12 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Cari açık yüzde 300 arttı

TÜRKİYE'NİN cari işlemler hesabı bu yılın Eylül ayında 4 milyar 79 milyon dolar, Ocak-Eylül döneminde ise 32 milyar 479 milyon dolar açık verdi. Bu dönemde, net sermaye girişi yüzde 605,6 artarak 30 milyar 25 milyon dolar oldu.



Çiftçi de af bekliyor

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son günlerde basında yer alan 300 kalem alacağa af gelecek haberlerinin çiftçileri umutlandırdığını belirterek, çiftçiye de af kapsamında geriye dönük borçlarını daha kolay ödeyebilme imkânı tanınmasını istedi.



Reis’in obezite ile savaşı

REİS Gıda, 2009 yılında başlattığı obezite ile savaşı 2011 yılında da sürdürecek. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yaptığı yazılı açıklamada 09-12 Aralık 2010 tarihleri arasındaki TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 4. İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri FOODist Fuarı’nda 2011 yılı obezite faaliyetlerini başlatacaklarını bildirdi.



Cardin, en büyük mağazasını Afyon’da açtı

CARDİN Mobilya, ülke genelinde “Cardin Prestij” adıyla 5 bin metrekare ve üstü mobilya mağazalarının ilk halkasını Afyonkarahisar’da hizmete açtı.



G20’de işbirliği ve kur çağrısı

ESKİ ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Alan Greenspan, ABD gibi Çin’in de para biriminin değerini düşük tutmasının, döviz kurları üzerindeki baskıyı artırarak geniş çaplı ticari korumacılığa dönüş riski taşıdığını belirtti.



Motorine 6 kuruş zam

BAYRAM öncesi akaryakıt firmaları motorin ve kırsal motorine 6 kuruş zam yaptı. Dizel araç sahipleri yakıtı bu sabahtan itibaren 6 kuruş, kırsal motorin kullanıcısı çiftçiler ise 4 kuruş zamlı almaya başladı.



BİM, 2 bin 900. şubesini Suşehri’nde açtı

TÜRKİYE genelinde 2 bin 899 şubesi bulunan BİM, mağazalar zincirine 2 bin 900. şubesi olarak Sivas’ın Suşehri ilçesini ekledi. Suşehri BİM, mağazanın Sivas’taki 31. mağaza olma özelliğini taşıyor.



KOBİ’lere 3 milyar liralık kredi desteği

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) toplam 3 milyar liralık kredi destek paketini açıkladı. Ergün, paketin İhracat Kredisi Destek Programı ile Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı’ndan oluştuğunu bildirdi.



Kâğıt paraya güvensizlik altını rekora taşıdı

İSTANBUL Altın Borsası (İAB) Başkan Vekili Osman Saraç, yatırımcıların kâğıt paralara kaybolan güveninin altını yeni rekor seviyelere ulaştırdığını belirterek, ‘’ABD, avro bölgesi veya Japonya’nın uyguladığı gevşek para politikalarının yakın zamanda sona ermesi beklenmemekte olup, enflasyon endişelerinin de altına destek vermeyi sürdürmesi beklenmektedir’’ dedi.



DFM’den ‘sükse’li modeller

Türkiye mini ticarî araç pazarının lideri MGY Otomotiv, DFM’nin yeni modelleri SUCCE ve RICH’i tanıttı. Çin’in en büyük ticari araç üreticilerinden DFM markasını 2008 yılında Türkiye pazarına sunan MGY Otomotiv, piyasasına sunduğu mini ticari araç segmentinde yer alan kamyonet ve panelvandan oluşan ürün gamını çeşitlendiriyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.