destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtüsü sorunuyla ilgili olarak, daha önceden belirledikleri esaslar çerçevesinde AKP’nin başlatacağı girişimi her şart altında desteklemeye hazır olduklarını bildirdi.


  BDP'den Türk ve Tuğluk için vekilliğe dönüş başvurusu

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, mahkeme kararıyla milletvekillikleri düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un, milletvekilliğine geri dönmelerine ilişkin dilekçelerini, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e sundu.


  Yalçınkaya, siyasî partileri ve demokratik rejimi tehdit etti

Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın baş örtüsüne ilişkin açıklamalarını protesto etti.


  Gül: Sorunlarımızı medenice konuşabiliriz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Terörün dışında fikirlerimizi, ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi gayet medeni bir şekilde konuşabiliriz ve bütün bu çerçeve içerisinde de hepimizin ihtiyaçlarını giderebiliriz’’ dedi.


  BBP, Yazıcıoğlu adına Pakistan’da köy kuracak

Büyük Birlik Partisi (BBP), helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına, Pakistan’da 24 hanelik köy kuracak.


  Okulda silâh paniği

Ordu’da polisten kaçan kişinin elinde silahla okula girmesi paniğe sebep oldu.


  Savcı, Yalçıntaş'ın tutuklanmasını istedi

Bır fuarcılık şirketi ile Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili rüşvet alındığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.


  AKP’de bir katılım, bir istifa

Şanliurfa Bağımsız Milletvekili Eyyüpoğlu AKP’ye katılırken, AKP’den de bir milletvekili istifa etti.


  29 Ekim'de İstanbul trafiğine dikkat!

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri sebebiyle bazı yollar araç trafiğine kapatılacak.


  18 havaalanına “basın odası”

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, gazetecilerin haberlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde aktarmaları için 18 havaalanında basın odaları oluşturulduğunu bildirdi.


  Aslan: Hanefi Avcı’yla cezaevinde görüştüm

Tutuksuz yargılandığı bir dava için İstanbul Adliyesine gelen eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, tutuklu Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile kaldığı cezaevinde görüştüğünü söyledi.


  Şantaj operasyonunda gözaltılar sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “fuhuşla şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik” soruşturma kapsamında 1 asker daha gözaltına alındı.İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Ankara’da, hakkında yakalama kararı bulunan askerlerden biri daha gözaltına alındı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.