28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YOLSUZLUKTAN SINIFTA KALDIK

Şeffaflık Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Gündüz, Uluslararası Şeffaflık Örgütünce yapılan ölçümlere göre Türkiye'nin 2010 yılı yolsuzluk algı endeksinin, 178 ülke arasında geçen yıla göre değişiklik göstermediğini, yolsuzluktan sınıfta kalan ülkeler içinde 56. sırada yer aldığımızı bildirdi.

10 ÜZERİNDEN 4.4 PUAN ALDIK

Gündüz, endeks sıralamasının ''0'' ve ''10'' arası not sistemine göre değerlendirildiğini, ''10'' puana yakın ülkelerin yolsuzluktan uzak duran şeffaf ülkeler olduğunu, ''0'' puana yakın olan ülkelerde ise yolsuzluk yapıldığını belirterek, Türkiye'nin

puanının 4.4 olduğunu kaydetti.

Yolsuzlukta sınıfta kaldık

Uluslararası Şeffaflık Örgütünün, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Dünya Bankası ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün iş birliğiyle 1995 yılından bu yana hazırladığı ve kamu yolsuzluklarının boyutuna ilişkin ölçümler içeren ‘’Yolsuzluk Algı Endeksi 2010 Yılı Sonuçları’’, dünyada 178 ülkede aynı anda açıklandı. Sonuçlara ilişkin bilgi veren Gündüz, ülkeler arası endeks sıralamasının ‘’0’’ ve ‘’10’’ arasında not ortalaması sistemine göre değerlendirildiğini, ‘’10’’ puana yakın olan ülkelerin yolsuzluktan uzak duran şeffaf ülkeler olduğunu, ‘’0’’ puana yakın olan ülkelerde ise yolsuzluk yapıldığını belirterek, yolsuzluktan sınıfta kalan ülkeler arasında Türkiye’nin 56. sırada yer aldığını bildirdi.

Endeksin, krizden sonra yolsuzluğun olumsuz etkisinin bütün dünyada hissedildiğini ortaya koyduğunu ifade eden Gündüz, endekse göre, gelişmekte olan ülkelerde yolsuzluğun daha çok olduğunu kaydetti. Bu yılki ortalamalarda, Türkiye’nin yolsuzluk durumunda hiçbir değişiklik olmadığını gösterdiğini belirten Gündüz, ‘’Türkiye’nin 2010 yılı yolsuzluk algı endeksi, 178 ülke arasında geçen yıla göre değişiklik göstermedi ve 4,4 oranında çıktı’’ dedi.

Gündüz, ‘’şeffaf toplum ve şeffaf gelecek’’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren derneğin, devlet ile iş birliği içinde çalışmak istediğini belirterek, Türkiye’ndeki yolsuzluğu azaltmak için çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların kamusal ve özel alana ilişkin yolsuzluk ve rüşvet ihbarlarını ‘’www.seffaflik.org’’ ve ‘’[email protected]’’ adresleri ile ‘’0 800 211 12 12’’ numaralı telefona bildirmelerini isteyen Gündüz, bugüne kadar 5 ihbar aldıklarını belirtti.

DÜNYADA YOLSUZLUK

ENDEKSİ

SIRALAMASI

2010 Yılı Yolsuzluk Algılama Endeksi’ne göre, Danimarka, Yeni Zelanda, Singapur 9,3 puanla yolsuzluk algısının en az olduğu ülkeler arasında yer alırken, Afganistan, Myanmar ve Somali gibi istikrarsız ve sürekli çatışma ortamındaki ülkeler diğer yıllarda olduğu gibi listenin en alt sırasında görüldü. Bhutan, Şili, Ekvador, Makedonya, Gambia, Haiti, Jamaika, Kuveyt ve Katar, geçen yıla oranla yolsuzluk algısının azaldığı ülkeler arasında yer aldı.

28.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İptal edilen KPSS Pazar günü

  Bayram yaklaşırken otobüs ve uçak biletlerinin büyük bölümü satıldı

  Anguslar Derince’yi altüst etti

  Mandalina kanser riskini azaltıyor

  İcralık araçlar mobeseden kaçamıyor

  Son model jipler yola saçıldı

  Ahırlar kurbanlıklarla doluSAKARYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, piyasada bol bol

  Hastanelerde telefonla randevu sistemine geçilecek

  Sigara parasıyla okul yaptırdılar

  Suudi Arabistan’da ahlâk güzelliği yarışması

  Tavuk gübresinden elektrik üretilecek

  Kurbanlık tosunları müzikle besliyor

  Her yıl birçok tür yok oluyor

  Google’dan internet gazeteciliğine teşvik

  Robotlar uzayda

  İngiltere'de İslâm hızla yayılıyor

  YOLSUZLUKTAN SINIFTA KALDIK

  Veli Küçük: Ayağıma pranga taktırmam

  DP GİK, kongre tarihini tartıştı

  Adalet Akademisi’ne başkan seçilecek

  KCK dâvâsının 7. duruşması başladı

  TSK’nın malları da DENETLENMELİ

  BDP heyetinden TÜSİAD’a ziyaret

  Özgürlükler pazarlık konusu olamaz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.