28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Özgürlükler pazarlık konusu olamaz

Özgür Eğitim Sen İstanbul Temsilcisi Ali Öner, “Başörtüsü ilköğretime indi” tartışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ve Meclis İnsan Hakları Başkanı Zafer Üskül’ü bu konudaki yaklaşımlarından ötürü kınadı. Öner, “İnsanların inançları üzerinde gölge ve baskılarını çekmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bireysel özgürlükler pazarlık konusu olamaz ve onu provokasyonla suçlamak kimsenin haddi değildir” dedi.

özgür Eğitim Sen İstanbul Temsilcisi Ali Öner, “Bireysel özgürlükler pazarlık konusu olamaz ve onu provokasyonla suçlamak kimsenin haddi değildir” dedi. Ali Öner,son dönemde üniversitelerde başörtüsüne özgürlük üzerine yapılan tartışmaların olumlu bir havada seyrederken, medyaya yansıyan “başörtüsü ilköğretime indi” başlıkları farklı bir tartışmayı da beraberinde getirdiğini belirterek, bu olaydan sonra önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, arkasında da Milli eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun provokasyon açıklamaları geldiğini hatırlattı. Öner, “Bundan güç alan Meclis İnsan Hakları Komisyonu başkanından akla ziyan bir açıklama geldi; ‘Bu iş daha ileriye giderse, aile çocuğu baskı altına alırsa çocuk aileden alınır. Bu yetkiler devletin elindedir...’ Açıklama tehdidi hatırlatmakta ve jakoben devletten şikayetçi iktidar partisinin hem de insan haklarından sorumlu bir vekilinden gelmesi ise daha da manidardır” dedi. Ali Öner açıklamasında şu görüşlere yer verdi:“Biz özgür eğitim sen İstanbul temsilciliği olarak; bu tür yaklaşımları kınıyoruz. Başta Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Meclis İnsan Hakları Başkanı Zafer Üskül’ü bu yaklaşımlarından ötürü kınıyor. İnsanların inançları üzerinde gölge ve baskılarını çekmeleri gerektiğini söylüyoruz… Bireysel özgürlükler pazarlık konusu olamaz ve onu provokasyonla suçlamak kimsenin haddi değildir. ‘tepeden dönüştürmeci’ yaklaşımından dolayı Zafer Üskül derhal Ak Parti’den ihraç edilmelidir. Devletin belli yerlerine gelen ve kraldan çok kralcı kesilenlerin haddini bilmesi gerektiğini ve insan onurunun her şeyin üstünde olduğunu belirtiriz.”

Kimsenin başkasının hayatındaki tercihleri üzerinde yorum yapma, söz söyleme hakkının olmadığını söyleyen Ali Öner, “Devlet bireylerin inançlarını yaşamasını yasaklamak, suçlamakla mükellef değildir. Devlet tüm mekanizmalarıyla hangi yaşta olursa olsun, inançlarını yaşamak isteyenlerin kolayca bunu yerine getirmesindeki engelleri ortadan kaldırmakla yükümlüdür” diye konuştu. “Bir taraftan çocukları sekiz yıllık bir zorunlu eğitime tabi tutacaksınız, diğer taraftan ise onlara kendi ideolojini dayatacaksınız” diyen Öner, devletin ideolojisi olmayacağını dile getirdi. Öner, “Devlet tüm vatandaşlarına eşit mesafede olmak zorundadır. Devlet vatandaşını provokasyonla suçlayamaz. Eğer suçluyorsa bu bir devlet değil, despot vedayatmacı anti demokratik ve sivil militarist bir yapıdır” dedi.

Ankara/ Fatih Karagöz

28.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İptal edilen KPSS Pazar günü

  Bayram yaklaşırken otobüs ve uçak biletlerinin büyük bölümü satıldı

  Anguslar Derince’yi altüst etti

  Mandalina kanser riskini azaltıyor

  İcralık araçlar mobeseden kaçamıyor

  Son model jipler yola saçıldı

  Ahırlar kurbanlıklarla doluSAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, piyasada bol bol

  Hastanelerde telefonla randevu sistemine geçilecek

  Sigara parasıyla okul yaptırdılar

  Suudi Arabistan’da ahlâk güzelliği yarışması

  Tavuk gübresinden elektrik üretilecek

  Kurbanlık tosunları müzikle besliyor

  Her yıl birçok tür yok oluyor

  Google’dan internet gazeteciliğine teşvik

  Robotlar uzayda

  İngiltere'de İslâm hızla yayılıyor

  YOLSUZLUKTAN SINIFTA KALDIK

  Veli Küçük: Ayağıma pranga taktırmam

  DP GİK, kongre tarihini tartıştı

  Adalet Akademisi’ne başkan seçilecek

  KCK dâvâsının 7. duruşması başladı

  TSK’nın malları da DENETLENMELİ

  BDP heyetinden TÜSİAD’a ziyaret

  Özgürlükler pazarlık konusu olamaz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.