27 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

MB’den kredi ve cârî açık uyarısı geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, hızlı kredi genişlemesinin cârî açık ve finansal istikrar üzerinde meydana getirebileceği risklere karşı temkinli olunması gerektiğini söyledi. Başkan Yılmaz, ayrıca, “Cârî açık açısından bugünden birtakım talep kısıcı tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.



Diyarbakır pamuğuna yüksek fiyat

Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, gerek Bakanlığın uyguladığı prim desteği gerekse piyasada oluşan fiyatın bu yıl pamuk üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.



İşsizlik bir miktar artar

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki aylarda mevsimsel etkilerden ötürü işsizlik oranlarında bir miktar artış olacağına dikkati çekerken, 2010 yılının tümünde ortalama işsizlik oranının yüzde 12 civarında olmasını beklediklerini bildirdi. Öte yandan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da, işsizlik oranlarının bir müddet daha kriz öncesine kıyasla yüksek seviyelerde seyretmesini beklediklerini söyledi.



İç Anadolu’da 600 milyar dolarlık petrol umudu

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmaları sonucunda, Konya-Ereğli ve Niğde-Bor havzasında, 8 milyar ton petrollü şeyl (petrol türetebilen kaya) potansiyel kaynak rezervi tespit edildi.



Devlete 4898 yeni taşıt daha

Kamu kuruluşları, yeni yılda 12’si güvenlik önlemli makam aracı olmak üzere 4 bin 898 yeni taşıt satın alacak. 2011'de en fazla taşıt alımı 1132 araçla Sağlık Bakanlığında. Bu araçların 600’ü ambulans olacak. Millî Savunma Bakanlığınca satın alınacak 488 taşıtın büyük bölümü Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarının hizmetine sunulurken, Jandarmaya da 614 araç alınacak.



İGED girişimcileri rekabete hazırlayacak

İstanbul Genç İş Adamları Derneği (İGED) her ay düzenli olarak üyelerine eğitim, yurt dışı iş gezileri, fuar ve Sosyal faaliyet faaliyetleri düzenliyor.



Fiat’tan yüzde 16’ya varan indirim kampanyası

Fıat, 13. Uluslararası Otomobil Fuarı Autoshow dolayısıyla yüzde 16’ya varan oranlarda indirimler sunan kampanya başlattığını duyurdu.



Et ve süt, petrol gibi stratejik ürün oldu

Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, ‘’Et ve süt, tıpkı petrol ve uranyum gibi stratejik ürün oldu’’ dedi.



Ford Otomotiv’e EBRD’den büyük kredi

Ford Otosan, Yeni Ford Transit üretimi dolayısıyla yapacağı 630 milyon dolarlık yatırımın finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) liderliğindeki sendikasyona katılan National Bank of Greece, Societe Generale, HSBC ve State Bank of India ile 150 milyon avroluk kredi anlaşması imzaladı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.