19 Kasım 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

RTÜK’e şikâyet yağdı

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) 2010 yılının Ocak-Eylül döneminde en fazla şikayet edilen programlar, ‘’Aşk-ı Memnu’’, ‘’Fatmagül’ün Suçu Ne?’’ ve ‘’Türkan’’ adlı diziler oldu.


Küçük Berat’ bulundu ailesi sevince boğuldu

İstanbul Şile’de 3 yaşındaki Berat Coşkun’un kaybolduktan 28 saat sonra ormanlık alanda bulunması Oruçoğlu Köyü’nde büyük sevince sebep oldu.

Seri katil 6’ncı cinayette yakalandı

Eskİşehir’de Toprak ailesinden 5 kişiyi pompalı tüfekle öldürdükten sonra kaçan İhsan Doğu, aynı aileden Ziya Akın’ı da öldürdürdü.


  Anayasa paketi, sonrası düşünülmeden hazırlanmış

Anayasa paketi ile ilgili olarak eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, “Çabuk hazırlanmış, kanunî metinleri belli değil, ne gibi bir sistem içinde çalışacağı, ne gibi problemler getireceği düşünülmemiştir’’ diye konuştu.


  Din özgürlüğüne ‘laik devlet’ engeli

ABD Dışişleri Bakanlığının 2010 Dinî Özgürlükler Raporunda, "Türkiye'de anayasanın din özgürlüğünü sağladığı, ancak laik devletin bütünlüğü ve varlığıyla ilgili anayasal hükümlerin bu hakları kısıtladığı" görüşüne yer verildi. Raporda, "devletin, 'laik devleti koruma' gerekçesiyle, üniversiteler dahil olmak üzere devlet kuruluşlarında İslâmî ifadeye önemli kısıtlamalar, Müslüman ve diğer dinî gruplara sınırlamalar getirmeye devam ettiği" kaydedildi.


  Leyla Zana: PKK’nın eylemsizlik kararı bir fırsat

AVRUPAParlamentosu’nda (AP) düzenlenen Kürt Konferansı’nda konuşan Leyla Zana, terör örgütü PKK’nın seçimlere kadar eylemsizlik kararını bir fırsat olarak değerlendirirken, “Sayın” diye hitap ettiği Abdullah Öcalan’ın diyalog çağrısının da göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.


  Ankara’daki İcra Müdürlerine dâvâ

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, çeşitli işler sebebiyle daire dışına çıkmamakla birlikte yol tazminatı aldıkları iddiasıyla Ankara İcra Müdürlüklerinde görevli müdür ve müdür yardımcıları ile bu görevlerden emekli olmuş 111 kişi hakkında, ‘’görevi kötüye kullanmak’’ suçundan, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dâvâ açtı.


  Washington’da Türkiye’ye yönelik çok rahatsızlık var

TÜRKİYE'NİN eski Washington Büyükelçisi ve eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu, “Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler onarılmadan Türkiye-ABD ilişkilerinin tekrar eski haline gelemeyeceğini” savundu.


  Emniyet teşkilatı 2011’de 16 bin 900 polis alacak

EMNİYET teşkilatına 2011 yılında, toplam 16 bin 900 polis memuru katılacak. Bu polislerin 6 bin 900’ü Polis Meslek Yüksek Okullarında, 10 bin üniversite mezunu da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde polislik eğitimi alıyor.


  Türkiye ile İsrail stratejik ortaklığı bitti

ABD'DEKİ düşünce kuruluşu German Marshall Fund’ın uzmanlarından Ian Lesser, Lizbon Zirvesinin Türkiye-ABD ilişkilerinde “kilit test” noktalarından biri olacağını ve zirvede Türkiye’nin tavrının önem taşıdığını söyledi.


  Füze için detaylarda uzlaşma beklemeyin

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, “Hiç kimse, NATO zirvesinde füze savunma yapılanmasının spesifik detayları üzerinde anlaşmaya varılmasını beklememeli. Füze savunma misyonu Lizbon’da onaylanırsa, konuşlanma, radar, komuta ve kontrol gibi konularda yapılacak daha çok iş olacak, ancak bunlar, bir sonraki aşamada olacak” dedi.


  CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN NATO ÜYELERİNE ÇAĞRI

İKİNCİ ve oldukça önemli olarak vurgulanan diğer husus ise NATO-AB işbirliğinde atılacak yeni adımlar.


  Köydes projesine 5 yılda 6,25 milyar TL harcandı

TERÖRLE mücadele kapsamında çeşitli mağduriyetler yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine devlet desteği devam ediyor. Köylerinin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (Köydes) için 5 yılda 6,25 milyar TL harcandı.


  Bayramlar, Allah’ın kullarına bir ikramı

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.


  Portekiz, 47 kişinin ülkeye girişini engelledi

NATO’NUN yarın başlayacak iki günlük zirvesine ev sahipliği yapacak Portekiz, aldığı güvenlik önlemleri kapsamında son iki günde 47 kişinin ülkeye girişini engelledi.


  Türkiye AB'ye yük olmayacak

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Türkiye AB’ye yük olmayacak; aksine AB’nin üzerinden yük alacak’’ dedi.


  İsmail Ambarlı Dualarla uğurlandı

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden Konyalı İsmail Ambarlı önceki gün ikindi vakti evinde vefat etti.


  BAYRAMDA TRAFİK KAZALARININ BİLANÇOSU: 79 ÖLÜ, 363

Kurban Bayramı’nın ikinci günü yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Derlemelerine göre, önceki gün saat 18.00’e kadar yurt genelinde meydana gelen 19 ayrı kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Kazalarda yaralanan 59 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Bayram tatilinin ilk gününden bu yana trafik kazalarında ölenlerin sayısı 79’e yükselirken, yaralıların sayısı ise 363 oldu.


  Sarımsak satışları bayramda arttı

Kurban Bayramı ile sarımsak tüketiminde artış oldu. Özellikle etli yemeklerle birlikte kurban etinin bir bölümünü evde sucuk şeklinde tüketmek isteyenler sarımsak aldı.


  İstanbul’da laz mektebi açıldı

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği İstanbul’da Lazca öğretmek için kolları sıvadı.


  Doğu Anadolu’da soğuk hava

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 8 derece ile Erzurum’da ölçüldü.


  8 çocuğunu yangından kurtardı

Van’da bir kadın, evinde çıkan yangında 8 çocuğunu kurtarmayı başardı.


  Cehalete karşı birlik çağrısı

Hac dönemi sonunda S. Arabistan Kralı Abdullah, dünya Müslümanlarını cehalete karşı birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı.


  6 BİN KİŞİ, 1,5 AY TEMİZLİK YAPACAK

Hac döneminde Mekke, Arafat, Müzdelife, Mina ve Cemarat bölgelerinde çöp yığınları meydana gelirken, hac dönemi sonrası yaklaşık 1,5 ay Suudi Arabistan umreye kapatılıyor.


  Cern deneyinde anti madde elde edildi

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) fizikçilerinin gerçekleştirdikleri bir deneyde, modern bilimin en büyük sırlarından biri olan ‘’anti-madde’’nin elde edilmesi ve saniyenin onda biri süresince hapsedilerek gözlemlenmesinin başarıldığı açıklandı.


  THY seferleri 20 Kasımda

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Suudi Arabistan’a götürülen hacıların dönüşü, 20 Kasım Cumartesi günü başlayacak.


  Bayram Yüksel ve Ali Uçar'ı rahmetle anıyoruz

Merhum Bayram Yüksel ağabey ve Ali Uçar kudsî nur hizmeti yolculuğu sırasında bir trafik kazası sonucu birlikte rahmet-i Rahman’a kavuşmuşlardı.


  Çoçuklara İman eğitimi

Çocuklarla ilgili yazdığım birkaç yazıdan sonra, bazı dostlarımız, bu konuda bir çalışma yapmamı tavsiye ettiler.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.