19 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Havamız kirlilik sınırlarının altında

Çevre ve Orman Bakanlığı, illerde 2009-2010 kış döneminde yönetmelikte belirlenen kükürtdioksit sınır değerinin aşılmadığı bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, hava kalitesi konusunda bakanlığın 2010-2013 yıllarını kapsayan Temiz Hava Eylem Planı hazırladığını belirtti. Eylem planıyla hava kalitesi yönetimi çerçevesinde mevcut durumun tespitinin yapıldığını ifade eden yetkililer, Türkiye için hava kalitesi değerlendirme ve yönetim sisteminin oluşturulması, mevzuatın etkin uygulanması, hava kirliliğinin azaltılarak AB limit değerlerine uyum sağlanmasıyla, insanların daha sağlıklı ve kaliteli çevrede yaşamasının hedeflendiğini bildirdi. 2009-2010 kış dönemi kükürtdioksit kirliliği açısından yeterli ölçüm yapılan iller sıralandığında, ölçüm sonuçlarının diğerlerine göre yüksek seyrettiği ilk on kentin sırasıyla Tekirdağ, Bitlis, Bolu, Muğla, Edirne, Kırıkkale, Aksaray, Amasya, Sivas ve Van olduğunu ifade eden yetkililer, bu dönemde Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği’nde belirtilen kükürtdioksit sınır değerinin aşılmadığını vurguladı.

19.11.2010


 

Rizeli selzedelere konut müjdesi

Rİze’nİn Gündoğdu beldesinde Ağustos ayında yaşanan sel felâketinde evleri zarar gören afetzedelerin konutlarının, 2011 yılının Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Ersoy, tespitlerine göre, bölgede nakli önerilen konut sayısının 176, iş yeri sayısının 8, resmi bina sayısının ise 6 olduğunu dile getiren Ersoy, ıslah önerilen konut sayısının da 83 olduğunu kaydetti. Yapımı süren konutlarla ilgili de bilgi veren Ersoy, hak sahibi olan vatandaşlara verilmek üzere, AFAD koordinasyonunda, TOKİ tarafından ilk etapta 6 blok halinde toplam 172 konutun yerleşim planları ve ihalesinin tamamlanarak zemin etütlerine başlandığını bildirdi. Ersoy, ıslahı önerilen konutlarla ilgili önlemlerin ise 2011 yılı yatırım programına alınacağını duyurdu. Konutların teslim tarihine ilişkin de açıklama yapan Ersoy, ‘’Elazığ depremi sonrası söz verdiğimiz ve zamanında teslim ettiğimiz gibi; Rize’deki afet konutlarını da en kısa sürede teslim edeceğiz. Konutları, 2011 Mayıs ayı sonu itibariyle hak sahiplerine teslim etmeyi planlamaktayız’’ diye konuştu.

19.11.2010


 

İnternet şifresini paylaşanlara 10 bin TL ceza

Adlİ Bilişim Uzman Çığır İlbaş modem şifrelerini veya internet kablolarının başkalarıyla paylaşılmasına yaklaşık bin ile 10 bin TL ceza verildiğini kaydetti.

Bilinçsiz internet kullanımının hukuksal sonuçları olduğunu hatırlatan İlbaş, son dönemlerde açılan bilişim davalarında dikkat çekici boyutlara ulaştığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’de modem şifresini paylaşarak kullananların sayısı oldukça fazla. Özellikle kamu kurumları lojmanları, toplu konutlar ve büyük sitelerde rastlanan bu olay kişileri büyük bir güvenlik zafiyeti ile baş başa bırakıyor. Modem şifresinin paylaşılması veya kablonun paylaşılması ciddi bir suçtur. Elektronik Haberleşme Kanunu’na göre kendi aboneliğini bir şekilde (şifresini vererek veya kablo ile) komşularıyla veya üçüncü şahıslarla paylaşan kişiler için bin günden 10 bin güne kadar idari para cezasına çarptırıldığı ifade ediliyor. Kanun, bu kişileri lisans almadan internet servisi yapan kişi olarak tanımlıyor. Evinizin anahtarını başka birine vermemeniz gerektiği gibi ADSL modemlerin şifreleri de paylaşılmamalıdır.” Sanal ortamda kimlik bilgilerinin kesinlikle kullanılmamasını isteyen İlbaş, “Kimlik, pasaport, sosyal güvenlik ve telefon numarası, doğum günü, anne kızlık soyadı gibi bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayın. Uzun bir tatile çıktığınızı söylemek bazen çok riskli olabilir” dedi.

19.11.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.